te-kloese

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese aan het woord: "Ambitie om volgend jaar weer om de prijzen mee te doen"

Stan

Dennis te Kloese heeft het er maar druk mee bij Feyenoord. Hij wist Anre Slot te behouden voor de club en hoopt zich met de kampioen van Nederland verder te versterken richting volgend seizoen, als de Rotterdammers wederom hoge ogen willen gooien. De algemeen directeur sprak er deze week uitgebreid over in de media. 

"Eigenlijk zijn we maanden geleden, ver voor een titel en mogelijke Champions League-deelname, het gesprek met elkaar aangegaan”, verklapt Te Kloese aan Rijnmond Sport over de verlenging met Slot. “Dat waren fijne gesprekken waarin Arne denk ik ook de waardering voelde voor wat hij hier neer heeft gezet. Maar je moet wel realistisch blijven: hij is een jonge trainer met ambities en er gaat een keer een moment komen dat hij zich op een nog groter podium wil presenteren. Maar die verlenging kwam niet van de een op de andere dag tot stand, dat komt mede door die gesprekken eerder in het seizoen."

Continuïteit

Het aanblijven van Arne Slot zorgt voor continuïteit bij Feyenoord. Iets wat de directeur ook in de selectie graag voor elkaar wil krijgen: “Je moet daarin naar het menselijk oogpunt kijken, rekening houden dat mensen ambities hebben, maar feit is wel dat de spelers die nu binnen zijn gekomen er pas net zijn. Dus ik denk dat het te vroeg is voor hen om dan al te vertrekken.”

Ook van de spelers die al langer in Rotterdam-Zuid spelen hoopt Te Kloese op een langer verblijf bij Feyenoord. Daarmee doelt hij vooral op Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida en in minder mate Justin Bijlow. “Ik denk dat voor sommige spelers het EK ook een reden kan zijn om te blijven, om in een vertrouwde omgeving te spelen en je positie in het nationale elftal niet op het spel te zetten.” De club doet zelf ook hard hun best de sterkhouders, langer aan zich te binden. “We hebben ook de ambitie om vorig jaar weer om de prijzen mee te doen, vandaar dat we met Geertruida hebben verlengd.”

Vers bloed

Naast de selectie die er al staat, zoekt Feyenoord ook naar vers bloed. "We willen de selectie natuurlijk wel verder versterken, mede vanwege het grote aantal internationals en de Europese campagne." Het komt daarbij goed van pas dat de begroting van de club komend seizoen een recordhoogte van honderd miljoen bedraagt. Het spelersbudget zal daarbij rond de 23 miljoen liggen, zo bevestigde Te Kloese deze week in de Voetbal International. "We kunnen nog wel wat doen, zijn als club ook veel meer in staat nu te handelen uit kracht."

Die kracht is nodig om een brede selectie op te been te brengen die op drie fronten kan meestrijden. Bovendien staan er de komende twee zomers een aantal belangrijke internationale eindrondes op het programma. "Onze spelers krijgen het dus druk. Is het dan verantwoord een jonge speler een seizoen lang alles te laten spelen? Niet iedereen kan dat aan. We zullen ons dus kwalitatief, maar ook kwantitatief moeten versterken."

Extra ondersteuning.

Op dat technische vlak is Feyenoord op zoek naar extra ondersteuning, zo bevestigt Te Kloese, die naast zijn functie als algemeen- ook als parttime technisch-directeur fungeert. “Het kost gewoon veel tijd, je bent fysiek veel erop uit en hebt veel afspraken met agenten en vertegenwoordigers dus daar ga ik zeker hulp in zoeken. Maar hoe dat er exact uit gaat zien, wordt later duidelijk", vertelt Te Kloese aan Rijnmond Sport. De directeur vertelt daarnaast ook een zoektocht naar een commercieel directeur te zijn gestart. 

Delen

Reacties

Wat houd spelersbudget in. Zijn dat salarissen of geld om spelers mee aan te trekken?
Typvout, vorig moet volgend jaar zijn.
Huilen 🙈🙈🙈
Don Dennis loodst Feyenoord naar de top van Europa!