dudek

VK Sportphoto

Nieuws

Dudek: "Ik heb Szymański gesproken en hij was heel opgewekt"

Van de redactie

Jerzy Dudek kende mooie tijden in De Kuip met Feyenoord. Met veel plezier kijkt hij naar zijn landgenoot Sebastian Szymański bij de club. In gesprek met De Telegraaf verwacht hij dat de middenvelder dan ook in de basis zal starten tegen Nederland. De aftrap van de Nations League wedstrijd is vandaag (donderdag) om 20:45 uur.

Dudek is blij dat Szymański voor Feyenoord heeft gekozen. „Ik denk dat het een heel goede keuze is geweest van hem. Met zijn snelle en technische spel past hij heel goed bij Feyenoord en het Nederlandse voetbal. Ik hoop dat hij met Feyenoord om de titel gaat strijden en voor nieuwe Europese successen kan gaan. Als ik naar zijn beginperiode kijk, dan vind ik dat hij zich heel snel heeft aangepast. Hij lijkt goed in zijn vel te zitten. Ik heb hem deze week nog gesproken bij de nationale ploeg en hij was heel opgewekt. De bondscoach heeft hem complimenten gegeven en ik verwacht hem zeker in de basis. Het is voor hem als speler, die in Nederland actief is, natuurlijk ook een bijzondere wedstrijd.”

Dudek heeft nog altijd warme herinneringen aan zijn tijd in Rotterdam. “Ik heb geweldige herinneringen aan mijn Feyenoord-tijd. Ik ben er nog altijd trots op dat ik voor zo’n mooie club heb gespeeld en ik heb nog altijd vrienden in Rotterdam. Alles wat ik daarna heb bereikt in mijn carrière heb ik mede aan Feyenoord te danken. Dat zal ik nooit vergeten. Daar heb ik me zo kunnen ontwikkelen dat ik met Liverpool de mooiste trofee in het voetbal, de Champions League, heb kunnen winnen. En voor ons is het ook heel speciaal dat onze zoon is geboren in Capelle aan den IJssel.”

Dudek verwacht een zwaar WK voor Polen, maar heeft hoge verwachtingen. "Ons doel op het WK is om het beter te doen dan de vorige keer, toen we er direct uit lagen na de groepsfase. Maar Polen is wel ingedeeld in een heel zware groep met ook Mexico en Argentinië. Toch ben ik ervan overtuigd dat we kunnen strijden voor de tweede plaats. Het zal normaal gesproken het laatste WK zijn van Lewandowski, dus ik hoop dat het een mooi toernooi kan worden. De wedstrijd tegen Nederland is een mooie test om te zien hoe ver dit team is."

Delen

Reacties

Wat mij betreft mag Polen winnen. Alleen al om de arrogante LvG met zijn domme keuzes de bek te snoeren. Malacia op de bank en Blind erin. Hoe dom kun je zijn.
het is voor wat boort wat bij Oranje, volgens mij zit blind gewoon dagelijks op z'n knieëen om de poeperd van van gaal te likken terwijl hij hem aan het sjorren is. beetje trombone spelen.