gaston-taument

Screenshot

Vrouwen

Taument: “Vrouwen benaderen hun sport op dezelfde professionele wijze” 

Dennis

Gaston Taument is vanaf dit seizoen fulltime specialistentrainer in de jeugdopleiding. De oud-speler die met Feyenoord een landstitel en drie KNVB Bekers won, begeleid in zijn rol ook Feyenoord Vrouwen 1.

In Feyenoord Magazine zegt Taument met zijn aanpak geen onderscheid te maken tussen talentvolle jongens of meiden. “Eenvoudigweg omdat vrouwen hun sport op dezelfde professionele wijze benaderen bij Feyenoord”.

Volgens de voormalig Oranje-international zijn er wel verschillen, zo ontdekte hij uit ervaring. Vrouwen vragen meer. Zijn gevoelsmatig net wat geconcentreerder ook”. Dat is vooral terug te zien in de discipline bij oefeningen. “Als je tegen twee meiden zegt dat ze een bepaalde oefening moeten uitvoeren en je komt een half uur later bij ze kijken, dan weet je een ding zeker: die zijn nog steeds serieus bezig. Jongens voelen toch net wat sneller de behoefte om hun eigen draai aan een oefening te geven”.

Taument geeft aan het werken met Vrouwen 1 inspirerend en uitdagend te vinden. Als voorbeeld noemt de specialistentrainer de samenwerking met Maxime Bennink. “Als ik zie hoeveel zij in een jaar beter is geworden, dan geniet ik daar enorm van. Dat ligt voor een groot deel aan haar, vanzelfsprekend. Maar zeker ook aan al die uren die de trainers met haar bezig zijn geweest”. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties