pierre-van-hooijdonk

Nieuws

“Een goede trainer, die is maniakaal”

Over Arne Slot kwam onlangs het verhaal naar buiten dat hij als beginnende trainer twee uur lang videobeelden ging kijken met Zwolle Onder-14. Het is een verhaal dat kenmerkend is voor de coach, die altijd op zoek is naar verbetering.    

“Een goede trainer die is maniakaal”, zo reageert Pierre van Hooijdonk bij ESPN op het verhaal. “Je moet een freak zijn om dit vak heel goed uit te kunnen oefenen. En als je dat niet bent, dan kan je nog steeds trainer worden in het betaalde voetbal, maar zal je nooit echt het verschil maken”, aldus de clublegende.

Volgende Van Hooijdonk zal Slot nu voor een andere aanpak kiezen bij de jeugd. “Dat komt normaal gesproken met de jaren. Ik denk dat als hij het morgen opnieuw mag doen, hij het totaal anders doet. En niet een groep met veertienjarigen twee uur een video laat kijken. Wetende ook dat een veertienjarige een spanningsboog heeft van een paar seconden".

De voormalige spits denkt dat het de trainer wel heeft gevormd. "Dat is de ontwikkeling die je doormaakt als coach. Op een gegeven moment zijn de ruwe randjes er af. En houd je een netto-product over. En dat is meer dan uitstekend”.

Delen

Reacties

Nog geen reacties