slot

VK Sportphoto

Nieuws

“Het is een prijs die we heel graag willen winnen"

Van de redactie

Arne Slot neemt de KNVB Beker uiterst serieus. In de bekerwedstrijd tegen eerstedivisionist  PEC Zwolle start de trainer niet met wisselspelers, zo vertelt hij bij ESPN.

“Het is een prijs die we heel graag willen winnen. En als je iets graag wilt winnen, dan vind ik het logisch om de beste elf op te stellen”, aldus Slot.

Slot koestert warme gevoelens bij het toernooi. “De bekerfinale, daar denk ik aan. Daar ben ik zelf wel eens bij geweest met AZ. Het is elke keer weer een hele happening”. Volgens de trainer win je de Dennenappel niet zomaar. “Men zegt wel eens dat het de makkelijkste prijs is om te winnen, maar je kan je niks veroorloven. Waar je in een competitie met 34 wedstrijden nog wel eens een slechte dag kan hebben, kan dat in een bekertoernooi niet”.

Met de Eredivisie, Europe League en de KNVB Beker, strijd Feyenoord dit seizoen nog op drie fronten. Moeite om zijn spelers scherp te krijgen voor nationaal bekervoetbal heeft Slot niet. “Dat is niet zo heel moeilijk. Het is hartstikke leuk in dit toernooi te voetballen. Helemaal als je in De Kuip speelt. Voor Feyenoord is het de prijs die ze de afgelopen jaren vaker hebben gewonnen dan de landstitel. Maar de helft van de jongens die op het veld staan hebben daar geen weet van. Maar iedereen weet wel, uit welk land hij ook komt, dat de beker een hele mooie en belangrijke competitie is voor de club waar hij speelt”.

Delen

Reacties

Nog geen reacties