Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Een spandoek zo groot dat je er bang van zou worden. Dat is toch echt geweldig"

Dennis

Feyenoord is landskampioen! Willem van Hanegem zag een matige kampioenswedstrijd, maar is dolgelukkig voor de supporters en zijn club. Het Feyenoordicoon spreekt van een terecht kampioenschap. 

“Er was er toch weer eentje die vroeg wat Arne Slot vond van het feit dat hier en daar zijn ploeg het etiket ‘kampioen van de armoede’ krijgt opgespeld. Die term komt altijd naar voren als Ajax een keertje de landstitel niet pakt. Maar Feyenoord kun je toch onmogelijk armoedig noemen?”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad. “Maar het maakt niet meer uit natuurlijk, de buit is binnen.” 

‘De Kromme’ keek zijn ogen uit toen voorafgaand aan de wedstrijd de sfeeractie zich ontvouwde. “Er hing een spandoek zo groot dat je er bang van zou worden. Dat is toch echt geweldig. Al die mensen die aan de slag gaan voor hun club, daar heb ik enorm veel waardering voor”. Volgens Van Hanegem had het mooi geweest voor de supporters als Arne Slot met de schaal in zijn handen had aangegeven te blijven. “Hij hield het weer open en zei dat het niet over hém moest gaan, maar over het feit dat Feyenoord de landstitel heeft veroverd. Maar als hij zegt: ‘Ik blijf gewoon, dus stop met die vragen’, dan gaat het ook gewoon over de landstitel, hoor.”

Van Hanegem noemt met Orkun Kökcü en Mats Wieffer twee spelers die enorm belangrijk waren dit seizoen en heeft speciale woorden voor Santiago Gimenez. “Wat een doelpunt maakte die gozer weer. Zo overtuigend. Hij heeft zich sterk ontwikkeld.” Dat Feyenoord nog een puntenrecord kan pakken interesseert de oer-Feyenoorder niet, al hoopt hij wel dat Gimenez wordt geholpen om de topscorerstitel te pakken. “Die topscorerstitel zou voor Giménez moeten zijn. Hij is veruit de beste spits in de eredivisie, maar ik mis een beetje dat het elftal er alles aan doet om hem in stelling te brengen. Dat kun je als ploeg echt uitstralen, dat gebeurde met Ove Kindvall ook in het verleden.”

Delen

Reacties

Ik hoor enkel en alleen maar mensen reageren op het feit dat Feyenoord de kampioen van de armoede zou worden genoemd. Dat Feyenoord daadwerkelijk kampioen van de armoede genoemd wordt, heb ik nog nooit gehoord. Wie heeft dat ooit gezegd dan?
Niemand…
Ik heb het althans ook nog nooit gehoord en ik kijk vrijwel alle praatprogramma’s en lees alles….. Geen flauw benul waar dat vandaan komt.
Calimero-gedrag. Zelfs als het niet gebeurt, voelen we ons aangevallen. Tenminste, de pers doet dat. Want supporters heb ik dat eigenlijk ook niet horen zeggen. Volgens mij heeft iedereen wel door dat dit een geweldig elftal is, onafhankelijk van de concurrentie.