ahmed-aboutaleb

Nieuws

Abouteleb: "We verwachten 150.000 mensen op de Coolsingel"

Van de redactie

Rond twaalf uur vanmiddag ontvangt burgemeester Ahmed Aboutaleb de Feyenoordselectie voor een huldiging op het stadhuis. De burgervader was gisteren zelf ook aanwezig in De Kuip toen de titel werd binnengesleept en zag een gelukzalige menigte. “Ik heb genoten met alle aanwezigen”, zo zegt hij bij RTV Rijnmond.

Aboutaleb zegt vandaag een enorme menigte te verwachten tijdens de huldiging op de Coolsingel. “150.000 supporters is wat de inschatting is. De politie zegt dat er rond kwart voor elf ongeveer de helft van het aantal mensen zijn, die we in totaal in de stad verwachten.”

De burgemeester kijkt verder tevreden terug op het kampioensfeest in de stad na afloop van de wedstrijd.  “Het is vrij gemoedelijk verlopen op een enkel dingetje na dat geen naam mag hebben, want anders gaan we het over incidenten hebben. De ME is alleen even in actie gekomen om een groep baldadige mensen te verjagen. Dat was maar heel kort. 98% van de mensen gingen normaal naar huis.”

Volgens Aboutaleb speelt de voetbalclub van Zuid een grote rol in zijn stad. “Rotterdam ontleent een belangrijk deel van zijn identiteit aan Feyenoord. Dat zegt wel iets. Feyenoord heeft een hele diepe betekenis en heeft zich ontwikkeld in een enorme identiteit bepalende factor voor de stad. Veel mensen identificeren zich met deze stad door deze club.”

Aboutaleb merkte gisteren de landelijke uitstraling van de club. “Het viel mij op dat Feyenoord niet alleen leeft in Rotterdam maar ook ver daarbuiten. Heel veel mensen komen overal vandaan. Er zijn mensen die voor de wedstrijd van gisteren en de huldiging van vandaag een hotel hebben geboekt. Die zijn hier gebleven om vooral niets te missen. Dat zegt iets wat dit allemaal doet met de stad en de club.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties