Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Een teken dat het normaal gesproken een goede speler is”

Van de redactie

Mats Wieffer beleefde vorig seizoen zijn doorbraak. De middenvelder kreeg na de winterstop zijn kans in het elftal van Arne Slot en stond zijn plek vervolgens niet meer af. Daarna maakte Wieffer snel naam. Hij werd landskampioen met de Rotterdammers en geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Dit seizoen kent de Tukker een moeizaam begin van het seizoen, zo heeft ook Willem van Hanegem gezien. “Vorig jaar speelde hij erg goed, dit seizoen is hij minder gestart”, aldus 'de Kromme' in Algemeen Dagblad. Na alle complimenten van vorig seizoen, merkt Wieffer nu de keerzijde van de opportunistische voetbalwereld. In sommige media wordt hij direct afgeschreven en weggezet als eendagsvlieg.

Van Hanegem ziet juist in die kritiek het bewijs dat Wieffer kwaliteit heeft. “Hij was aan het begin van de competitie niet goed. Helemaal aan het begin, in de eerste wedstrijd, was hij zelfs slecht. Voor zijn doen dan. Als je kan zeggen dat hij slecht is, dan is het een teken dat het normaal gesproken een goede speler is”, aldus de Feyenoord-legende.

Ondanks een paar mindere wedstrijden zat Wieffer wel gewoon bij de selectie van het Nederlands Elftal voor de wedstrijden om de Nations League. “Bij het Nederlands elftal was het in het begin ook even niet zijn niveau”, zo blikt Van Hanegem op die wedstrijden terug. “Maar daarna ging hij wel redelijk tot goed spelen, vooral tegen Kroatië.”

Dat een speler weleens slecht wordt genoemd, betekent volgens Van Hanegem niet dat het een slechte voetballer is. “Ik zeg ook wel eens dat Wieffer slecht is, maar dat is dan die dag. Het is dan wel nog een goede speler.”

Delen

Reacties

"Als je kan zeggen dat hij slecht is, dan is het een teken dat het normaal gesproken een goede speler is"

Als ik ga voetballen, dan zullen ze ook zeggen dat ik slecht ben, maar dat is echt geen teken dat ik normaal een goede speler ben.

Wieffer komt er wel, hij moet even wennen zonder Kokcu naast hem. Nu het erop lijkt dat Timber die plek heeft overgenomen, kunnen zij nu ook aan vastigheden (is dat een woord?) en automatismen gaan werken.
Over mij zeggen ze ook altijd dat ik slecht bent :-)
Misschien een artikel waarin WvH het heft over de betrekkelijkheid van goed- of slechtbeoordelingen.
N.B. Lachen als er niks te lachen valt, is vaak een uiting van onnozelheid.
Dat is toch geen nieuws. Non-artikel.
Nou als je een deel van de media en menig overspannen supporter (ook bij 'onze' club!) een beetje volgt, dan kan de conclusie niet anders zijn dan dat er nog hele volksstammen zijn bij wie dat inzicht nog niet is doorgebroken.
Dat er op tal van voetbalsites driftig wordt 'geciteerd' uit columns van diverse oud-voetballers of andere al dan niet zinnige stukkiesschrijvers is inmiddels ook al een vast gegeven.
Klagen over het gebrek aan nieuwswaarde van dit soort berichten is dan nog overbodiger dan het bericht waarover geklaagd wordt. Je bent nl niet verplicht om naar deze website te gaan en de artikelen te lezen. Je kunt ook het Filosofisch Maandblad kopen en je daar zoet mee houden.