carranza-interview

In beeld

Eerste interview Carranza: "Wil de supporters laten weten dat ik alles zal doen voor deze club"

Stan

Julián Carranza is vandaag gepresenteerd als de nieuwe spits van Feyenoord. De Argentijn komt over van het Amerikaanse Philadelphia Union. Als onderdeel van zijn presentatie verschijnt Carranza voor de camera's van Feyenoord Media en vertelt hij over zijn overstap. 

Carranza is verheugd dat zijn transfer eindelijk rond is. "Ik ben super blij dat ik hier ben. Ik ben enthousiast. We zijn de afgelopen tien dagen hierover in gesprek geweest. En nu ben ik eindelijk hier. Het is ongelofelijk."

De spits kan terugkijken op een warm welkom in Rotterdam. "Ik ben onder de indruk. Ik vind het fijn hier bij deze club, iedereen behandeld mij zo goed. Ze zijn goed voorbereid. Eerlijk gezegd had ik een goed ontvangst verwacht, maar dit was zelfs boven mijn verwachtingen. Dus ik ben blij. En alle mensen die blij de club werken zijn zo goed. Ik voel me echt op mijn gemak. Dat vind ik erg fijn."

Zijn eerste indruk van de club geeft Carranza het gevoel dat hij de juiste keuze heeft gemaatkt. "Ik heb voor Feyenoord gekozen, omdat ik potentie zie. Zowel internationaal als nationaal. Ik zie ook dat zij goede spelers hebben, ze spelen altijd mee om prijzen. De afgelopen jaren heb ik Feyenoord al gevolgd tijdens de Europese competities. Dat was ook één van de belangrijkste redenen dat ik voor Feyenoord heb gekozen."

De aanwinst van de Rotterdammers sprak met een aantal oud-Feyenoorders over zijn nieuwe werkgever. "Natuurlijk kende ik de club al. Ik heb ook veel over deze club gehoord. Ik speelde bij Inter Miami met Nick Marsman. En wij hebben ook over de club gesproken en alles eromheen. Toen ik hier aankwam belde Marcos Senesi mij meteen. We hebben met elkaar gesproken over de stad en de club. Ik wist al wat over de club, maar toen ik hier arriveerde was het nog beter dan gehoopt.”

Carranza omschrijft wat de club van hem kan verwachten. "Ik ben een rustige jongen. Iemand die alles geeft voor het logo. En alles geeft voor het team. Allereerst zal ik er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen om het team te laten winnen. Wedstrijden, bekers en dergelijke. Ik ben een teamspeler dus ik kom hier om mijn uiterste best te doen door het team te helpen met resultaten te boeken."

Ook vertelt hij over zijn voetballende kwaliteiten. "Ik ben een goed aanspeelpunt in de opbouw. Ik kan druk zetten en de bal afpakken. Ik kan de bal in bezit houden. Ik kan opduiken in de zestien. Ik kan doelpunten maken. Ik ben veelzijdig op het veld. Ik moet gewoon hard blijven werken en mezelf blijven ontwikkelen op elk gebied. En dat wil ik hier ook doen."

Carranza heeft inmiddels een goede indruk gekregen van de stad Rotterdam. "Het was erg mooi. We hebben gisteravond gewandeld naar het centrum van de stad. Het was erg mooi. Ik vind de stad leuk. Heel erg zelfs. Ik ga ervan genieten."

Hoe zullen zijn eerste weken in de Havenstad eruit gaan zien? "Ik zal me richten op gewend te raken aan mijn nieuwe ploeggenoten, de nieuwe club en de nieuwe ervaring. Ik ga hard werken, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb natuurlijk persoonlijke doelen. Maar we hebben ook doelen als team. Dus ik zal op verschillende manieren mijn best doen om de gestelde doelen te behalen."

Wat mogen de supporters van Carranza verwachten? "Ik hoop veel doelpunten! Ik hoop dat ze gaan genieten van mijn spel. En dat ik hen veel mooie momenten kan bezorgen. Dus ik hoop dat ze veel doelpunten mogen verwachten. Ik wil ze laten weten dat ik alles zal doen voor deze club en dat ik mijn best zal doen. Zowel als mens, maar ook als speler om dit team zo goed mogelijk te laten draaien."

Bekijk het volledige interview van Julián Carranza met Feyenoord Media hieronder:

Delen

Reacties

Goede zaak dat deze aanwinst vloeiend Engels spreekt, dat gaat een vlotte aanpassingsperiode kunnen opleveren!
Een absolute positieve meerwaarde dat Carranza zich door zijn tijd in de VS uitstekend in het Engels (merkbaar met een VS accent en misschien zelfs beter dan onze eigen interviewer) kan uitdrukken. Is geen automatisch gegeven voor mensen uit Argentinië, en het zal het communiceren onderling een stuk vloeiender laten verlopen
Relaxte positieve vent. Vraag die ik mis: je hebt 2 internationals van serieuze voetballanden voor je als spits, hoe zie je die concurrentie!?
Maakt niet uit. Je kan die al invullen zoals elke voetballer die open deur intrapt.

Ueda en Gimenez zijn fantastische spitsen, maar ik zal vechten voor mijn kansen.