Betrouwbaar
yv2024310yv2024310a9c07826

VK Sportphoto

Transfers

Eerste miljoenenbedrag genoemd: 'Slot is dé topkandidaat voor Liverpool'

FeyenoordTM

Arne Slot is dé topkandidaat geworden om Jürgen Klopp te vervangen bij Liverpool, aldus The Times. De titelkandidaat heeft ondertussen afgezien van Ruben Amorim van Sporting CP, die dertig miljoen euro moest kosten door een afkoopclausule.

Eerder vandaag werd duidelijk dat Liverpool de gesprekken heeft geopend met Arne Slot. Er wordt volgens de Britse krant gedacht dat de Bergentheimer een volgende stap in zijn carrière wel ziet zitten. Arne Slot verloor in zijn eerste seizoen de Conference League-finale van AS Roma, maar vorig seizoen pakte hij voor het eerst zilverwerk met Feyenoord door de landstitel te winnen. Afgelopen zondag won de trainer zijn tweede prijs in zijn carrière: de TOTO KNVB Beker. Er zou woensdag een persconferentie zijn in aanloop naar het duel met Go Ahead Eagles plaatsvinden, maar deze gaat door de marktbeweging niet door.

Arne Slot moet miljoenen kosten
Volgens The Times zou een bedrag van ruim achtenhalf miljoen pond — omgerekend iets minder dan 10 miljoen euro — genoeg moeten zijn om Slot los te krijgen bij Feyenoord. Er staat er deze zomer géén afkoopclausule in het contract van Arne Slot waardoor het Feyenoord vrij staat te vragen wat ze willen, al dient de club wel rekening te houden met de wens van de hoofdpersoon zelf.

Het cv van de Feyenoordtrainer past enorm goed in het plaatje wat Liverpool directeur voetbal Michael Edwards en bij Richard Hughes, die binnenkort de sportief directeur bij Liverpool wordt. Hughes is nu nog werkzaam als technisch directeur bij Bournemouth en kocht bij deze club Marcos Senesi van Feyenoord. Ook haalde Hughes Sinisterra op huurbasis naar Bournemouth. Hierdoor heeft de toekomstig sportdirecteur van Liverpool mogelijk al wat informatie over Slot kunnen verzamelen.

Dennis te Kloese heeft tegenover Voetbal International een eerste korte reactie gegeven op de geruchten rondom Arne Slot: "We wachten het af." Liverpool moet zich formeel nog gaan melden bij Feyenoord, zoals vanmiddag reeds gemeld. De beweging vanuit Liverpool is vooralsnog iets tussen de Engelse club en de trainer. Feyenoord wacht die uitkomsten daarvan én een formele aanbieding af, maar is op de achtergrond al oriënterend bezig voor een vervanger.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

13 miljoen. Oefenwedstrijd(en) en 2 talenten huren komende jaren….
Hahah 10 miljoen, DTK is niet gek. Daar gaat deze top trainer echt niet voor weg. 20 miljoen komt eerst.
Nou, nog een beetje erbij dan kunnen we Newcastle een mooi bod doen om Minteh te kopen!
De waarde van slot is gelijk aan het behalen van de championsleague. Dat is niet 10 miljoen. Feyenoord moet lef tonen door hoog in te zetten.
Eens. Aan de ene kant heeft Slot enorm veel betekend voor de club, maar aan de andere kant moet Feyenoord het eigen kapitaal verhogen. Ga op € 30 miljoen zitten en accepteer uiteindelijk minimaal € 20 miljoen. In dat geval kan je - meneer Aart -onderhandelen over Minteh. Ik weet niet of het verstandig is om door te gaan met Gil.
Pascal Janssen heeft toch geen uitstraling en heeft her gewoon niet goed gedaan bij AZ. Dick Schreuder ook niet echt uitstraling maar wel de juiste voetbal filosofie en presteert.
Pascal Jansen, Sipke en natuurlijk John de Wolf, mocht Slot weggaan ( wat nog beslist niet zeker is.) DTK zal zijn voelhoorns al hebben uitgestoken , maar zal zeker voor de hoofdprijs voor Arne gaan en al een lijstje op zak hebben voor een toekomstige opvolger van Arne.
Jansen heeft met Az voornamelijk afbraakvoetbal gespeeld. Sipke gaat waarschijnlijk met Slot mee. Lijkt me dus geen goed idee.
Helaas niet dit jaar al verwacht, maar die zijn we kwijt. Liverpool is bang dat slot elders gaat dus zal diep gaan...20 miljoen?
Wel op tijd voor een goed konijn uit de hoed van DtK..
Neemt hij hancko, Timber, Wieffer mee?
Ze vonden 30 mil voor die Portugees te gortig dus leggen ze wél 20 neer voor Slot? 🤣
Ik hoop met je mee gozer maar ben er bang voor
Hoop dat ie blijft maar het is hem gegund
Doorschakelen naar Hjulmand. Vastleggen na het EK voetbal. Anders is de hoofdtrainer van FC Kopenhagen een goede optie en als dark horse de trainer van Slavia Praag.
Hjulmand vind ik ook heel interessant. Gek genoeg hoor je die naam maar weinig. Al speelt die volgens mij meer 3-3-4-3? Heeft ook wel wat meer bagage dan een hoop andere namen. Zal waarschijnlijk ook goed aarden, net als alle andere Denen. Dat vind ik dan ook een nadeel van zo'n Tsjechische trainer; Is dat cultureel niet een te grote stap? Feyenoord is al moeilijk zat als club an sich.
@ftm
Is het niet raar eigenlijk, dat Slot nu al praat met Liverpool? Ik bedoel, hij hamert altijd op focus etc maar volgens mij spelen wij nog 4 competitiewedstrijden, toch?
Een speler die nu al gaat praten over een transfer voor komend seizoen, wordt gewoon buiten de selectie gehouden bijv. Of lul ik nu gewoon uit m’n nek😂
Niet raar we zijn voor 99% zeker op 2e plek. Wees blij nu al, dan heb je tijd voor zoeken opvolger. Augustus is veel en veel te laat.
Denk een beetje van beide, zit wel wat in in wat je zegt. Maar we hebben eigenlijk geen kans meer op prolongatie van de titel zijn zeker van de tweede plek met vier wedstrijden te gaan en twaalf punten voor.

Dus dan snap ik wel dat hij voor hem de focus verder legt. En ja netjes??? Hij heeft nu al langer gewacht dan in zijn AZ tijd met de stap naar Feyenoord te bespreken
Ik gun het hem trouwens dubbel en dwars
Als ze Sipke kunnen behouden, vind ik het helemaal geen gek idee om Pascal Jansen ernaast te zetten. Is vrij, dus geen gesteggel met een derde partij. Kun je dus lekker vroeg in de window presenteren. Pascal deed het tot de dag van zijn ontslag gewoon hartstikke goed met AZ – statistisch gezien. Hij kent de spelprincipes van Slot, gooit daar ongetwijfeld zijn eigen sausje over, maar Sipke bewaakt de boel wel. John de Wolf ook aanhouden, want die ligt ontzettend goed bij de spelers. En dan voetballen we volgend seizoen gewoon weer voor de titel, de beker én overwintering!
Ik zie geen opvolger voor Slot in Nederland. Buiten Bosz en misschien ten Hag zie ik geen trainer die zo goed zijn (aanvallende) filosofie over kan brengen op.de spelers. Ik neem aan dat we door blijven borduren op deze weg, hoge pressing en veel balbezit. Ik zou voor die trainer van Bødo Glimt gaan. Als je ziet hoe hij zijn ploeg laat spelen met beperkte middelen dan moet het wel een goeie zijn.
Knutsen noemt die dacht ik en is idd wel goeie trainer, maar persoonlijk prefereer ik Pascal Jansen omdat hij Nederlands is en de competitie goed kent.
Sipke Pascal jansen. Oosting, trainer nec
Eens goede opties eigenlijk wel, wil daar aan toevoegen een kandidaat uit het verleden. Na zijn tijd bij Feyenoord ook als trainer groter geworden in Schotland. Giovanni van Bronckhorst
Goede suggestie. Zeker als hij zijn nummer 8 Gronbaek meeneemt.
Erg benieuwd wie er op het lijstje staan.
Ten Hag ? Steijn ? Gio? Of misschien heeft the Special One wel zin :-)
Steijn is nog niet geschikt voor een topclub. Dit vermoedde ik al en zijn avontuur bij 020 heeft mij in het gelijk gesteld.
Ik denk eerder aan het vijfvoudige. Is met afstand onze belangrijkste werknemer, die gedurende zijn resterende contract veel meer zal verdienen dan 10 miljoen euro.
Zou Feyenoord hierdoor terughoudender worden met een eventuele transfer van Van Persie? Of zien ze Van Persie niet als een kandidaat om Slot te vervangen?
Hij is natuurlijk onbetaalbaar, maar de trainersmarkt is nog in ontwikkeling. 10 miljoen is leuk opzich. Ik hoop vooral dat er een ervaren trainer komt die past binnen de ingezette visie.
@FeyenoordTM shortlist aan trainers flink veranderd topv van vorig jaar?
Ze gaan waarschijnlijk voor een Nederlands pratende trainer:
- Pusic
- Hulshoff
- Oosting
- Van Bommel
- Leijnders
- Van Persie
- Janssen
Zolang Sipke maar blijft liefste als 2e man achter de schermen.
Als je die shortlist van vorig jaar bekijkt stonden er daar toch ook wat buitenlanders op.
Speelt een heel ander systeem. Zie ik niet gebeuren.
Doet iedere trainer waarschijnlijk
Maar alle trainers die ik hier heb opgenoemd spelen 433. Schreuder speelt met 3 achterin
Meijer zou ik ook aan het lijstje toevoegen.
Van Persie gaat eerst ervaring opdoen. Ik zou het wel geestig vinden als Pusic komt.
..."Er zou woensdag een persconferentie zijn in aanloop naar het duel met Go Ahead Eagles plaatsvinden, maar deze gaat door de marktbeweging niet door."...

Dit besluit was al eerder genomen door Feyenoord omdat iedereen al beschikbaar was voor de pers tijdens de huldiging maandag. Zijn slechts de Engelse media die een verband leggen wat er niet is.
Of handig van Feyenoord omdat ze al wisten dat dit eraan zat te komen...
Zo kun je alles wel recht lullen.
GerardFR leeft vast onder een steen(tje)
Natuurlijk. Het zal heus wel kloppen hoor.
Als jij het zegt. Alsof al die Engelse media het vorig jaar steeds bij het rechte eind hadden toen het ging over Slot en Tottenham.
Verdomme maar geloof dat dit waarschijnlijk waar is..jammer maar goed we gunnen het Slot ook. Daarbij rotterdam en liverpool hebben heel veel overeenkomsten
Hein Vanhaezebrouck Nu weer een topic in het Maasgebouw?
Aub niet
Ik volg t Belgische voetbal maar Hein is n blaasbak....meer niet
Hij was toen Advokaat vertrok de kandidaat voor Slot. Heeft bij Gent de boel toch wel op orde?
Ja, goede trainer maar niet de makkelijkste. Dat hoeft niet altijd maar een beetje een 'boer' in negatieve zin. Heeft altijd wat te klagen. Type man die men in NL accepteert als het loopt maar heel snel gaat irriteren bij tegenslag.
Die naam heb ik al meerdere keren hier laten vallen de afgelopen 5 jaar, maar twijfel aan zijn verbale capaciteiten, want met dat platt Vlaams kom je er niet in Nederland.
Die naam heb ik al meerdere keren hier laten vallen de afgelopen 5 jaar, maar twijfel aan zijn verbale capaciteiten, want met dat platt Vlaams kom je er niet in Nederland.
Is er bij Feyenoord al een Short list?
Zeker, dit was hem vorig jaar:

https://1908.nl/artikelen/de-huidige-shortlist-voor-de-trainerspost-van-feyenoord
Is die van dit jaar vergelijkbaar of staan er hele grote verassingen tussen?
Tomasson valt af denk ik omdat die net bondscoach is geworden. De rest is allemaal haalbaar al zal Steijn wat gevoelig liggen...
Gun hem deze stap. Geniet ervan Arne, maar geef Feyenoord snel duidelijkheid zodat wij snel kunnen schakelen met spelers/ trainers!
We weten het allemaal wel, Slot is niet meer te behouden voor Feyenoord.
Het waren 3 fantastische jaren, vergeet je nooit meer.
Ik hoop dat Feyenoord zoveel mogelijk miljoenen euro's binnenhaalt voor zijn afkoopsom.
Uiteraard voor te Kloese en beledbepalers de bijna onmogelijke taak een Slot waardige opvolger te vinden.
Sipke zien te behouden eventueel doorschuiven als trainer
Laten we alsjeblieft een fatsoenlijke buitenlandse trainer halen. In Nederland is het drama. Pusic terughalen zou ik nog wel oké vinden
eens, alleen oosting zou ik mee kunnen leven (we hebben goede ervaringen met trainers uit het oosten ;P)
Klein foutje in de tekst "De beweging vanuit Liverpool is vooralsnog iets tussen de Engelse club en de speler." Neem aan dat je trainer bedoelt ipv speler
€10m voor Slot zou een mooi bedrag zijn, probleem zit hem denk ik meer in alle mensen die hij mee gaat nemen naar Liverpool.. veel van de (perfromance) staf en vast nog velen anderen
Ze zullen bij Liverpool toch wel puike performance staf hebben....
Zou je denken, echter hebben die hun lot allemaal verbonden aan klopp dus de club begint vanaf nul
Klopp neemt time out dacht ik, dus zou zijn staf dat dan ook doen?
Of wij pakken de performance staf van Klopp en Pepijn van Liverpool... ;-)
Nee ik denk dat de meeste weer terug gaan waar ze vandaan komen.
Hoop duitsers in zijn performance team.
Slot kan ook wel met Duitsers omgaan.., Bergentheim waar woont en hij geboren is klinkt ook wel Duits... ;-).

Daarbij moet Liverpool op de centen letten dit jaar omdat ze CL inkomsten zijn misgelopen vorig jaar. Dus mensen wegsturen en nieuwe halen kost ze veel geld
Slot kan ook wel met Duitsers omgaan.., Bergentheim waar woont en hij geboren is klinkt ook wel Duits... ;-).

Daarbij moet Liverpool op de centen letten dit jaar omdat ze CL inkomsten zijn misgelopen vorig jaar. Dus mensen wegsturen en nieuwe halen kost ze veel geld
Gaat gewoon gebeuren. Zeg het maar, vervanger?
Wel balen hoor. Maar was wel te verwachten.
Was dit de primeur @FeyenoordTM of heeft dat betrekking op eventuele vervanger? En word je van de namen enthousiast? Die genoemd worden