fey-azfey-juichen

Feyenoord V1 juicht na de gelijkmaker tegen AZ (Foto: Feyenoord.nl)

Vrouwen

Eindelijk weer eens winst voor Feyenoord V1 op bezoek bij AZ

Feyenoord heeft de eerste overwinning van het kalenderjaar binnen. Op bezoek bij AZ werd met 2-1 gewonnen door doelpunten van Sanne Koopman en een eigen doelpunt van AZ-keeper Liefting. Bij Feyenoord ontbraken Maxime Bennink (blessure) en nieuwe aanwinst Ella Van Kerkhoven (ziek). Desondanks wilde de ploeg van Jessica Torny met name in aanvallend opzicht meer rendement behalen dan de afgelopen wedstrijden, waarin met vlagen goed werd gespeeld, maar te weinig werd gescoord.

Vlak na de aftrap deed de eerste teleurstelling zich echter aan. De eerste aanval van AZ was direct raak, en binnen drie minuten keek Feyenoord tegen een 1-0 achterstand aan. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van Torny langzaam steeds beter in de wedstrijd, en na twintig minuten spelen schoot Sanne Koopman op aangeven van Jada Conijnenberg de 1-1 binnen. Ruststand: 1-1.

Na rust kon de wedstrijd beide kanten op, al had Feyenoord wel licht de overhand. Na 53 minuten kwam de ploeg met een beetje geluk op voorsprong. Een schot van Sanne Koopman kwam via de paal tegen de rug van AZ-keeper Liefting en kaatste zo de goal in.

In een spannende slotfase kreeg Feyenoord ook nog kansen om de voorsprong verder uit te breiden, onder meer door een prachtige vrije trap van Zoi van de Ven (onderkant lat), maar gescoord werd er niet meer. Eindstand: 1-2.

Scoreverloop
3' 1-0
20' 1-1 Koopman
53' 1-2 Liefting (E.D.)