yv202424yv202424a9c02585

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman leeft mee met Bijlow: "We zullen er voor hem moeten zijn"

Stan

Feyenoord boekte zondagmiddag een minimale overwinning op AZ. De dominante Alkmaarders werden met 0-1 afgetroefd in een stroef duel, dat werd ontsierd door een nieuwe blessure van keeper Justin Bijlow. Quilindschy Hartman spreekt er na afloop over in gesprek met NOS Voetbal. 

Hartman koestert de moeizame overwinning in Alkmaar. "Ik denk dat we blij mogen zijn met het resultaat, omdat we vandaag wel een lastige middag hadden hier. AZ kreeg ons vaak onder druk en uiteindelijk denk ik dat we blij mogen zijn dat we nu voor de derde keer geen tegengoal krijgen. Dat is wel iets waar we op kunnen bouwen. Maar het is duidelijk dat het woensdag beter moet, willen we weer winnen."

Feyenoord kwam via Mats Wieffer vroeg op voorsprong geven, maar kon het goede begin nauwelijks doorzetten. "Tuurlijk geeft dat een boost. Alleen daarna merken we gewoon dat we een paar keer moeilijk onder de druk uitspelen van AZ, die hoog druk zetten, en dat zij ook een paar keer gevaarlijk werden. Ik denk dat dat de tweede helft wat minder was. Misschien dat het nog wel gevaarlijk oogde, omdat ze veel de bal hadden, maar ik had niet echt het gevoel dat wel heel erg in de problemen kwam. Dan spelen we het uiteindelijk gewoon goed uit."

De ploeg van Arne Slot weet dat het op zijn hoede moet zijn als aanstaande woensdag in het bekertoernooi wederom een treffen met de Alkmaarders wacht. "Dat is altijd zo. AZ is een goede ploeg en het is de kwartfinale van de beker, waarin een halve finale op het spel staat. Dus oppassen moeten we altijd. We hebben vandaag gezien dat we zeker niet achterover kunnen hangen aankomende woensdag."

Justin Bijlow
Een grote smet op de wedstrijd in Alkmaar was  het uitvallen van Justin Bijlow. De doelman moest in de eerste helft het veld verlaten met een blessure en lijkt wederom voor langere tijd uit de roulatie te zijn. "Ik heb hem net even kort gesproken in de kleedkamer, maar het is natuurlijk nog heel vroeg om te zeggen wat hij heeft", zegt Hartman over zijn vriend en teamgenoot. "Het is duidelijk dat Justin in zijn carrière een aantal keren ongelukkig is geweest en dat het voor hem misschien nog wel harder aankomt, dan voor een andere speler als hij voelt wat hij nu voelt. Het is logisch dat je dan geëmotioneerd kan raken."

Hartman kan zich voorstellen dat de nieuwe blessure een geweldige klap is voor Bijlow. "We hopen dat het natuurlijk meevalt met hem, maar we zullen er voor hem moeten zijn. Uiteindelijk is het aan hemzelf om er weer bovenop te komen. Wat hij al vaak heeft bewezen, is dat wanneer hij terugkomt, hij er altijd gelijk stond. Maar laten we hopen en ervan uitgaan, dat het gewoon meevalt."

De goalie kan in ieder geval rekenen op de steun van zijn ploeggenoten. "Ik kan me herinneren van de vorige keer dat hij geblesseerd was aan zijn pols, dat na de wedstrijd Quinten (Timber, red.) en ik, ik woonde toen nog in Rotterdam bij hem in hetzelfde gebouw, wat met hem zijn gaan eten en drinken. Misschien even over andere dingen praten dan alleen maar over voetbal. Zo probeer je er voor hem te zijn. Uiteindelijk is voetbal ook wereld waarin je, hoe het hard het ook is, er alleen voorstaat en moet je wel zelf dealen met die emoties. Dat kan heel zwaar zijn."

Hartman weet zelf hoe het is om langdurig geblesseerd te zijn: de linksback kwam voor zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord ruim een jaar lang niet in actie, vanwege een gescheurde kruisband. Angst voor een nieuwe blessure heeft hij echter niet. "Zo moet je niet spelen. Je moet gewoon van het positieve uitgaan. Ik denk ook niet dat hij met zo’n instelling speelt. Het gebeurt hem nu helaas, maar het had mij ook kunnen overkomen. Ik probeer daar niet te veel mee bezig te zijn en gewoon te genieten van elk moment dat ik kan spelen."

Delen

Reacties

Topgozer die Quilindschy, die loop echt hard, man……
Hopen op een zweepslag dan staat Bijlow er weet over 6 weken!