El Ahmadi Kampioen 2016-2017 (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

El Ahmadi: “Die laatste weken zijn voor spelers toch anders”

Van de redactie

Met de winst tegen Ajax in Amsterdam deed Feyenoord goede zaken in de race om de landstitel. De Rotterdammers vergrootte het gat naar zes punten, met nog acht wedstrijden te gaan. Inmiddels gaat iedereen er vanuit dat Feyenoord de schaal nu even binnen hengelt. Iets wat volgens Karim El Ahmadi niet zo eenvoudig is.

El Ahmadi refereert aan 2017, toen iedereen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior de titel al aan het vieren was. De Kuip zat vol met supporters die naar beeldschermen keken en in de binnenstad kon er niemand meer bij. Treinen richting Rotterdam werden tegengehouden, om te voorkomen dat het centrum overbelast raakte.

En toen was daar de deceptie. Op het kunstgras van de buurman kon Feyenoord geen vuist maken en werd met 3-0 weggepoetst. En dus kwam het aan op de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Heracles Almelo. “Die laatste weken zijn voor spelers toch anders”, zo blikt El Ahmadi terug in Algemeen Dagblad. De oud-Feyenoord kan de hausse aan aandacht en euforie nog goed herinneren. “Alles en iedereen stort zich dan op de koploper. Het was schoolvakantie en de mensen maakten er destijds een dagje uit van om naar de nieuwe landskampioen te gaan die op het trainingsveld stond.” 

‘King Karim’ zegt dat na de nederlaag op Woudestein er toch onzekere gedachten insluipen. “Wij verloren van Excelsior en ik zeg eerlijk: dan maak je jezelf toch zorgen of het nog goed gaat komen.” Uiteindelijk was het de entourage in De Kuip die alle twijfel deed verdwijnen. “Toen wij de laatste wedstrijd tegen Heracles uit de tunnel stapten voor de warming-up wist ik genoeg: die wedstrijd gingen wij winnen. Die volle Kuip met al die brullende mensen, daar kun je niet verliezen.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties