Hartman + Filter

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Als het echt mooi wordt, was dit nog maar een paar procent van wat er dan gaat gebeuren"

Moreno1908

Eén van de meest besproken spelers van De Klassieker van zondag was Quilindschy Hartman. De linksback was na vijf minuten goed voor een assist op Santiago Gimenez, kreeg twee minuten daarna geel en niet veel later kwam hij goed weg bij zijn tweede overtreding.

Daarop besloot trainer Arne Slot om zijn linksback vroegtijdig naar de kant te halen. Hartman, die erom bekendstaat het randje op te zoeken, kon dit door zijn snelle gele kaart niet meer doen. “Achteraf zou ik zeker voor dit scenario hebben getekend”, reageerde Hartman bij ESPN. “Er is veel gebeurd zondag. Hoe het is gegaan, ga ik van leren. Dit overkomt me niet meer. Maar ik ben vooral heel blij dat we hebben gewonnen en dat mijn vervanger (Marcos Lopez, red.) het supergoed heeft gedaan.”

Of het kind van Varkenoord zelf aan een tweede gele kaart dacht? “Nee, niet echt. Het is meer dat het publiek er ineens achter gaat staan. De scheids heeft na afloop volgens mij ook duidelijk uitgelegd dat het geen gele kaart was.”

Wel kon de 21-jarige verdediger begrip opbrengen voor de beslissing van zijn coach om hem naar de kant te halen. “In dat eerste moment baal je enorm”, zegt Hartman. Hij kreeg een jas naar zich toe gegooid van Bijlow, die hem een hart onder de riem wilde steken. Maar Hartman deed die jas eerst over zijn hoofd, die er vervolgens gelijk af werd getrokken door de geblesseerde keeper. “Ik had zelf het gevoel dat ik goed in de wedstrijd zat. Een goede assist, een paar goeie duels. Het was zonde dat ik die eerste kaart pakte. Ik ben nog jong, en wil soms iets te graag. Maar dit gaat mij niet meer gebeuren.”

Tot slot reageerde hij nog even op de terugkomst in Rotterdam, toen er naar schatting duizenden supporters stonden om de bus te onthalen. “Dat was niet normaal. Hoeveel mensen daarop afkwamen, alleen al bij een overwinning. Dat zegt heel veel over de club. En mocht het heel mooi worden, was dit nog maar een paar procent van wat er dan gaat gebeuren.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties