georgino-wijnaldum

VK Sportphoto

Nieuws

Wijnaldum heeft dubbel gevoel na loting: “Mooi, maar speel liever niet tegen ze”

Moreno1908

Georginio Wijnaldum keert op 13 april weer terug in De Kuip als hij met AS Roma op bezoek komt voor de kwartfinales van de UEFA Europa League. Bij ESPN blikt de oud-Feyenoorder alvast vooruit op het weerzien met de club waar hij is grootgebracht.

“Het is een hele leuke wedstrijd. Mooi om terug te komen in De Kuip, maar ik speel liever niet tegen ze”, lacht de 32-jarige middenvelder. “Normaal gesproken support ik ze en hoop ik dat ze winnen.” En dus wordt het een innerlijke tweestrijd, beaamt hij.

“Ik kijk er zeker naar uit. Het is ook wel een andere situatie dan toen ik naar PSV ging”, reageert Wijnaldum. “Toen waren ze niet zo blij dat ik wegging, maar ik denk dat dat inmiddels wel is overgewaaid.” Wel ziet Wijnaldum Feyenoord als geduchte tegenstander in de Europa League. “Er zitten veel sterke ploegen in. Daar is Feyenoord er zeker één van.”

Delen

Reacties

2 eigen doelpunten maken en dan volgend seizoen met Feyenoord de CL in.
Ik begrijp de roep van mensen om oude toppers zoals de Vrij en Wijnaldum, misschien dat ze nog iets zouden toevoegen qua ervaring als we volgend jaar in de CL meedoen. Op dit moment zouden ze in mijn ogen allebei niet in aanmerking komen voor een basisplek, voor de breedte kunnen ze waardevol zijn.

In een jaar waarin we met de jongste basis in tijden zeer grote kans maken op succes op een Europees toernooi, een nationaal kampioenschap en de beker is de les voor mij overduidelijk: we moeten het vooral hebben van jonge hongerige spelers met potentie, restwaarde en de ambitie om naar de Europese top gaan. Nieuwe helden die bij ons een nieuw verhaal schrijven.

De tijden van bord-op-schoot eredivisiespelers, oude ervaren spelers die bij ons komen afbouwen, etc mag wel een keer voorbij zijn wat mij betreft. Dit seizoen moet als template dienen voor toekomstig succes. Uiteraard blijven spelers uit de Europese top zoals Wijnaldum en de Vrij welkom, maar de focus hoort bij onze recruitment vooral op nieuw gretig talent te liggen. De nieuwe Gimenez, de nieuwe Hancko, de nieuwe Wieffer, en de nieuwe Geertruida uit de eigen jeugd. Ervaring kan nooit kwaad, maar ik hoef het niet meer in dezelfde hoeveelheid te zien als de afgelopen decennia. Een paar ervaren spelers zijn genoeg. Dit seizoen is het ultieme bewijs dat we het niet van oude ervaren spelers hoeven te hebben, zoals jarenlang werd gedacht bij Feyenoord (en de supporters).
Ik begrijp je punt helemaal en kan me grotendeels hierin vinden, echter is het zo dat Gini en de Vrij natuurlijk ook echt kwaliteit meebrengen, wat “de nieuwe spelers of jeugd” niet in de weg hoeft te staan.

Ondanks dat Trauner verlengd heeft, wil hij natuurlijk ook graag in de PL spelen en ook Kokcu gaat weg, waarbij Gini dat prima kan invullen.
Als Köcku vertrekt, lijkt me dit een prima vervanger.
Gini is een geweldig persoon. Ik hoop dat hij terugkomt bij Feyenoord. Of het nou is als speler of voor een andere functie binnen de club. Gini is een sieraad voor het voetbal.
FeyenoordSeprimente
Gini is inderdaad een toffe gast, zag hem vaal lopen met Willems bij stadshuisplein. Als je hem dan een box gaf waren die gasten super down to earth. Maarrrr zijn move naar pisv zal ik hem nooit kunnen vergeven. Grappige daaraan is trouwens dat zulke moves vervloekt( door mij?). Fiets wijnaldum en nu rat berghuis gingen allemaal weg maar concurrenten, en al die teams storten finaal in daarna . Berghuis ook, nu ga je naar Amsterdam wegens " ambitie" en einde van de rit sta je gewoon onder ons. De voetbal goden zijn met ons. Wij hadden prime berghuis, en verkochten hem voor veel en veel te weinig .
Feyenoord had het geld heel erg nodig, dus hij werd ook verzocht om te vertrekken. Hij heeft later uit eigen zak tonnen overgemaakt naar de Feyenoord Academy als extra dank. Is en blijft en Feyenoorder.
Volgend jaar in een Feijenoord shirt lekker CL komen spelen, Gini!
Gewoon naar Feyenoord komen!