karim-el-ahmadi

VK Sportphoto

Nieuws

El Ahmadi lovend: "Zonder Slot was dat nooit gelukt"

Stan

Karim El Ahmadi, sinds kort in dienst als analist bij ESPN, houdt zijn oude club Feyenoord nog altijd nauwlettend in de gaten. In gesprek met Voetbal International vertelt hij over de prestaties van zijn voormalig werkgever en wijst hij naar Mats Wieffer, die in de ploeg van Slot een vergelijkbare rol invult als dat King Karim dat deed in De Kuip. 

Lange tijd leek Ramiz Zerrouki van FC Twente de ideale nummer 6 te zijn voor Feyenoord. Totdat Wieffer op die plek terecht kwam en het ontbrekende puzzelstukje bleek te zijn in de formatie van Arne Slot. "Hij had er echt wel gepast, denk ik. Maar ik moet zeggen dat Mats Wieffer het echt fantastisch doet. Dat hadden de meeste mensen niet zien aankomen. Dan is het eigenlijk goed uitgepakt dat Zerrouki niet gekomen is."

El Ahmadi vervolgt zijn lofzang over de nuchtere middenvelder uit Borne: "Ik vind dat hij op Aursnes lijkt. Hij is een speler die de balans kan houden in het team. Met Quinten Timber en Orkun Kökçü speelden er twee middenvelders die toch wat aanvallender ingesteld waren. Wieffer houdt de balans én speelt veel vooruit. Hij is altijd slim en rustig aan de bal. De puzzel is met Wieffer erbij compleet bij Feyenoord."

De 38-jarige analist ziet dat de puzzelstukjes in de middenlinie van de Rotterdammers nu in elkaar lijken te vallen. "Als Sebastian Szymański weer helemaal terug is, heb je een geweldig middenveld. Javairô Dilrosun is een goede speler, maar die moet aan de buitenkant spelen. Op 10 zie je hem wel leuke acties maken, maar het is niet iemand die heel goed in positie blijft en de ruimtes goed weet te kiezen vanuit de as."

In tegenstelling tot het middenveld zit er in de voorste linie van Feyenoord weinig vastigheid dit seizoen. El Ahmadi ziet juist daarin ook de kracht van de koploper. "Het constante doorwisselen van de buitenspelers heeft Feyenoord veel gebracht, denk ik. Je kunt zeggen dat Feyenoord geen stabiele buitenspelers heeft, maar misschien hebben deze spelers wel een constante trigger nodig. Doordat ze op de bank komen te zitten, vallen ze superscherp in. Ik denk dat ze kampioen worden en zonder Arne Slot was dat natuurlijk nooit gelukt."

Delen

Reacties

Klopt en hadden we niet zulk leuk voetbal om naar te kijken.
Maar het is wel een artikel "open deuren intrappen".
Is toch beter dan die deuren dicht doen zoals die vd Vaart *** doet.
..van der vaart...hahaha...wat een mannetje he?!
Dat doet van der Vaart goed dan, want dat is precies zijn rol aan tafel. Zo heeft de Feyenoord supporter wat om zich over op te winden. De andere "expert" doet precies hetzelfde bij de Ajax supporters. Daardoor blijft iedereen kijken en zijn de inkomsten gegarandeerd. Adem in...