ulrich-van-gobbel

VK Sportphoto

Nieuws

Van Gobbel over jeugdspelers: "Kan niet wachten tot ze op de Coolsingel staan"

Stan

Ulrich Van Gobbel is inmiddels al een tijdje werkzaam als jeugdtrainer bij Feyenoord en kreeg in die hoedanigheid te maken met een aantal jongens uit de huidige hoofdmacht. De oud-verdediger, die twee maal een kampioenschap mocht vieren in Rotterdam-Zuid, vertelt bij Rijmond Sport over de prestaties van zijn voormalige pupillen. 

Als jeugdtrainer op Varkenoord had Van Gobbel meerdere spelers uit het eerste van Feyenoord onder zijn hoede. "Ik heb Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow, Orkun Kökcü en Quilindschy Hartman gehad. Ik heb goed met die jongens gewerkt, maar uiteindelijk doen ze dat wel zelf. Heel vaak wordt gezegd, jij leidt dat soort jongens op.’ Maar het talent is daar en het er soms alleen om dat je ze een beetje vormt, een beetje opvoedt. Uiteindelijk doen ze het zelf om dat te bereiken."

Vooral met Geertruida, net zoals hijzelf een verdediger, is Van Gobbel veel bezig geweest. "Daar heb ik veel mee gesproken ja, situaties uitgelegd. Hij vertaalt dat gewoon goed. Dat is ook mijn job, maar uiteindelijk doet hij dat ook zelf. Ik hoef hem niet te leren hoe hij een bal moet trappen. Alleen je moet soms even op de rem trappen, dan komt het allemaal wel goed."

De rechtsback van weleer legt uit welke rol hij als trainer daarin heeft: "Het moeilijkste is dat ze soms naar Feyenoord 1 gaan en dan weer terug en weer terug. Dat moet je kunnen managen als trainer en dan moet je ze erbij houden. Er komt een keer dat ze daar wel blijven en wij moeten dat heel vaak managen om ze goed bij de les te houden. Dat ze niet verdrietig zijn en doorgaan. Dan gaan ze die stap maken, uiteindelijk."

Enkele spelers hebben die stap naar het eerste gemaakt en lijken nu af te stevenen op een kampioenschap met Feyenoord. Gaan de Rotterdammers ook daadwerkelijk de landstitel pakken? "Dat denk ik wel, dat ik hoop ook. We zijn het aan onze stand verplicht eigenlijk. Ik wil er geen druk op zetten, maar we hebben afgelopen zondag ook gezien dat Feyenoord daar prima onder kan handelen. Dat doen we wel goed."

Van Gobbel ziet een aantal parallelen tussen het Feyenoord waarmee hij als speler kampioen werd en de huidige ploeg van Slot. “Het jaar hiervoor stonden ze in de Conference League finale. Zo ging het bij ons in ’93 ook een beetje. Wij toen de beker, zij nu die Europese finale. Het lijkt wel op elkaar. En het jaar erna het kampioenschap." Daar kijkt de oud-Feyenoorder graag op terug: "Die eerste keer was de mooiste keer. 1999 was ook heel mooi, maar in ’93… de situatie waar wij vandaan kwamen als club. Eerst de beker, toen het kampioenschap het jaar erna. Dat was heel mooi."

"Als je naar de vooruitzichten kijkt, dan kan het eigenlijk niet meer mis gaan", concludeert Van Gobbel. "Ik kan niet wachten tot ze op de Coolsingel staan. Dat hebben ze ook verdiend."

 

 

 

Delen