Sipke Hulshof

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Sikpe Hulshoff maakt indruk in Zeist

Stan

Tijdens zijn tweede termijn als bondschoach heeft Ronald Koeman Sipke Hulshoff opgenomen in de staf van het Nederlands Elftal. De 48-jarige trainer combineert zijn werk bij Oranje met een functie bij Feyenoord. Door zijn tactische kennis maakt de assistent van Arne Slot indruk in Zeist. 

Aanvoerder Virgil van Dijk is enthousiast over de nieuwe assistent-bondscoach: "Ik kende Sipke Hulshoff natuurlijk helemaal niet hiervoor. Je moet elkaar leren kennen. Je ziet wat zijn kwaliteiten zijn en dat bevalt mij persoonlijk zeker wel. Hopelijk kan hij dat goed doorzetten. Hij is heel duidelijk en tactisch sterk. De momenten waarop hij een training leidt, bevallen me goed. Ik denk dat ik ook spreek namens de groep. We zijn pas vier dagen bezig, maar het is een goede start."

Het Nederlands Elftal gaat onder Koeman in een 4-3-3 formatie spelen. De coach, die zelf als trainer werkzaam was in Rotterdam-Zuid, wijst daarbij op de spelintensiteit die Feyenoord dit seizoen tentoonstelt. Van Dijk is blij dat deze manier van spelen ook bij Oranje wordt gehanteert. "Ik denk dat veel jongens dit systeem bij hun club al spelen, het voelt toch wel wat vertrouwd, ook voor mij. Al worden er door verschillende trainers toch wel andere dingen gevraagd, je speelt natuurlijk ook met andere spelers. Maar tot nu toe hebben we een goede trainingsweek achter de rug. Tactisch getraind, goed getraind. In mijn ogen ging het met veel intensiteit."

Delen

Reacties

Er wordt teveel gewicht gehangen aan deze uitspraken van Van Dijk. Wat had ie dan moeten zeggen? Dat de nieuwe assistent bondscoach maar een clown is?
@FTM: wordt hij gezien als mogelijke opvolger van Arne Slot?