El Ahmadi Kampioen 2016-2017 (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sport Photography

Nieuws

El Ahmadi: "Wieffer moet eigenlijk de rol van Kökcü overnemen"

Van de redactie

Karim El Ahmadi kijkt uit naar de eerste competitie van Feyenoord, vanmiddag in De Kuip tegen Fortuna Sittard. De oud-aanvoerder van de Rotterdammers is vooral benieuwd naar het functioneren van het middenveld.

“Orkun Kökcü werd afgelopen wedstrijd wel gemist. Ramiz Zerrouki vult het anders in. Dat is meer een speler die in positie blijft, terwijl Kökcü meer op en neer gaat”, zo vertelt El Ahmadi bij ESPN. Door het vertrek van de Turks international opereert het elftal volgens hem anders. “Het is een ander middenveld dan vorig seizoen. Ze konden voorheen een beetje afwisselen. Dan kon Wieffer een keer komen en daarna Kökcü. Nu moet Wieffer te vaak naast Zerrouki komen om de Lijnen uit te zetten en aanvallend mee te doen.”

El Ahmadi heeft een duidelijk idee hoe het middenveld eruit zou moeten zien. “Wieffer moet eigenlijk de rol van Kökcü overnemen zodat Zerrouki meer voorin kan blijven. Daarbij komt dat Stengs met de week fitter wordt, die kan de nummer tien positie invullen. En anders misschien die Kroatische speler (Luka Ivanusec, red.) die ze gaan halen. Dan is de nummer tien positie ook dubbel bezet.”

Titel prolongatie
El Ahmadi werd in 2017 kampioen met Feyenoord maar wist het seizoen daarna niet de titel te prolongeren. “Wij hadden het gehaald en de druk was er vanaf”, zo kijkt hij terug op het seizoen na de titel. Toch wil hij geen vergelijking trekken met de huidige selectie. “Ik merk nu in de voorbereiding dat Feyenoord echt kampioen wil worden. Ook met de spelers die nu worden gehaald, daarmee gaan ze vooruit. Als je kijkt naar het verschil in budget van dit seizoen en toen, dan denk ik dat de club deze zomer meer kan doen dan toen wij kampioen werden. Dat is wel een verschil.”

Delen

Reacties

Kampioen worden we dit seizoen sowieso niet
Wieffer moet gewoon blijven doen wat hij altijd doet. Maar door Zerrouki komt hij daar, op de ene of andere manier niet aan toe. Toen die gewisseld werd, kwam hij gelijk meer in zijn element. Het lijkt me, dat iemand anders die Kokcu rol beter in kan vullen. want over Wieffer z'n rol waren we vorig jaar allemaal erg tevreden.
Ivanusec (ga d'r vanuit dat hij komt), Stengs, Timber, of desnoods Sauer. Daar moeten we het meedoen, denk ik. Of Feyenoord moet met nog een verrassing komen.
Mijn begrip van de situatie:
1. Er was geen geld om een echte klasse 8 te kopen (wel om al die 21 jarigen te kopen)
2. Er zit nog rek in Timber, Wieffer en Zerrouki. Al dan niet in iets andere opzet. Het is aan de trainer om dat te gaan laten lopen

En zo niet dan krijgen we een paniek aankoop in de winterstop 😉
3. Als Luka en Idrissi komen, ga je een andere bezetting van het middenveld krijgen.
Als het niet gaat werken met Wieffer op 8 dan gewoon met Stengs op 8 en een nieuwe nr 10 halen.
Stengs mist scorend vermogen voor de 10.
Zou graag Wijnaldum zien terugkeren voor die positie en dan Ivanusec gewoon vanaf links.