karim-el-ahmadi

Nieuws

“Pedersen zal waarschijnlijk vertrekken als Geertruida blijft"

Van de redactie

Karim El Ahmadi is te spreken over de terugkeer van Bart Nieuwkoop. De oud-aanvoerder speelde een aantal seizoenen samen met de rechterverdediger, die afgelopen week over kwam van het Belgische Union Saint-Gilloise.

“Ik vind het een goede speler. Zijn probleem – toen ik met hem speelde – was  dat hij de negentig minuten niet kon volhouden en vaak geblesseerd was”, zo vertelt El Ahmadi bij ESPN. “Maar als hij speelde, dat was altijd met veel inzet en hij was erg gevaarlijk in de overlap met de buitenspeler. Ik zie Nieuwkoop wel als een vaste waarde in het elftal.”

Arne Slot gaf aan dat Nieuwkoop is gehaald vanwege een mogelijk vertrek van Lutsharel Geertruida. Nu de transfer van Geertruida naar RB Leipzig niet door is gegaan, denkt El Ahmadi dat het goed is wanneer Marcus Pedersen gaat vertrekken. “Pedersen zal waarschijnlijk vertrekken als Geertruida blijft, want anders heb je een driedubbel bezette positie. Dubbel bezet is niet erg, maar met drie krijg je spelers die gaan klagen. Dat is misschien geen goed idee.”

Delen