gimenez-elia

VK Sportphoto

Opinie

Elia: "Ik hoop niet dat Gimenez een te grote stap gaat maken"

Van de redactie

Eljero Elia kwam in de zomer van 2015 over van Werder Bremen naar Rotterdam-Zuid. De vleugelaanvaller werd in 2017 kampioen bij Feyenoord, waarna hij vertrok naar Basaksehir in Turkije. In gesprek met Voetbalzone geeft de oud-Feyenoorder aan dat Gimenez, mocht hij vertrekken bij de Rotterdammers, wellicht beter niet direct naar de absolute top van de wereld moet verkassen, maar zou moeten kiezen voor een tussenstap.

De ontwikkeling van Santiago Gimenez in het shirt van Feyenoord zijn stormachtig te noemen. Waar de mexicaan na zijn komst vorig seizoen het eerste halfjaar in Rotterdam nog moest wennen aan de speelwijze van de ploeg onder leiding van Arne Slot en het moest doen met invalbeurten, is de spits inmiddels niet meer weg te denken uit de basis bij Feyenoord. De ontwikkelingen van Gimenez worden door diverse grote clubs uit Europa ongetwijfeld gevolgd. Diverse media meldde de afgelopen weken geruchten over gesprekken en interesse van clubs als Tottenham, Real Madrid, Atlético Madrid, Internazionale, AC Milan, Napoli en ga zo maar door. 

Oud-Feyenoorder Eljero Elia denkt dat de mexicaan niet direct naar een absolute topclub zou moeten vertrekken. Waar het plafond van Gimenez ligt, moet de toekomst uitwijzen. "Ik denk wel dat hij een stap kan gaan maken", begint Elia. "Een club als bijvoorbeeld Tottenham zou goed zijn, zo net niet de echte top. Als hij daar dan weer kan vlammen, dan boem. Ik hoop niet dat hij een te grote stap gaat maken."

Elia ziet de goalgetter van Feyenoord dan ook niet direct naar een absolute topclub vertrekken. "Ja, hoe je er naar moet kijken is zo, Feyenoord is weer iets kleiner dan die club. En met alle respect, je ziet Vincent Janssen, hij was topscorer in Nederland geworden. Toen ging hij naar Tottenham en hoorde je bijna niks meer van hem. Ik vind Gimenez dan nog wel een categorie beter, maar ik hoop dat hij de juiste en goede stap maakt."

De toekomst zal moeten uitwijzen wat de uiteindelijk de beste stap vooruit is voor Gimenez. "Je weet het nooit, misschien als hij toch naar een topclub gaat dat het wel lukt. Maar ik denk als je die tussenstap maakt en je daar ook weer bewijst dat je dan kan je die uiteindelijke stap makkelijker maken."

Poll: Stelling: Gimenez moet na Feyenoord niet direct naar een absolute topclub vertrekken.

Oneens, hij zal er meteen staan!

Eens, de absolute top is nog te hoog gegrepen...

Anders, namelijk...

Delen

Reacties

Snel verkopen. Word met de week minder waard. Wordt arrogant.
Maakt me niet uit waar hij gaat, als hij Feyenoord maar met tientallen miljoenen achterlaat
Real MU en anderen strijden nu al om hem..
Maar is dit voor heb of laten zij hem dan ook spelen.
Gimenez als bankzitter bij een miljardenclub... Dan word hij gillend gek.

Beter nog even hier blijven..
Zekerheid op spelen en als een levende God door het leven gaan in een prachtige stad.
Wat wil je nog meer dan?
Een palmboom? Ga je op vakantie.
Een Ferrari?
Ken hij nu ook kopen, allemaal onzin wanneer je met je peen en uien gezichie op het bankje zit te balen en spijt te hebben.
Dussss Santi?
Ik hoop dat ie helemaal geen stappen zet.
Gewoon naar een zo rijk mogelijke club. Eentje die minimaal 100 miljoen kan of wil betalen. Dus clubs als Spurs, Inter, Napoli, Dortmund vallen sowieso af, wat mij betreft.
Feyenoord moet het meeste geld pakken. Boeiend of hij slaagt. Feyenoord is belangrijker dan spelers die komen en gaan.
Kan wel degelijk boeien. Als een speler finaal door de mand valt denken clubs een volgende keer 3x langer na bij het aantrekken van spelers van die club.
Zullen ze dan niet eerder hun scouts op hun donder geven dan de club waar ze de speler weg hebben gehaald?
Als hij weg wil dan maar zo’n groot mogelijke stap maken als dat financieel interessanter is voor Feyenoord.
Niet gemeen bedoeld maar dan meteen doorschakelen und auf wiedersehen.
Elia zegt dit natuurlijk omdat hij zelf de stap naar Juve gemaakt heeft en daar niet is geslaagd. Echter heeft Santi al CL ervaring en is hij in de EL belangrijk geweest, dus schat ik hem hoger in dan Elia vroeger. Daarnaast is de mentaliteit van Santi anders, veel professioneler dan de jonge Elia.
Vind ik ook hoor. Elia heeft helemaal gelijk.

Alle Havo en VWO studenten zouden eerst ook even naar een MBO moeten. En daar vlammen en dan Boem.

Wat een onzin.
Heeft hij zelf nog wat te vertellen?
Ja, hij mag uit de clubs kiezen die meer dan 60 miljoen willen betalen
Gun die jongen het allerbeste en een fantastische carriere maar als Benfica 40 biedt en Real 80 zeg ik toch graag: Succes bij Madrid, Santi.
Als hij weg gaat boeit het me niet naar welke club, zolang er maar een bedrag op tafel komt hoger dan 70 miljoen.
Feyenoord moet gewoon voor de hoofdprijs gaan minimaal 60 miljoen.
Hoofdprijs is naar mijn mening niet de hoofdprijs maar de minimale prijs. Er komen nog een aantal CL wedstrijden aan waarin hij zich kan gaan bewijzen