Primeur Bevestigd
de kuip sfeeractie spandoek

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord zoekt verder naar nieuwe hoofdsponsor

FeyenoordTM

Er is binnen Feyenoord niet langer sprake van een eventueel hoofdsponsorschap van Port of Rotterdam. Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat het bedrijf weinig aan naamsbekendheid heeft en weinig te bieden heeft aan het publiek. Bovendien liggen de genoemde bedragen buiten de gangbare sponsoringstarieven en wordt vermoed dat het een vorm van staatssteun betreft.

De Rotterdamse club is nu op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, die vanaf het seizoen 2024/2025 de club zal gaan sponsoren. Feyenoord heeft nog voldoende tijd om een geschikte partner te vinden. Mohammed Hamdi, recentelijk in dienst genomen bij de club, zal mogelijk een rol spelen bij het vinden van een nieuwe sponsor. De club overweegt zelfs om buiten de continentale grenzen te kijken, zoals naar het Midden-Oosten.

Feyenoord is vastberaden om een sponsor te vinden die niet alleen financieel ondersteunt, maar ook bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van de club. Het hoofdsponsorschap biedt een unieke kans voor bedrijven om zich te verbinden met een van de grootste voetbalclubs van Nederland en de rijke geschiedenis en fanbase van Feyenoord. De Rotterdammers mikken daarbij op een sponsorbedrag van meer dan acht miljoen euro per jaar.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

En aub ook geen gok bedrijf, hoewel daar giga veel geld zit. Waardeloze bezigheid dat gokken.
Uit het midden oosten en dan meteen een geweldig nieuw stadion bouwen zoals in Qatar.
We willen toch groeien? Dan ontkom je hier niet aan!!
In ieder geval geen bedrijf dat komt uit een land met een dictatuur of dat in verband wordt gebracht met vervuilende activiteiten etc. Laat de Chinezen, Arabieren of Shell maar zitten. Feyenoord staat voor positief, aanvallend voetbal. Dan moet je geen dubieuze sponsor hebben zoals Schalke toen met Gazprom.
Ook niet als je met zoiets 2 miljoen meer krijgt? Ik vind het lastig
Nee, andere sponsors gaan afhalen. Daarom is die sponsor uit Saoedi Arabië ook niet bij Jumbo Visma gekomen.
2 miljoen stelt niet zoveel voor op een begroting. Er is natuurlijk een grijs gebied, maar bij bedrijven uit bepaalde dictaturen waar door de staat wordt gemarteld en mensen worden vermoord of verdwijnen (Saoedi Arabië of China bijvoorbeeld) kun je als club maar beter ver weg van blijven. Die hebben altijd onfrisse banden met zo'n regime. Er zijn genoeg andere sponsors te vinden.
Jij hebt principes, dat valt te prijzen, maar de landen die jij noemt hebben wel de macht.
Dan zou je ook niet meer kunnen autorijden en de meeste zaken als grondstoffen komen uit China.
Ik sta er zelf in ieder geval wat anders in.
Dat vind ik toch een verschil. Of we het leuk vinden of niet: zonder olie en de meuk uit China stort de economie in. Je moet wel zorgen dat je die afhankelijkheid zo snel mogelijk afbouwt vind ik. Feyenoord heeft gewoon alternatieven. Feyenoord kan prima een 'normale' sponsor vinden. Het is helemaal niet gezegd dat die minder betalen en als dat wel zo is, is een miljoen meer of minder ook geen ramp.
Dat je zou moeten afbouwen ben ik mee eens, maar dat hebben we wel zelf gedaan. Europa wilde niks meer en dit zijn wel de gevolgen, je bent te afhankelijk geworden. Verder prima discussie hoor.
Nier meer autorijden omdat er bepaalde onderdelen uit China komen is mijn optiek wel iets anders dan prominent met een naam van een fout merk of regime op je borst rondlopen. Want die associatie van dat merk naar Feyenoord gaat ook andersom. Dus nee, zeker niet doen.

Dat individuele consumenten andere principiële keuzes maken of meer kiezen vanuit de portemonee (en wegwerpmeuk bestellen bij Alibaba), dat is iets anders dan daadwerkelijk een partnership aangaan en actief elkaars naam promoten.
En jij denkt dat de Amerikanen geen mensen martelen en laten verdwijnen?
Zeker wel: zie bijvoorbeeld Guantanamo. Er zijn genoeg misstanden in democratieën en al helemaal in de VS. Verschil is wel is dat in westerse landen nog een mogelijkheid is om zaken om te draaien door op andere partijen te stemmen, naar de rechter te stappen, te demonstreren, te staken, vakbond op te richten, via de media etc. Dat is het verschil met dictaturen. Als jij in Nederland demonstreert tegen coronamaatregelen, vervuilende bedrijven of het stikstofbeleid verdwijn je niet in een martelkerker.
Ik heb mijn twijfels of er wel zo veel sponsoren beschikbaar zijn. Ze zijn duidelijk zoekende. En geen concrete naam meer.
Qatar Airways misschien? Kunnen ze meteen een mooi stadion voor ons neerzetten. Emirates en Etihad hebben al een stadion. Dan kan Qatar Airways toch niet achterblijven?
Doe dan een lekker biertje in plaats van lauwe pis. Tripel Karmeliet of Westmalle of Delirium Tremens 😉
Graag zoeken binnen Europa. Liever een Europees bedrijf voor 7 miljoen euro dan een Arabisch bedrijf voor 9 miljoen euro.
Doe gewoon een Qatar Airways of Emirates. Kunnen die Arabs ook een beetje naamsbekendheid opbouwen in NL.
Wat is buiten de gangbare tarieven? Wie bepaalt dat? Als het te laag is, snap ik het, maar dit klinkt als te hoog. Dat zou raar zijn.
Tuurlijk, Port of Rotterdam heeft niks met de consumenten markt te maken en is derhalve niet gebaat bij extra naamsbekendheid.
Maar Staatssteun?? Hoe zit dat dan in Eindhoven met dat Brainport Eindhoven??
PSV flirt wel eens vaker met gemeentegelden en verkoop van parkeerplaatsen aan de gemeente ;-)
Laat die Arabieren lekker weg blijven. Geld is niet alles.
Asian Airlines misschien een optie.
Bedoel je een Aziatische luchtvaart maatschappij? Of bedoel je de Koreaanse luchtvaart maatschappij Asiana Airlines? Want dat laatste zie ik niet gebeuren
Haha dit kon ik FTM van tevoren zeggen. Beetje interessantdoenerij.
Overigens, 10 miljoen minstens.
Heeft niets met interessantdoenerij te maken, ik schrijf gewoon op wat mij ter oren komt en weeg af of het naar buiten kan voor de supporter
Dat begrijp ik. Alleen van +/- 2.2 miljoen nu naar 8 miljoen is wel heel erg veel qua stijging toch? De meeste zullen niet meer als 3 á 4 willen betalen.
Achteraf had ik ook van tevoren kunnen zeggen Coolblue.
Hij bedoelt dat het achteraf makkelijk praten is wat je zogenaamd “van te voren” had kunnen zeggen wijsneus