Primeur Bevestigd
Port of Rotterdam

Port of Rotterdam

Nieuws

Port of Rotterdam kandidaat hoofdsponsorschap

FeyenoordTM

Feyenoord wenst op termijn een nieuwe hoofdsponsor te verwelkomen. Terwijl de gesprekken nog in een verkennende fase verkeren, kan gesteld worden dat Port of Rotterdam een van de kandidaten is om EuroParcs per ingaande van het voetbalseizoen 2024/2025 op te volgen.

Als een van de grootste havens ter wereld, heeft Port of Rotterdam een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van logistiek en handel. Het is dan ook geen verrassing dat Feyenoord geïnteresseerd is in een samenwerking met deze invloedrijke partij: een kans zijn voor zowel de club als de haven om hun merk te versterken en hun positie in de markt te versterken.

Hoewel er ook gesprekken plaatsvinden met andere geïnteresseerde partijen, is Port of Rotterdam de naam die momenteel de meeste aandacht trekt. De potentiële samenwerking tussen Feyenoord en Port of Rotterdam zou niet alleen een financiële impuls kunnen betekenen voor de club, maar ook voor de stad Rotterdam als geheel. Het zou een partnerschap zijn dat de lokale economie zou stimuleren en de stad internationaal op de kaart zou zetten.

Feyenoord heeft duidelijk gemaakt dat de club op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor met een langdurige verbintenis van vier seizoenen. Dit is bedoeld om rust en continuïteit te waarborgen, zodat de club zich volledig kan blijven richten op het behalen van sportieve successen. Het is vooralsnog nog niet duidelijk of Port of Rotterdam aan deze eis kan voldoen, aangezien het bedrijf mogelijk andere prioriteiten op de economische markt heeft.

Hoewel de eerste gesprekken met Port of Rotterdam — daterend uit begin dit kalenderjaar — veelbelovend zijn gebleken, is het belangrijk om te benadrukken dat er nog niets concreet is. Feyenoord is nog steeds in gesprek met verschillende potentiële sponsors en er kan nog van alles gebeuren.

De club is vastbesloten om een hoofdsponsor te vinden die past bij de ambities en waarden van de club, en die de stabiliteit en groei op de lange termijn kan waarborgen. Daarbij richt de regerend landskampioen op een bedrag van meer dan acht miljoen euro per seizoen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Feyenoord was afg voorjaar in gesprek met T Mobile, nu OdidO. Utrecht stak daar stokje voor en Joris van Dijk vertrok als commercieel dir. Of er een correlatie is? OdidO wil nog steeds op het shirt als tegenhanger van Ziggo. Meer naamsbekendheid omdat Tele2 en T Mobile nu samen zijn gegaan. Uitbuiten dus Fey. Maar Port of Rotterdam is natuurlijk mooier!!
Beiden prima sponsoren..Sterker nog, een combi, met Odido op de rug vind ik veel beter te pruimen dan nu met Prijsvrij. Die naam staat gewoon enorm tegen.

Samen 10 miljoen?
Toch jammer dat er zo weinig interesse van grote multinationals zijn.
Dit is wel de mooist denkbare sponsor. Ziggo wegkapen bij de nummer 16 zou ook wel een stunt zijn, dan snijd het mes aan twee kanten.
Die hebben nu eindelijk het gevoel dat geld steken in Feyenoord niet meer hetzelfde is als het bij Hoek van Holland over de blokkendam in zee te flikkeren.
Heel mooi! Zijn we dan van dat prijsvrij af?
Heb een beetje het gevoel dat Feyenoord hier zijn eigen ramen mee ingooit op de transfermarkt. Beetje lullig ook.
Feyenoord heeft duidelijk gemaakt dat de club op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor
Veel clubs hebben vreselijke partijen uit Qatar en omstreken op hun buik staan, maar jij maakt je zorgen over een aanbieder van goedkope vakanties op de rug - waarvan men in het buitenland niet eens weet wat het betekent.
En natuurlijk, als Prijsvrij wil blijven betalen, blijven ze echt wel op de rug staan. Waarom zou Feyenoord dat geld laten liggen?
Prijsvrij is alleen een issue bij supporters.
Dat zou gaaf zijn, de twee grootste iconen van ons Rotterdam, samen voor één doel, Rotterdam, Port of Rotterdam en Feyenoord nog meer op de kaart zetten.

Go for it!
Dat moet welhaast de ultieme droom zijn.
Port of rotterdam de hoofdsponsor van feyenoord.
Mooier gaan we het niet krijgen
Weet iemand wanneer de losse kaartverkoop voor Feyenoord lazio komt??
Mooie naam!
En natuurlijk flankeren met een fles rode en een fles witte Port.
Dat was jaren geleden al mijn 'mooie' droom: Worldport Rotterdam (o.i.d.) op het shirt. Zo u dus zomaar waar kunnen worden.... Je denkt onmiddellijk aan een link met voormalig baas van het Gemeentelijk Havenbedrijf Allard Castelein die nu voorzitter van de Stichting Continuïteit Feyenoord is.
Dit is de eerste keer in lange tijd dat ik niet gelijk wtf denk, bij het horen van een nieuwe naam van een hoofdsponsor. Dit klinkt bijna logisch ;-)
Europarcs betaalde onze club 5,5 miljoen euro per jaar en dat schijnt nu wat te zijn verlaagd.

Wat Brainport aan PSV betaalt, is mij niet duidelijk. Het zou ca. 1.250.000 euro per deelnemend bedrijf zijn maar in dat pakket zit wellicht ook wel boarding.

Ajax schijnt 9 miljoen euro per jaar van Ziggo ontvangen en daar kunnen nog bonussen bijkomen van 3 miljoen euro. Naar die bonussen kunnen ze fluiten dit seizoen. Maar dan nog toucheren ze daar bijna het dubbele.

Inzet meer dan 8 miljoen euro met de vernieuwde professionele uitstraling is een goed uitgangspunt maar claim ook bonussen erbovenop.

Een echte Rotterdamse sponsor als Port of Rotterdam op het roodwit is het mooiste. Daar zal Castore ook blij mee zijn. Het wakkert de shirtverkoop nog verder aan.
Dat was in het begin.. nu schijnen ze maar +/- 2,1 miljoen te betalen en prijsvrij +/- 1,2 miljoen (compensatie deal). Nieuwe sponsor moet ook akkoord gaan met Prijsvrij op de rug volgend seizoen.
Het zal een ander bedrijf worden denk ik, elke naam die afgelopen jaar in de media kwam haakte af
Als de harde kern zich van zijn/haar zachtere kant blijft laten zien, zullen sponsoren steeds vaker willen aanhaken i.p.v. afhaken. Weg met het overbodige rauwe randje en gewoon de leukste en de beste club van Nederland zijn.
Omdat er een klein vleugje negativiteit aan Feyenoord hing...
Nu meurt het alleen nog in Noord Holland.
😉🇳🇬😜💪🏼🇲🇨
Best grappig, achter geen prijs omdat je voorop gepoort wordt :-)
Best grappig, achter geen prijs omdat je voorop gepoort wordt :-)
Graag maat L. Alvast bedankt! 😜
Misschien helpt het dat sinds kort Allard Castelein ook verbonden is aan Feyenoord. Die heeft aan een netwerk daar in elk geval..

Hoewel, als hij het graag had gewild, had hij dat ook vast wel eerder kunnen regelen toen hij nog de baas was bij HbR.

Qua naam fantastisch. Vanuit het bedrijf begrijp ik alleen niet helemaal wat ze er mee opschieten. Het is voor het grootste deel niet echt een commercieel bedrijf en naamsbekendheid is dan ook minder relevant.
Op internationaal niveau is naamsbekendheid voor het havenbedrijf wel degelijk zinvol.
Terecht punt hoor. Hetzelfde kan je natuurlijk ook stellen voor de sponsoren van PSV (met Brainport Eindhoven). Misschien zien zij het wel als een netwerkmogelijkheid
Naamsbekendheid is alleen leuk als je als nieuw merk de aandacht op je wil richten.
Daarna gaat het veel meer om relaties met zakelijke klanten of consumenten, hoe straalt het imago van de club op je af als sponsor. Staat bijvoorbeeld een team voor vooruitstrevend en aanvallend, en wil je daar als sponsor ook; associeer je dan met dat team. Ik kan me voorstellen dat dat voor de bedrijven binnen Brainport die associatie belangrijk is om personeel naar Eindhoven te trekken.
Sponsoring kan natuurlijk ook bestaan uit diensten, bedrijven binnen Brainport die wellicht goed met data zijn.
Naamsbekendheid van Port of Rotterdam lijkt me niet het doel, lijkt me dat de meeste bedrijven de grootste haven van Europa wel kennen. Misschien is het daar ook de associatie met personeel, willen ze af van het chemie-imago en vernieuwender zijn?
Dat zijn namen die we denk ik als supporter graag op het shirt dragen.
Al zal er toch wel meer dan 8milj per jaar op te halen zijn lijkt me zo, dat is voor zulke bedrijven toch een schijntje.
Mogen nu niet vergeten dat ze dan ook nog naar leuk voetbal mogen kijken.
Maak er 10 van en verplicht Arne gedurende de periode aan te blijven. Kan zn salarisverhoging ook gelijk van betaald worden. ;-)
Is LyondellBasell overigens ook geen leuke kandidaat? Chemische gigant en heeft een hoofdkantoor in Rotterdam.
Opzouten met die petrochemische rommel. Moet allemaal weg uit Rijnmond. Zelfs ons drinkwater is al levensgevaarlijk door een "foutje" lekken van duizenden liters Gen-X die na 15 jaar door de filters zouden komen.
Nou das 20 jaar terug gebeurd.
Geef mij maar Spa blauw.
Ze hebben in ieder geval geld zat maar zoals @FelixForte al opmerkt, ze zijn wel in overheidshanden.

Het probleem is vooral dat het aantal potentiële (grote) sponsors niet groot is. Shirtsponsoring is interessant voor bedrijven die consumentenproducten verkopen maar veel daarvan sponsoren al in de Eredivisie (telecombedrijven sponsoren Ajax, Utrecht en de Eredivisie), of het wordt vinnenkort verboden (gok bedrijven), het is financieel niet meer mogelijk (alle cryptos en beleggingsbedrijven) of andere redenen (ING sponsort Oranje, Jumbo stopt met sportsponsoring).

Het is te hopen dat het gaat lukken met de Port of Rotterdam
Je kan ook met bepaald soort speelgoed op je shirt lopen 😂
Geld is geld 😂
@Aveia scherp ;-). Je doelgroep is dan wel wat kleiner denk ik
Ligt er aan hoe groot het speelgoed is 😂😂
Omzet van PoR (circa € 825 miljoen) is niet veel hoger dan die van EuroParcs (ruim 700 miljoen euro). Je moet je er niet op verkijken dat PoR een beheerorganisatie is en met name huisbaas is voor de diverse exploitanten in de haven. Als je dus ècht wilt putten uit het grote geld in de haven zou je moeten proberen een soort sponsoralliantie onder de PoR naam te creëren waar meerdere havenbedrijven in samenkomen, zoals PSV doet met alle bedrijven in de metropoolregio.
@Grover de nettowinst van PoR bedroeg het afgelopen jaar 247 miljoen. Ik vermoed dat het niet te vergelijken is met Europarcs
Google is op POR. Het Havenbedrijf is een N.V. De aandelen worden gehouden door de gemeente Rotterdam (circa 70%) en de Nederlandse Staat (circa 30%).
En ja, een droom komt uit als de naam van onze Rotterdamse trots op t shirt van de andere Rotterdamse trots komt te staan.
Port of Rotterdam, eigenlijk de gedroomde kandidaat, toch? Voor mij wel in ieder geval.
De stad en de belangrijkste Europese haven uitdragen op je shirt, kan niet mooier.
Zeker, als die een fatsoenlijk bedrag op tafel leggen is het een no-brainer om met hen verder te gaan.
Brainport Eindhoven / Port of Rotterdam, wat maakt het ook uit. Mooie naam in ieder geval voor op het shirt!
Brainport Eindhoven is wel een partijtje zelfverheerlijking waar je u tegen zegt. Alsof Eindhoven zo'n intellectuele hotspot is met de derde technische universiteit van het land.
Absoluut, alleen al vanwege de aanwezigheid van ASML verdienen ze dat
Idd Asml is echt een wereldtop bedrijf.
Xi Jinping zit ook op het 1908 forum zie ik!
Vorig jaar nog verkozen tot slimste regio ter wereld door een of andere internationale denktank.
Ja dat zou echt top zijn! Dan hebben we eindelijk een waardige sponsor!
Dit zou perfect zijn! Even opschieten met die deal
Port of Rotterdam is in overheidshanden. Iedere vorm van sponsoring is daardoor niet onmogelijk, maar wel ingewikkeld vanuit een juridisch perspectief
Is een privaat bedrijf waarvan de aandelen in handen van de overheid zijn. Eneco en ABN Amro hebben ook jarenlang diverse sponsorcontracten gehad terwijl ze (deels) in handen van de overheid waren.
@Grover je hebt helemaal gelijk. ABN Amro is nu nog deels in overheidshanden en sponsor van Ajax-vrouwen.
Het is ook niet verboden maar vereist verdere rechtvaardiging. Lastig, zeker niet onmogelijk