analyse-celtic

Nieuws

Harde kern Celtic voor 'onbepaalde tijd' verbannen

Nigel

Celtic heeft de leden van de 'Green Brigade' een stadionverbod voor onbepaalde tijd gegeven. Na een aantal oplopende conflicten heeft Celtic haar harde kern een stadionverbod gegeven voor alle thuis- en uitwedstrijden, zo meldt de BBC.

'The Green Brigade' zorgt al heel lang voor spanningen met het bestuur. Celtic heeft, na 'consistent niet naleven van stadionregels', besloten de harde kern hierdoor een collectief stadionverbod te geven voor alle wedstrijden. Het is een verbod voor onbepaalde tijd. In de laatste Champions League-wedstrijd met Atlético Madrid werd er massaal met Palestijnse vlaggen gezwaaid. Afgelopen weekend ging het weer mis met de supportersgroep in de uitwedstrijd tegen Hibernian. Als reactie hierop heeft Celtic besloten om de leden van de 'Green Brigade' een stadionverbod op te leggen. De maat was vol voor het bestuur.

Voor de Champions League-wedstrijd tegen Feyenoord betekent dit dat de 'Green Brigade' dus niet aanwezig zal zijn.

Delen

Reacties

Iets was ze bij ons niet durven.
Maar met Palestijnse vlaggen zwaaien is toch niet zo erg.
Doen ze bij ajax met israelische vlaggen al heel lang
Ow? Os ajakkes niet een van Joodse akomstig instituut dan?
Daar gaan ze anders aardig prat op.
Laten we elkaar nu geen mietje noemen zeg.
Ze zingen niet voor niets daar Wij zijn de Joden Wij gaan jullie doden..
Wat dan weer niet besyraft word door de knvb.
Zo scheef. Nietwaar Hr Van Praagh?
Is nooit bewezen dat het opgericht is door joden. vroeger kwamen er wel veel joden kijken bij ajax.
Ik ben geen blindegeleidehond meneer. Maar als u maar een beetje de geschiedenis kent van onze hoofdstad en hun club hoef ik verder niets uit te leggen.
Ik ben Goebbels niet! Maar loop ook niet weg voor de waarheid. Als u dat v belang vind wie het ooit opgericht heeft das op t internet een kleine moeite..
Durf ik te wedden op alles wat u lief is. En niet alleen de voetbalclub maar de hele stad was voor een groot deel van immigranten uit het midden oosten. Vandaar ook de Jordaan he? En de jodenbeurs etc etc etc tot aan de VOC toe.
Nu klaar mee.
T beste ouwe dibbes.
Is gewoon onderzocht door hele oude supporters dingen te vragen over vroeger. Omdat er veel joden in a'dam woonde wil nog niet zeggen dat joodse mensen die club hebben opgericht. In Rotterdam had je in die tijd ook veel joden.
Interessant om te volgen. Bij RJK lijkt het er harder aan toe te gaan dan bij The Green Brigade maar Feyenoord durft daar zelf niet tegen op te treden in tegenstelling tot Aboutaleb.

De bedoeling van een stadionbezoek is het creëren van een sfeer zoals tegen vorige week tegen Lazio Roma: eigen club vooruit schreeuwen en zingen zonder politiek, rellen en bedreigingen.
Helemaal mee eens mdgrdam. En ik snap de duimpjes omlaag ook nog wel dat zijn mogelijk jongens uit harde kern van Feyenoord. Die vinden het idee een stadionverbod voor alle wedstrijden niet leuk natuurlijk. Maar het wordt wel eens tijd dat we inderdaad normaal onze club steunen.

Zeg er wel bij dat het dit seizoen nog meevalt maar ik zeg waarom niet zo een aanpak....
Inderdaad vier duimen omlaag. Op de bekerwedstrijd tegen Ajax na gaat het in 2023 goed bij ons. Wellicht denken die vier dat ik dat niet inzie. Wat er voor 2023 is beschamend:
- Drie ton schade in Graz
- Agressief gedrag in Denemarken
- Het verwelkomen van de Ajax-bus
- Brandstichting oprichter Roze Kameraden
- Ruit ingooien bij woning Koevermans
- Bedreigende teksten tijdens finale in Tirana.
Tsja maar Feyenoord hooligans zijn toch eigenlijk gewoon lieverdjes doen nooit iets verkeerd
Denk niet dat er iemand in het uitvak wilt zitten.
Wat is er mis met Palestijns vlaggen? Er wordt een genocide gepleegd en steeds meer grond bezet….
Hier, de hele lijst als het gaat om het waarom ze gebanned zijn.
https://twitter.com/albhoy67_16052/status/1719647605225881819

Gaat niet alleen om die vlaggen, want dan was het halve stadion wel op de zwarte lijst gegaan.
Dan kun je bij elke club wel de fanatieke gaan blokkeren heel simpel, bij ons is het ook altijd raak. En pssst: pyro enz is niets mis mee
Pyro is niets mis mee. Totdat we bij de wedstrijd tegen Atletico weer teveel pyro gebruiken en de UEFA besluit dat we in de volgende ronde CL geen thuispubliek mogen hebben. Wat heb je de club dan vooruit geholpen met je pyro zeg!
Vooropgesteld dat ik een goeie pyro mooi en spectaculair wind, je weet wat het resultaat is. Boete of erger van de uefa. Daar win je dus niks mee want een boete is zonde van het geld en erger, een leeg vak of hele lege zijde kost kost geld en support.

Stewards bedreigen en aftuigen is natuurlijk helemaal bezopen. Net als inbreken in je eigen stadion en personeel bedreigen.
Laat ze allemaal de ****** krijgen daar. Support gewoon geen bevolkingsgroepen die elkaar onderdrukken met middeleeuwse gedachtes of t nu joden of moslims zijn
Hou dit lekker voor andere sites a.u.b.
Overal wordt gesteld dat dit is naar aanleiding van die "vlaggenshow" tijdens de wedstrijd tegen Madrid. Maar er is een hele lijst met misdragingen, o.a tijdens de wedstrijd in de Kuip, die hier aan bijgedragen heeft.
Inbreken in eigen stadion om die banner tegen Lazio binnen te krijgen nadat ie was afgekeurd, eigen stewards mishandelen bij thuis en uitwedstrijden. Het is gewoon tinnef en nou mogen ze niet meer komen.
Ze gaan nog meer missen tegen Feyenoord trouwens. Hatate ligt er uit voor 2 maanden. Dat is geen slecht nieuws.
Dat was een vd twee goeden..
Kunnen ze het nu wel helemaal schudden
Voor ons elftal wel gunstig natuurlijk, dat elftal word zwaar gedragen door de support van die gasten.
Voor degene die afreizen iets minder, altijd leuk als je in een stadion komt waar een goede sfeer hangt.
Ach die paar honderd is een druppel op een hete plaat, die mis je echt niet hoor.