nabespreking

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen tegen Telstar op jacht naar eerste overwinning

Van de redactie

Na de interlandbreak bij de vrouwen gaat de Azerion Vrouwen Eredivisie komend weekend weer verder. Waar Feyenoord vlak voor de break (eindelijk) het eerste punt pakte, en er misschien wel drie verdiende, gaat de ploeg van Torny nu op bezoek bij de Witte Leeuwen. Tegen Telstar moet de eerste driepunter van dit seizoen dan echt gepakt gaan worden.

Er gloort een beetje licht aan het einde van de tunnel waarin de Feyenoord Vrouwen zich bevinden. De laatste twee wedstrijden leverden slechts 1 punt op, maar in beide wedstrijden was Feyenoord de betere ploeg. Dat dit nog niet leidde tot een overwinning komt vooral door het missen van de weinige kansen die gecreëerd worden. Dit lijkt een kwestie van vertrouwen en kan zo maar kantelen op het moment dat het wel even meezit en er gewonnen wordt. Telstar zou daar wel eens de ideale tegenstander voor kunnen zijn.

De tegenstander

Telstar keerde vorig seizoen terug in de Eredivisie. De club kende geen succesvol rentree en eindigde één na laatste. Ook dit seizoen weet Telstar niet te overtuigen, maar de prestaties tot dusver zijn een verbetering. Na twee forse nederlagen tegen PSV (5-0) en Twente (0-7) pakte Telstar een punt tegen Ajax en Excelsior en won het van AZ. de ontmoeting met FC Utrecht werd slechts nipt verloren. Telstar zal niet klagen met de vijf behaalde punten. Met een overwinning tegen een zoekend Feyenoord kan Telstar tevreden terugkijken op een goede seizoensstart.

Onderlinge resultaten

Slechts twee keer eerder speelden Feyenoord en Telstar tegen elkaar. Deze ontmoetingen leverden voor Feyenoord 4 punten op, waarbij met name het gelijkspel in de uitwedstrijd zure herinneringen oproept. Een wedstrijd waarin Feyenoord beter was leek op een 0-1 winst uit te draaien maar in de blessuretijd sloeg Telstar alsnog toe. Het eerste onderlinge duel werd door Feyenoord gewonnen.

Datum Thuis Uit Uitslag
30-09-2022 Feyenoord Telstar 2-1
12-03-2023 Telstar Feyenoord 1-1

 

Voorspelling

De licht stijgende lijn in het spel van Feyenoord biedt een klein beetje hoop. Met Folkertsma die bijna fit genoeg is voor een hele wedstrijd krijgt Feyenoord echt een kwaliteitsinjectie. Voorin is het voor Torny zoeken naar de doelpuntenmakers. Een hattrick van Conijnenberg in een oefenwedstrijd is wellicht de aanleiding om haar te laten starten, waar Van der Sluijs tot nu toe de voorkeur kreeg. Het zal een ontmoeting worden waarin Feyenoord net als de twee voorgaande wedstrijden hard zal moeten werken met als doel de eerste drie punten te pakken. 

De wedstrijd wordt zondag 5 november om 12:15 uur gespeeld op Sportpark Schoonenberg. Tickets zijn te koop op de site van Telstar

Delen

Reacties

Nog geen reacties