VK Sportphoto - Foto FC Twente - Feyenoord Rotterdam, uitvak supporters uitsupporters fans support spandoek awayday awaydays fans combi buscombi slo

VK Sportphoto

Nieuws

Afgelopen seizoenen niet herrekend met nieuw puntensysteem uitkaarten

Twan

Het aantal behaalde punten voor het bezoeken van uitwedstrijden in de afgelopen seizoenen wordt niet herrekend met het nieuwe puntensysteem. Dat laat Feyenoord Webcare weten via X. De herrekening zou vooral van invloed zijn op de punten voor Europese uitwedstrijden, waar voorheen veel meer punten te behalen waren.

Feyenoord voerde aan het begin van het seizoen drastische wijzigingen door rondom de kaartverkoop van uitwedstrijden. Één van de onderdelen die op de schop werd genomen is het puntensysteem. Daarin was de grootste verandering het aantal te behalen punten bij Europese uitwedstrijden. Waar het bij het vorige puntensysteem ging om 1 punt per 150 kilometer afstand van de Kuip, werd dat in het nieuwe systeem standaard 2 punten ongeacht de afstand.

Dit betekent dat bezoekers van Europese uitwedstrijden de afgelopen seizoenen flink meer punten hebben kunnen verzamelen dan dat nu mogelijk is. Op het sociale media platform reageert Feyenoord Webcare op een gebruiker die vraagt of het relatief hoge puntenaantal uit de afgelopen seizoenen herrekend werden met het nieuwe systeem. Het antwoord daarop luidt: 'De punten worden niet opnieuw herrekend. Er wordt vanaf dit seizoen gerekend met de nieuwe punten.'

Voor de toekenning van een uitkaart in een volgend seizoen wordt het aantal behaalde punten van de laatste drie seizoenen meegenomen. Het voordeel dat bezoekers van Europese uitwedstrijden de afgelopen jaren opgelopen hebben, zal dus vanaf het seizoen 2026/2027 helemaal rechtgetrokken zijn met het nieuwe systeem. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties