feyenoord-uitvak-utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord voert drastische wijzigingen door in kaartverkoop uitwedstrijden

Moreno

Met ingang van het nieuwe seizoen voert Feyenoord aanpassingen door met betrekking tot de verkoop van tickets voor uitwedstrijden. Er gaan drie dingen op de schop:

Wachtrij
Vanaf dit seizoen kan je per account nog maar één wachtrijnummer krijgen. Supporters kunnen, in tegenstelling tot vorige seizoenen, niet meer met meerdere devices inloggen. Uitkaarthouders kunnen zich vanaf 30 minuten voor de start van de verkoop met een speciale link aanmelden. Deze link wordt in de kaartverkoopinformatie van de wedstrijd gecommuniceerd.

Ticket Exchange
Ook gaat Feyenoord een pilot starten voor het gebruik van de Ticket Exchange bij uitduels. Het is dus mogelijk om je kaart voor een uitwedstrijd via Ticket Exchange aan te bieden aan een mede-supporter. Dit kon voorheen enkel bij thuisduels. De club hoopt dat dit de zogenoemde ‘no show’ vermindert. Kaarten worden dan voor dezelfde prijs aangeboden als de originele prijs, maar verhandel je je kaart via de Ticket Exchange? Dan krijgt zowel de koper als verkoper geen punten voor het uitkaartensysteem.

In oktober evalueert Feyenoord deze pilot. Uit de resultaten moet dan blijken of de club hiermee doorgaat, er aanpassingen moeten worden gedaan of dat het helemaal wordt stopgezet. 

Puntensysteem
Vanaf dit seizoen wordt het puntensysteem op de schop gegooid. Hierbij komen enkele punten te vervallen of worden deze verminderd. Vooral het aantal punten voor Europese uitduels worden minder. Met deze aanpassingen wil Feyenoord schreefgroei tussen verschillende types uitkaart tegengaan. Zo wordt het aantal te behalen punten voor binnenlandse en internationale uitwedstrijden nagenoeg gelijkgetrokken. Het nieuwe puntensysteem ziet er als volgt uit:

Criteria Punten
Wedstrijd op zondagmiddag 1
Wedstrijd op zaterdag 2
Wedstrijd doordeweekse avond (incl. vrijdag) + zondagavond 3
Combi-regeling 1
Afstand van Rotterdam naar speelstad <50 km 1
Afstand van Rotterdam naar speelstad <150 km 2
Afstand van Rotterdam naar speelstad >150 km 3
Europese uitwedstrijd 2

Voor meer info: zie https://www.feyenoord.nl/tickets/kaartverkoopinformatie/aanpassingen-uitwedstrijden-seizoen-23-24 

Delen

Reacties

hoezo geen punten ? wat een onzin weer. regel nou eens wat goeds
Baal wel van dat ik in Nijmegen woon (als Rotterdammer). Zou ook best eens een wedstrijdje willen bezoeken weer.
3 jaar lang op rij al silvercard vorige seizoen geen 1 uit wedstrijd kunnen pakken. Ik vind dat Feyenoord eens moet gaan kijken wie al langere tijd een silvercard hebben en die eerst voor laten gaan en dan pas de rest
Dus, ik zit momenteel al jaren dik in de gold. Maar veel van die punten uit de laatste 3 jaren zijn uit Europese uitwedstrijden. Bestaat er dan een kans dat ik door deze regeling weer in Silver val, na al die jaren gold? Als dat zo is....
Of worden de huidige punten niet gecorrigeerd? Dat zou de kans voor (nieuwe) Silvercard om in gold te komen helemaal minimaliseren.
Het is wel extreem moeilijk om een Goldcard te krijgen als Silvercarhouder nu. Wat mij betreft mogen ze in het aantal Silvercarhouders gaan snijden die al jarenlang geen uitwedstrijd hebben bezocht. Dat scheelt nog iets.
Zeker mee eens. Ik heb vorige seizoen helaas niks mee kunnen pakken omdat ik altijd hoog in de wachtrij stond
In 2021 heb ik 3 Europese uitwedstrijden kunnen bezoeken, alle andere wedstrijden waar je als silvercarhouder kaarten kan kopen heb ik ernaast gegrepen.

Union Berlin en Slavia Praag in de groepsfase van de Conference League en Olympique Marseille halve finale Conference League was ik bij.

Hopelijk dit seizoen in de Champions League dat ik weer wat wedstrijden kan meepakken in het uitvak.
Die ticket exchange is top. Maar waarom krijgt de uiteindelijke koper geen punten? Dat is toch dom🙈
@Polski, ik heb hiervoor een bericht gestuurd naar service en tickets dat ik dat een belachelijk idee vind. Binnen het systeem van de uitkaart zijn de punten niet geheel onbelangrijk. Als iedereen dat doet kunnen we misschien iets voor elkaar krijgen.
Ik doe geen vlieg kwaad en ben dus een ideale supporter. Maar ik heb wel een probleem. Ik heb een hekel aan een heleboel voor mij onnodige regeltjes die mij de zin ontnemen om een wedstrijd te bezoeken.
Betekent ticket exchange dat je dan naar uitwedstrijd kan zonder seizoenkaart word dat ermee bedoeld?
Waarschijnlijk alleen uitkaarthouders die daar een kaart kunnen kopen. Zou beetje krom zijn dat dit normaal gesproken niet kan bij reguliere verkoop maar wel via ticket exchange.
Dus voor een Europese wedstrijd krijg je nog maar 5 punten… Zo gaan silvers nooit een goldcard kunnen krijgen
8* of 9 als het een combi is naar belgie oid
Nee je krijgt al sowieso 5 punten voor een Europese uitwedstrijd. En hoe verder hoe meer punten. Je zit bijna altijd boven de 150 kilometer dus dan krijg je standaard 8 punten.

Bij een Eredivisie uitwedstijd zit je op zo'n 3/4 punten gemiddeld, inclusief combiregeling.

Enige minpunt vind ik die drie punten op een doordeweeks avond, of je nou naar Marseille-uit gaat of Heerenveen-uit is nogal wat meer moeite en geld om naar Zuid-Frankrijk te gaan dan Friesland...
Als voorbeeld dat we victoria pilzen loten . Dan is dat 7 punten waard maar uit naar Groningen op een zaterdag is 5 staat toch niet helemaal in verhouding lijkt mij.
Puntentelling helemaal kansloos geworden.
Een uitwedstrijd in de CL in kazachstan is minder punten waard dan een buscombi naar gent.
Met 1 apparaat tegelijk in de wachtrij etc is prima, maar de puntentelling hebben ze wel de plank mis geslagen
Niet minder punten maar bijna net zoveel in het nieuwe systeem. De kans dat er een buscomi komt is uitgesloten omdat we geen Belgische club loten denk ik :)
Je krijft wel minder punten, voor een combi naar belgie of waar dan ook heen, niet per se dit jaar, maar als voorbeeld krijg je nu 9 punten.
Een wedstrijd naar kazachstan (ook weer een voorbeeld) krijg je er 8.


Terwijl in het vorige systeem elke 100KM oid een extra punt was
Klopt minder punten voor de kilometers. Als silvercardhouder maar hopen op verre Europese bestemmingen :)
Je bent niet zo van de doordeweeks avondwedstrijden in de Eredivisie en combi regelingen dan denk ik? ;)