dsc00305

1908.nl

Nieuws

Energiecrisis treft ook De Kuip

Van de redactie

De prijsstijgingen van energie zijn enorm. Dat merken huishoudens, maar ook grootverbruikers zoals stadions. Het Algemeen Dagblad sprak daarover met directeur Jan van Merwijk van Stadion Feyenoord.

Wat een gemiddeld huishouden merkt, zo ondervindt Van Merwijk ook. De energierekening zal een stuk hoger gaan uitvallen. ”Normaal gesproken betalen we per jaar tussen de vijf en zes ton. Dit jaar schatten we dat de rekening gaat uitkomen op 1,5 tot misschien wel 2 miljoen euro. Dat wordt voor ons onbetaalbaar.’’ 

Investeren om later te besparen
Door corona en met name investeringen in het onhaalbaar geachte Feyenoord City, zit het stadion al in zwaar weer. De energiestijgingen komen daar nu bij. Het stadion gaat proberen met verschillende besparingsplannen de kosten te drukken. Zo wordt De Kuip in oktober aangesloten op stadsverwarming. Ook wordt er speciaal iemand in dienst genomen om de strijd aan te gaan met de stijgende energiekosten. Die persoon gaat kijken of de lampen in de lichtmasten kunnen worden vervangen door led-verlichting. “Die hebben minder vermogen en het zal een grote investering zijn, maar het verdient zich op de lange termijn terug.’’, aldus de directeur. “Daarnaast denken we eraan om klanten een kleine energietoeslag in rekening te brengen”.

‘Laat dat gras maar slapen’
Ook zal er worden gekeken naar besparening op de grasverwarming- en verlichting. De directeur denkt daarmee drie ton te kunnen besparen. Normaal gesproken gaat de verzorging van het gras in de winterstop gewoon door, maar de komende wintermaanden wordt dit gelaten voor wat het is. “Laat dat gras maar slapen. Dat brengen we wel weer tot leven als de competitie start.’’, aldus Van Merwijk.

 

Delen

Reacties

Hoeveel zonnepanelen passen er op onze overkapping?
Zijn toch wel manieren om energie op te wekken. Waait altijd rond de Kuip, misschien een paar windmolens?
Denken in mogelijkheden 😀
Nog geen led lampen, maar ouderwetse gloeilampen ?
M'n broek zakt op m'n enkels. Dat het een flinke investering is, maar dat had toch al 5 jaar geleden moeten gebeuren, net zoals hier bij de plaatselijke voetbalclub, 1e klasse zaterdag, 1.200 leden, die hebben die hele investering allang terug verdiend.
Wat een amateur die man.
Dat dacht ik dus ook... Waarom nu pas?
Er staat onderzocht word of de stadionlampen op LED-lampen kunnen.
Lijkt me niet een kwestie van de ene E27 eruit en de ander erin zoals je Philips Hue lampen thuis ;)
De verwachting is lang geweest dat we nu ongeveer in een nieuw stadion zouden spelen, dat is steeds een jaartje opgeschoven. Dat je dan zo'n investering niet doet kan ik eigenlijk best begrijpen, aangezien je dat niet terugverdiend had. Met de wijsheid van nu weten we dat het anders gelopen is, maar dat is achteraf makkelijk praten natuurlijk.
Aan de ene kant wel. Aan de andere kant is het ook hij geweest die doelbewust alles op zijn beloop liet om de Kuip maar zo verouderd mogelijk te laten zijn omdat met alle geweld het nieuwe stadion erdoor moest. Men is daarin ook allesbehalve objectief geweest tav onderhoud in de Kuip en realisatie van een nieuw stadion.
las van de week een stukje dat die merwijk de kuip gewoon heeft laten versloffen en nu het er om gaat vertrekt hij beetje raar of niet dan ??
GEEN LED LAMPEN,?!?! 😂😂😂
Ik kan het nog steeds niet geloven man

Van Merwijk amateur
GEEN LED LAMPEN,?!?! 😂😂😂
Ik kan het nog steeds niet geloven man

Van Merwijk amateur
Nog steeds geen ledlampen? Sjonge, dat verbaast me. Is dat zoveel ingewikkelder dan bij een doorsnee tennisvereniging?
Van Merwijk kan het toch niks boeien stadion NV met schulden laten zitten en dan vertrekken. Nu nog ook het veld geen onderhoud top
Ben ik ff blij dat van Merwijk ermee stopt