dsc00307

Nieuws

Eredivisie • Zonder te spelen zakt Feyenoord naar de vijfde plek

Van de redactie

Na de twaalfde speelronde bezet Feyenoord de vijfde plek in de Eredivisie. Voorafgaand aan de speelronde stond de club nog derde.

Feyenoord kwam niet in actie en heeft zodoende een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. De Rotterdammers verzochten de KNVB om dit weekend niet in actie te komen, zodat het zich optimaal kan voorbereiden op de beslissende wedstrijd in de groepsfase van de Europa League tegen SS Lazio.

Ook koploper Ajax liet deze speelronde aan zich voorbij gaan vanwege aankomende Europese verplichtingen. PSV kwam wel in actie en won in eigen stadion met 3-0 van NEC. Daarmee verstevigde de Eindhovenaren de tweede plek op de ranglijst. Na winst in Alkmaar op FC Volendam (2-1) pakt AZ de derde positie op de ranglijst over van Feyenoord. Ook FC Twente gaat de Rotterdammers voorbij. In de Grolsch Veste werd RKC Waalwijk met 3-0 aan de zegekar gebonden. 

Op basis van verliespunten kan Feyenoord de derde positie heroveren. Daarvoor dient de inhaalwedstrijd wel te worden gewonnen. 

Delen

Reacties

@ FTM kunnen we in de winter versterkingen wachten in de voorste linie. Er is 0.0 diepgang zo creëer je nooit kansen en is t veld te klein voor je middenvelders om in te voetballen. Dilrosun. Ali. Walemark is allemaal drama. Verder hoop ik dat ze ook naar een spits kijken die er direct staat? Een 6 en linksback is ook hard nodig. Ben benieuwd waar ze zich nu op richten?
Versterking voorin lijkt mij geen slechte zaak (concurrentie hoort bij een topclub), maar ik zou wel graag een keer zien dat onze versterkingen van afgelopen zomer een kans krijgen. Bullaude en Paixao hebben geen kans gekregen in de basis tot nu toe. Gimenez maar een paar wedstrijden, zonder echt goede aanvoer van de zijkanten.
Wieffer heeft nog niet mogen beginnen als 6, amper speeltijd gekregen als invaller. Deze vier mogen meer kansen krijgen van mij. Als je dat vergelijkt met de hoeveelheid aan kansen/speeltijd voor spelers zoals Dilrosun, Idrissi, Timber, Szymanski en Alireza...
Let maar op... gaat een hels karwei worden.