nac-promoveert

VK Sportphoto

Nieuws

Eredivisie • NAC promoveert na spektakelstuk in Kralingen

Karst

Dinsdagavond won NAC in eigen huis met 6-2 van Excelsior en stond het met één been al in de eredivisie. Vandaag verloor NAC weliswaar met 4-1 van Excelsior, maar staat de ploeg uit Breda over twee duels met 6-7 voor en zijn de Bredanaren volgend jaar weer te zien op het hoogste niveau.

NAC had in de eerste vijfenveertig minuten geen antwoord op het sterke spel van Excelsior. Nog voor rust kwam de ploeg van oud-Feyenoorder Jean-Paul van Gastel op een 3-0 achterstand via twee doelpunten van Excelsior-spits Parrott en een eigen doelpunt van NAC-speler Kemper. 

Vijf minuten na rust was het weer raak voor Excelsior. Spits Parrott maakte zijn derde van de avond door de 4-0 binnen te koppen bij de tweede paal, wat zorgde voor een 6-6 tussenstand uit twee duels. NAC deed negen minuten later dan eindelijk iets terug. Middenvelder Staring zorgde in de 59ste minuut voor de 4-1 en dus de algehele 6-7 voorsprong voor de club uit Breda.

Naast NAC promoveerde eerder dit seizoen Willem II en FC Groningen al naar de Eredivisie. Vitesse, FC Volendam en Excelsior zijn gedegradeerd en spelen volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

 

Delen

Reacties

Na Dallinga toch wel weer een pareltje hoor die Parrot... @Bombarda is dat een optie voor Feyenoord aangezien ze 3 spitsen in de selectie willen?
Ben niet zo weg van die gast in de MLS van wat ik gezien heb al laat ik me graag het tegendeel bewijzen
Gekke definitie van 'parel' heb jij.
Parrott is niveau rechterrijtje.
We zullen het zien over een paar jaar ;)
Denk echt dat er heel veel rek in zit
Hallo....... hallo..... wakker worden, lekker rechts laten voetballen, is dat een optie ??? Nee natuurlijk niet. En nu weer serieus oke.
Wij zitten vol op Carranza, die uitgebreid bekeken en bestudeerd is. Parrott is alleen in Alkmaar een onderwerp van gesprek.
Dankjewel, dan hoop ik maar dat ik het verkeerd zie haha.
Dubbel dan als hij eventueel naar AZ gaat ;)
Jammer had uiteraard op excelsior gehoopt
Sportief gezien en wat betreft organisatie heeft NAC niets te zoeken in de Eredivisie, maar wat betreft entourage zet de Eredivisie een flinke stap vooruit met NAC en FC Groningen t.o.v. Volendam en Excelsior. In Groningen heb ik wel vertrouwen dat ze een redelijk eredivisiewaardig elftal op de been brengen, daar lijkt het roer omgegooid. Bij NAC zou dat wel een wonder zijn.
Qua stadion en supporters hoort NAC wel in de eredivisie
Competitie op niveau heb je meer aan.
Dikke bullshit dat de nummer 8 van de Kkd mee mag spelen om promotie. Dord heeft veel leuker voetbal laten zien en ook Roda had er meer recht op.

Hoop dat ze er liniea recta weer uit vliegen.
In feite zelfs de gedeelde nummer 10 als je doelsaldo niet meerekent.
Je kan nac moeilijk kwalijk nemen dat het systeem zo krom is en ze daardoor degradatie gunnen.
Gaat prima. (degradatie gunnen).
Triest dat de no. 8 van de KKD promoveert. Aardig geholpen door de scheidsrechters bijv. met de niet gegeven rode kaart tegen Emmen en met die belachelijke rode kaart voor Duivesteijn van Excelsior. Maar goed, vliegen er volgend jaar wel weer uit, heb niks met NAC, al kun je ze er qua stadion en sfeer wel bij hebben natuurlijk.
10x liever nac in de eredivisie dan Vitesse of Volendam. Een eigenlijk ook Excelsior als die niet uit Rotterdam zouden komen.
Complimenten voor Benita, vandaag echt goed gespeeld, heeft in de 2e seizoenshelft laten zien dat hij grote stappen heeft gemaakt. Ben benieuwd of hij volgend jaar de kans krijgt in de voorbereiding, zou prima tweede keuze op rechtsback kunnen worden.
Kom op man, dat is toch niet serieus het niveau wat je bij Feyenoord wilt zien, ook niet als back-up. We gaan straks de CL in en dan wil je bij een blessure Benita in de basis hebben, omdat hij aardig heeft gespeeld tegen NAC?
Als het aan jou ligt komt er dus nooit jeugd door in het team... je bent ook met Hartman de CL ingegaan direct vanuit de jeugd en als basisspeler, deze jonge verdient in de voorbereiding gewoon z'n kans om t te laten zien. Jij wil met 2 CL waardige backs de competitie beginnen, we zijn nog steeds gewoon Feyenoord he geen Liverpool. Ben blij als er dadelijk 1 CL waardige rechtsback terugkomt. Daarnaast wordt hij trouwens derde keuze want Nieuwkoop wordt de back up, en daarvoor moet nog een goeie nieuwe back komen.
Rare beredenering van je. Omdat een Benita bij lange na niet goed genoeg, komt er wat mij betreft geen jeugd door? Onzin natuurlijk. Hartman was in de jeugd al 3 klasses beter dan Benita, dus ook die vergelijking gaat nergens over. Je hebt me nergens ook horen zeggen dat het twee CL-waardige rechtsbacks moeten worden, maar Benita heeft het niveau voor de top van de Eredivisie nog niet eens.

Beetje vervelend als je me allemaal woorden en statements in de mond gaat leggen om je eigen punt duidelijk te maken.
Nee ma je moet de hem de kans geven is wat ik beaam, en daar ben je al volledig op tegen in je eerste stuk. Daarnaast heeft die nog enorm wat stappen te maken idd, maar is pas 20. Ik vindt dat die zich in de voorbereiding moet kunnen laten zien, misschien is het helemaal geen verkeerde voor 3e keus zowel rechts als linksback mochten er blessures komen. En mocht die nog niet goed genoeg geacht worden moet je hem komend jaar wat hoger in de Eredivisie uitlenen.

Ik maak gewoon m'n punt dat zo'n jongen gewoon terecht heeft laten zien dat hij deze kans (wat ik hierboven beaam) verdient heeft, en ik hoop dat hij die ook gaat krijgen.

Verder niks tegen jou, want we supporter dezelfde mooie club.