trauner-almere-city

Nieuws

Trauner sloeg vanwege fitheid al twee trainingen over bij Oostenrijk

Stan

Gernot Trauner hoopt deze maand met Oostenrijk actief te zijn op het EK in Duitsland. De Feyenoord-aanvoerder maakte deel uit van de voorselectie, maar door zijn fysieke gesteldheid is een definitieve plek in het keurkorps van bondscoach Ralf Rangnick nog niet zeker. De centrale verdediger moest de afgelopen dagen al twee van de vier trainingen van zijn land aan zich voorbij laten gaan. 

Trauner maakte bij Feyenoord in de laatste speelrondes weer minuten en kon zo blessureloos afreizen naar het nationale team. Toch moet de fitheid van de Oostenrijker goed gemonitord worden, zoals dat bij de club ook gebeurt. Der General volgt in aanloop naar het EK dan ook een aangepast programma en nam niet deel aan de twee trainingen die Rangnick dit weekend belegde, zo blijkt uit Oostenrijkse media. 

Of Trauners fysieke staat invloed heeft op zijn kansen op een plekje in de EK-selectie zal ergens in de komende dagen blijken, wanneer Oostenrijk bekendmaakt welke 26 namen mee naar Duitsland gaan. Mocht de Feyenoord-verdediger deel uitmaken van de definitieve selectie, dan mag hij hopen op 11e interland. 

Oostenrijk is op het EK samen met Nederland ingedeeld in groep E. Verder maken ook Frankrijk en Poulen deel uit van de poule. Tegen eerstgenoemde spelen de Oostenrijkers op maandag 17 juni hun openingsduel.  

Delen

Reacties

Ik gun hem het EK wel maar volgens mij is een lekkere vakantie en een zorgvuldige opbouw naar een nieuw seizoen véél belangrijker vanuit Feyenoordperspectief.
Hem nu al afschijven is, op z'n zachtst gezegd, een tikkie vroeg. Je kunt dit bericht niet los zien van een wellicht wat overhaaste revalidatie om toch maar vooral het EK te kunnen halen. Met echte rust en een goede seizoenvoorbereiding kan de apotheker wee helemaal klaar zijn voor zijn rol in de defensie van Feyenoord. Al heeft hij inmiddels wel de concurrentie van Thomas Beelen.
positive boy, but we can't rely on him anymore.
Thats why he isnt gonna be first choice.
Perfect man to have on second choice.
Yes we can but not as a first 11 player.