Bevestigd
Varkenoord

VK Sportphoto

Nieuws

Vijf spelers uit Ajax-opleiding boden zich aan bij Feyenoord

Stan

Waar het bij Feyenoord al langere tijd rustig is in de organisatie, beleeft aartsrivaal Ajax een aantal stormachtige jaren op dat gebied. De sportieve en bestuurlijke crisis lijkt nu ook steeds meer door te sijpelen naar de jeugdafdeling. Zo hebben vijf spelers uit de opleiding van de Amsterdammers zich aangeboden bij Feyenoord, bevestigt Feyenoord Youth Watcher tegenover 1908.nl.

Dat het Ajax de afgelopen seizoenen niet voor de wind gaat, is algemeen bekend. De eeuwige rivaal van Feyenoord stelde naar eigen maatstaven zeer teleur op het veld, maar maakte er op organisatorisch vlak wellicht een nog grotere puinhoop van. De financiële klappen die de Amsterdamse club heeft moeten opvangen in de afgelopen jaren, beginnen nu ook voelbaar te worden op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax.

Tijdens de succesjaren die zich onder het bewind van Erik ten Hag en Marc Overmars afspeelden in de hoofdstad, kon Ajax jeugdspelers flinke geldsommen aanbieden. Zo lagen er voor talenten Amouriccho van Axel Dongen en Silvano Vos contracten met megasalarissen klaar. Door de financiële malaise in de afgelopen periode is dat geld er nu niet en kan maar moeilijke worden voldaan aan de eisen van de nieuwe lichting.

Op die manier is er een scheve verhouding ontstaan in de Amsterdamse jeugdopleiding, waarbij ook jeugdspelers die van buitenaf zijn gehaald aanzienlijk meer verdienen dan de ‘eigen’ talenten. Deze ontwikkeling zorgt logischerwijs voor veel onvrede bij de spelers en hun entourage, die voorzichtig hun opties verkennen.

Intern wordt gevreesd dat Ajax de komende periode een hoop jeugdspelers ziet vertrekken uit Amsterdam. PSV zou de situatie van een aantal spelers monitoren, maar daarnaast hebben ook vijf talenten hun diensten aangeboden bij Feyenoord. De Rotterdammers kunnen de spelers een financieel en sportief beter plaatje voorleggen, waarmee de periode dat de Stadionclub het in de jacht op talenten moest afleggen tegen Ajax, verleden tijd lijkt.

Om welke vijf jeugdspelers het gaat en of ze ook daadwerkelijk de overstap naar Feyenoord maken in de nabije toekomst, is niet bekend. Wel zou er voor het Ajax-talent Jivayno Zinhagel al langere tijd een contract klaarliggen in De Kuip. In de komende weken zal blijken waar de toekomst van de 15-jarige aanvaller ligt, waarbij een nieuwe verbintenis in Amsterdam ook nog niet uitgesloten is.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Benieuwd of ze nu nog willen komen, nu Van Persie weg is
Laten we eerlijk zijn: gebeurt andersom ook
Roof ze maar lekker leeg! Zij hebben ook altijd zitten graaien
Toch bijzonder dat het op al die voetbalsites van de Tefevaag VP-VZ_VN dit bericht dan niet gepost wordt mocht het andersom zijn hadden we dit al in drievoud tegen gekomen
Kom, geen Calimero gedrag. Als 1 krant ajaks flink heeft aangepakt dan is het de Telegraaf wel.
Heb niets met die clubhoppers die voor een euro meer of een betere leugen constant overstappen. Nog voor ze echt bij de selectie komen zijn ze waarschijnlijk al weer transfervrij vertrokken.
Spelers die in de jeugd al vanwege contractmalaises een andere stap willen maken moeten lekker bij Telstar gaan kijken, hebben spelers met mentaliteit nodig niet die denken dat ze meer horen te verdienen dan een ander.
Ze willen niet meer verdienen dan een ander. Ze willen hetzelfde verdienen (=waardering) als een ander.
datzelfde fenomeen hadden wij jaren geleden in ons eerste elftal. Toen verdienden bankzitters van buitenaf meer dan jongens van Varkenoord die in de basis stonden.
Komt op hetzelfde neer het is maar net hoe je het omschrijft.

Als ik een euro meer vraag op me salaris vraagt me werkgever ook aan welk succes ik dat te danken moet hebben.
Maar wat ik bedoel. Als je 16 bent moet je je niet focussen op het jeugdcontract wat je krijgt maar focussen op je ontwikkeling.
Allemaal leuk en aardig maar als jij niet slechter bent dan een ander maar die ander wel heel veel meer betaald krijgt dan zeg je daar wat van. Zeker als jij er al jaren rond loopt en de ander er net 1 of 2 jaar zit. Dan stap ook jij naar je baas (om jouw vergelijking te gebruiken).
Maar of je beter bent is een aanname.
Die 5 die weg willen voelen zich dus beter, de kans is "groter" dat zij dus een bepaalde mentaliteit hebben waarvan je er liever minder dan meer in je elftal wil hebben.
Snap jou punt.. maar mag hopen dat je mijn punt ook begrijpt. Allebei wat van te zeggen.
Het is een puinhoop binnen hun jeugdopleiding. (Oud)trainers trekken al langer aan de bel. Ook over dit soort zaken. Ze lopen allemaal weg naar AZ, PSV en ons. Was tot niet zo heel lang geleden onmogelijk geweest. Toen was het eerder omgekeerd.

MBT je punt; Eens dat geld niet per definitie leidend moet zijn. In deze situatie staat geld echter ook voor waardering, maar ook voor hun kansen. Degenen die zwaarder betaald worden krijgen ook sneller de voorkeur. Dat werkt zo op elk niveau.
Zo zie je maar hoe betrekkelijk alles is in het voetbal.
Ben je succesvol dan kan je veel (talentvolle) spelers vastleggenaan.
Gaat het sportief gezien slecht dan dalen de inkomsten, is de club organisatie ook nog eens chaotisch dan loop je als club letterlijk leeg.
Gelukkig is het beleid bij ons Cluppie wel verantwoord en staat de organisatie nu als een huis.
We hebben heel veel te danken aan Arnesen, Slot en te Kloese
Kan maar zo weer een andere kant op gaan.
Ben benieuwd wie er allemaal gaat en wat we er voor terug krijgen.

Beetje het lot van een eredivisieclub, het ene seizoen kan je succesvol zijn en word het hele elftal leeggekocht en het seizoen erop is het vechten om de 3 puntjes.

We zijn een opleidingsland
Organisatie staat als een huis?
Ik heb toch een andere indruk.
De organisatie is erg fragiel. Als Te Kloese wegvalt, kan alles als een kaartenhuis in elkaar donderen.
We hebben nog steeds spaghettistructuur als organisatie waarin vele mensen een belang hebben. De meesten hebben veel vertrouwen in Te Kloese. Daarom is het rustig. En Slot heeft veel successen gebracht. Dat geeft ook rust.
Te Kloese moet eerst de eenwording realiseren en dat gaat niet met die muts van Van Leeuwen die de boel loopt te verstieren door stilletjes een overeenkomst met de gemeente te sluiten.
Hoogmoed komt voor de val, en aan de val lijkt geen eind te komen.

Zoals Kieft altijd zegt, ze zijn een beetje in zichzelf gaan geloven.

Alex Kroes is ook lekker begonnen.
Het is fijn dat de opleiding van Feyenoord nu zo goed is dat pupillen van andere academies zich melden.
Overigens weet je nu waarom 020 altijd een streepje voor had

💰
Money, money, money. Clubliefde bestaat niet meer. Maar komt overal voor. Ook op de gewone werkvloer vertrekken ze, bij wijze van spreken, voor 3 kwartjes meer naar een ander bedrijf. Andere generatie....🙁
Ik heb laatst geprobeerd om met mijn nostalgie te betalen in de supermarkt maar de caissière ging niet akkoord. Filiaalmanager erbij gehaald maar die hield ook voet bij stuk. Letterlijk zei hij: "Onder de 3 kwartjes kunt u betalen met nostalgie daarboven worden alleen euro's geaccepteerd".
@tebby, altijd zo geweest toch? Het is op die leeftijd geen zekerheid dat je doorbreekt en als je het thuis niet zo breed hebt dan snap ik dat je voor het geld kiest.

Vroeger gingen die spelers naar Engeland, nu zie je ze vaak naar Duitsland vertrekken.
Geen idee of dit ook goede spelers zijn. De jeugdopleiding bij Ajax is al jaren pover.
Dat komt mede omdat AZ zijn jeugdcomplex dicht bij Amsterdam heeft. Ze gaan liever daarheen dan naar dat wespennest in de Bijlmer.
Zo worden ze daar opgevoed,
Laat je club maar in de steek!
De (Supporters) zullen er ook minder worden volgend jaar.
Maar dat is niet erg
Supporters (echte) hebben ze nooit veel gehad.😁
Nee dat klopt succes/theater publiek.
Misschien een goede gelegenheid om weer een om tafel te gaan zitten en een verbeterd 'gentlemen's agreement' overeen te komen. Juist omdat je dat nu niet vanuit een opzichtig eigen belang doet kun je wellicht (!) makkelijker afspraken maken dan eerder het geval was.
Nee gewoon hun nu leegroven. Ze zakken er maar in.
En dan is er over een jaar of 5 -6 weer een omgekeerde wereld en hebben we weer het nakijken.
Feyenoord heeft de laatste jaren een handvol prima spelers uit de eigen jeugd zien doorstromen, zonder dat er daar één bijzat die van de Ajax Academy kwam. Dus we hebben deze vorm van kinderlokkerij niet echt nodig.
Het is iets anders als Ajax (of PSV of AZ) er met een -21-speler niet uitkomt als het om een a-selectiecontract gaat, zoals nu bij Martha het geval is. Zo'n speler kun je net zo benaderen als elke andere speler die uit zijn contract loopt bij elke andere club. Maar 'daaronder' heeft Feyenoord op de lange termijn meer belang bij redelijke afspraken dan bij opportunistisch handelen.
Wat voor afspraken denk je dan aan?
De specifieke formulering laat ik graag aan de 'echt' deskundigen over maar je zou kunnen denken aan de afspraak om tot en met de doorstroom naar de -21 elkaar talenten met rust te laten.
Komt een speler er niet uit bij een overstap van de -21 naar de a-selectie, zoals nu bv bij Martha het geval is (al kan die qua leeftijd nog in de -21 spelen) dan ontstaat er een andere situatie. Dan zou je kunnen handelen zoals Feyenoord nu ook bij Gijs Smal gedaan heeft. zoals Feyenoord nu het risico loopt dat als het lang blijft dralen met een aanbieding voor Joep van der Sluijs (kan niet meer door bij de -21) deze ook de pleiterik maakt naar een club als Sparta.
@KeesPijl, is het hele idee van dat herenakkoord niet dat je geen spelers van andere topclubs benaderd? Hieronder is daar ook al een reactie over geplaatst.

Ik snap dat je als club overstappen wil beperken maar wat als een speler gewoon niet tevreden is en zelf weg wil?
Bij een aflopend contract en een weigering bij te tekenen ontstaat er idd een andere situatie. Ook daar zijn afspraken over te maken maar die laat ik echt aan over aan leiden die goed zijn ingevoerd. De essentie zou moeten zijn elkaar geen vliegen af te vangen. Op de lange termijn hebben zelfs aartsrivalen gedeelde belangen.
Dat gentlemen’s agreement ging er volgens mij over dat je niet actief jeugdspelers van anderen ging benaderen. Op het moment dat die spelers ontevreden zijn en zichzelf aanbieden lijkt me het ‘fair game’ om met ze in gesprek te gaan en te kijken of ze een overstap kunnen maken (mits ze voor Feyenoord goed genoeg en financieel haalbaar zijn).
Daar heb je een punt, het is niet in strikte zin 'not done' en bij -21-spelers op de rand van de a-selectie, kun je zeker ook zo handelen, maar volgens mij hebben de 'topclubs' een gedeeld belang bij relatieve rust in de academy-selecties en zou dat zwaarder moeten wegen dan een incidenteel succes in het 'cherry-picken'.
hahahaha, jarenlang is het andersom geweest en nu het onze kant op gaat wil je weer een overeenkomst sluiten....daaag
Er is een verband tussen 'korte termijn' en 'kortzichtigheid'. Enig leedvermaak is begrijpelijk en ook wel terecht maar rancune is in feite het haantjesgedrag van Calimero.
Helpt niet,het probleem daar is vooral PSV
Enig idee of dat contract van Zinhagel in lijn is met wat Feyenoord-talenten krijgen voorgeschoteld? Anders krijgen wij hetzelfde probleem als bij Ajax