feyenoord-shakthar-donetsk-7-1-jim-breeman-sports-photography-36

Jim Breeman Sport photography

Europees

Europa League • Europese inkomsten stromen binnen

Van de redactie

De kassa rinkelt in Rotterdam. Door de monsterzege op Shakhtar Donetsk bereikte Feyenoord de kwartfinale van de Europa League. Met het bereiken van de volgende ronde wordt de clubkas gespekt met 1,8 miljoen euro.

En Feyenoord bekert dus door, waardoor de inkomsten nog verder kunnen oplopen. In de kwartfinale treft de club AS Roma. Die wedstrijd zal ongetwijfeld in een uitverkochte Kuip worden gespeeld. Wanneer Feyenoord over twee wedstrijden de Italianen weten te verslaan, dan kan het 2,8 miljoen euro bijschrijven voor het behalen van de halve finale.

Wordt ook de finale in Budapest bereikt, dan kan Feyenoord een toelage van 4,6 miljoen euro tegemoet zien. Bij winst in de eindstrijd komt daar 4 miljoen euro bij. In totaal kan Feyenoord nog 11,4 miljoen euro verdienen in het vervolg van het Europa League toernooi.

Het nog te verdienen bedrag komt bovenop de inkomsten die de club reeds bij elkaar heeft gespeeld. Kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League leverde bij aanvang sowieso een bonus van 3,4 miljoen euro op. Tijdens de wedstrijden in de groepsfase voetbalde Feyenoord bijna 1,7 miljoen euro bij elkaar. Omdat de Rotterdammers uiteindelijk groepswinnaar werden, kwam daar nog 1,1 miljoen euro bovenop.

Naast de directe sportieve inkomsten ontvangt Feyenoord ook een coëfficiëntenbonus van rond de drie miljoen euro. Tot slot ligt er nog een bedrag in het verschiet uit de marketingpool, waarvan de hoogte aan het einde van het toernooi bekend wordt gemaakt.

Delen

Reacties

Dus tot nu toe hebben we alleen van de Uefa, al meer als 10m tegoed. Dat klinkt toch wel goed. Nu moeten we van een goed seizoen, een geweldig seizoen zien te maken.