vrouwen-kirstenvdwesteringh

Vrouwen

Nieuwkomers in het vizier: Kirsten van de Westeringh

Saskia

In een serie artikelen worden de nieuwkomers van Feyenoord Vrouwen 1 nader bekeken. In het eerste deel richten we het vizier op Kirsten van de Westeringh.

Kirsten van de Westeringh komt na twee seizoenen bij ADO Den Haag als middenvelder naar Feyenoord toe. Van de Westeringh heeft een tweejarig contract getekend bij de Rotterdammers. De 22-jarige spelverdeler komt uit Zeewolde en is haar voetbalcarrière begonnen bij de plaatselijke en gelijknamige VV. Toen Van de Westeringh de overstap maakte naar een BVO, kwam zij bij Ajax terecht, waarna ze na twee seizoenen in Amsterdamse dienst een transfer maakte naar sc Heerenveen.

Van de Westeringh noemt zichzelf een 'creatieve middenspeler, die graag de bal aan haar voeten heeft'. De afgelopen twee seizoenen was zij in dienst van ADO Den Haag, maar tot speelminuten kwam zij niet. In mei 2022 scheurde Van de Westeringh haar kruisband af. Nu ze weer topfit is, pakt ze de kans bij Feyenoord met beide handen aan. 

Al voor haar debuut heeft de middenvelder een plekje in de geschiedenisboeken van Feyenoord te pakken. Ze was de eerste speelster ooit die in een officieel duel tegen Feyenoord scoorde. Op 29 augustus 2021 speelden de vrouwen van Feyenoord de eerste competitiewedstrijd ooit op bezoek bij ADO. Nadat Feyenoord op 0-1 voorsprong kwam, zorgde Van de Westeringh voor de 1-1 eindstand.

Delen