Primeur Bevestigd
Groen-Excelsior

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Excelsior gaat zich melden voor Groen

Bombarda

Excelsior gaat vandaag formele onderhandelingen starten om Nesto Groen (19) los te weken. De spits uit Feyenoord's jeugdopleiding kan de Thijs Dallinga-route volgen in Kralingen, waar hij als opvolger van Troy Parrott beoogd is.

De club uit Kralingen degradeerde onlangs naar de Keuken Kampioen Divisie, nadat het over twee wedstrijden als verliezer uit de strijd kwam in de duels tegen NAC Breda. Excelsior ziet nu zijn kans schoon om Groen op permanente basis los te weken uit Rotterdam-Zuid.

De Kralingers kochten eerder (in januari 2023) Noah Naujoks weg uit De Kuip. Feyenoord heeft een optie om de middenvelder terug te kopen en wil die zekerheid ook hebben indien Groen op permanente basis van de hand wordt gedaan.

Groen wacht nog op zijn debuut in het eerste van Feyenoord, maar speelde onder trainer Melvin Boel wel 48 competitieduels voor Feyenoord onder-21. Daarin scoorde hij 25 goals en was hij 7 maal de aangever bij een doelpunt. Hij staat tot medio 2026 onder contract op Zuid.

Na verbaal aftasten wordt er tussen Feyenoord en Excelsior snel een formeel akkoord verwacht: er staat in Kralingen namelijk al een medische keuring ingepland voor de komst van Groen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Laat ze maar lekker dik betalen daar in Kralingen, die psv-miljoenen hebben jullie verder toch niet nodig
@Bombarda is Feyenoord nog actief en of geïnteresseerd in Rodriguez de rechtsbuiten? Zo nee vissen we dan in een hogere vijver of wat is de wens?
Rodriguez en zijn management zijn geldwolven. Alleen als hij z’n management skipt moet je er nog over na denken. Club is trouwens ook misselijk hoor.
Als ze Groen maar niet definitief verkopen, 1jr of 2jr uitlenen en dan bekijken of hij goed genoeg is voor een plekje in Feyenoord1 !!!!
Ze gaan hem verkopen met terugkoop optie. Dus als hij goed genoeg presteert komt hij wel terug.
Prima oplossing voor hem dit! Optie tot koop ook goed gedaan, kan altijd terugkomen als hij zich goed ontwikkeld. Ben echter wel benieuwd of Naujoks ooit nog terug gaat komen, vond dat toentertijd best een talentje maar is er niet uitgekomen.
Vlieguren maken bij Excelsior is zo gek nog niet. Voor Feyenoord inderdaad verstandig om een terugkoopoptie te bedingen, mocht-ie zich onverhoopt enorm snel ontwikkelen.
Ik heb nu het gevoel dat hij te groot voor een servet is, maar te klein voor een tafellaken.
Nog een jaar in de Onder-21 wordt-ie niet veel beter van, maar bij Feyenoord 1 heeft hij voorlopig Gimenez, Ueda en Carranza voor zich. Kans op minuten is dan vrijwel nihil.
Leuke stap voor Nesto hopelijk kan die zich ontwikkelen
Aan Heerenveen verhuren... RvP kan er gebruik van maken!
Nee, Groen is nog niet klaar voor Eredivisie. KKD misschien wel
Inderdaad, als hij nou een topjaar draait in de KKD kunnen we hem kansen geven in de Eredivisie. Wieffer en Beelen top voorbeeld.
Mooie doorverkoop percentage van 25% vastleggen en lekker laten gaan.
Misschien ontwikkelt hij zich razendsnel maar dat is er nog niet aan af te zien.
Zijn optreden in de oefenwedstrijd tegen Dordrecht was ook schrikbarend.
Lijkt me niet, Feyenoord heeft onlangs Haen aan Dordt verhuurd.
Nieuwtje vanuit Dortmund 🤪 en nu gaat de mobiel weg 🇳🇱🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 succes allen vanavond
Prima, maar op 1 voorwaarde en dat is dat we dan inderdaad die terugkoopoptie krijgen
Goede overstap misschien Hartjes ook overstap laten maken!!
Hartjes is weer fit en krijgt een kans van feyenoord.. onlangs met zijn vader gesproken!
Leuk maar er is zoveel concurrentie, daar komt ie echt niet doorheen.
Weet jij waarom hij tegen Dordrecht niet speelde? Was Hartjes toen nog niet helemaal fit?