yv2024222yv2024222a1c02702-1

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther: "Steun van publiek belangrijke reden om bij Feyenoord te blijven"

Moreno

Feyenoord heeft een akkoord bereikt met Timon Wellenreuther over een nieuw contract. De 28-jarige doelman, van wie de huidige verbintenis liep tot medio 2025, ligt hierdoor tot 2027 vast in De Kuip.

"De afgelopen twee seizoenen waren fantastisch," zegt Wellenreuther. "De steun van het publiek, het vertrouwen dat ik voel vanuit de club en de staf: dat waren stuk voor stuk belangrijke redenen voor mij om bij Feyenoord te willen blijven. Ik heb hier al veel mooie momenten meegemaakt, vorig seizoen nog met het spelen van de bekerfinale, en ik kijk er naar uit om de komende jaren nog meer successen te behalen."

Wellenreuther, die aan zijn derde seizoen begint bij Feyenoord, maakte in de zomer van 2022 op huurbasis de overstap van RSC Anderlecht naar Feyenoord, waarna hij een jaar later definitief werd overgenomen. De doelman stond in zijn eerste twee seizoenen verdeeld over meerdere periodes in 40 officiële wedstrijden onder de lat. Daarin wist hij zich nadrukkelijk te onderscheiden. Met diverse memorabele reddingen had hij een belangrijk aandeel in het succes dat zich in zijn eerste seizoen in Rotterdamse dienst uitte in de gewonnen landstitel (2022-2023).

Ook afgelopen seizoen stond Wellenreuther veelvuldig onder de lat bij Feyenoord en onderstreepte hij zijn betrouwbaarheid als sluitpost. Zijn sterke optredens werden beloond met een basisplaats in de met 1-0 gewonnen bekerfinale tegen NEC, waardoor hij met Feyenoord voor het tweede seizoen achtereen een prijs in de wacht sleepte.

Tekst: Feyenoord

Delen

Reacties

Laat ons het thema maar achter laten nu , Timo is nu onze eerst kipper ,
Ik ben super blij dat zijn Hart in Zuid blijft bij ons Feyenoord , dat heeft hij al lang verdient ,
ik zelf vond het ook niet eerlijk van Arne om Justin voor de paar wetstrijden van het seizoen te laten kippen ... ik snap het wel .... maar Justin is wel derde keus geworden bij het Nederlandse elftal , waarom hadden zij niet Timo tot het eind van het seizoen laten staan .
Prima zet van Feyenoord en nu Bijlow voor een leuke prijs van de hand doen! Wellenreuther is zws beter! ( en fysiek sterker😂)
Bijlow is kwalitatief beter dan Wellenreuther. Het is echter de verstandige keuze om Bijlow van de hand te doen. Er zijn vast buitenkansjes te vinden als je de €1 miljoen voor Wellenreuther in ogenschouw neemt. Het is voor Feyenoord net als na het eerste seizoen onder Slot tijd om te oogsten. Kiezen voor zekerheid met Wellenreuther en vertrouwen op de scouting.
Vandaar dat Bijlow nog steeds twee keer zoveel waard is. Wellenreuter heeft het dik verdiend maar is niet beter dan Bijlow.
Misschien iets minder goed, al scheelt dat echt maar weinig, maar wel een stuk stabieler en zorgt ook voor veel meer rust in de achterhoede
Niet te onderschatten wat een belangrijke slag dit is! Heel nice.