Primeur Bevestigd
belt

VK Sportphoto

Transfers

Excelsior zoekt toenadering voor Van den Belt

FeyenoordTM

Excelsior Rotterdam is in de markt voor Feyenoord middenvelder Thomas van den Belt.

De Kralingers hebben toenadering gezocht met de speler en zijn entourage en hopen de geboren Zwollenaar tijdens de winterse transferperiode te huren van Feyenoord.

Feyenoord is op de hoogte gebracht van de belangstelling, maar een formeel akkoord is nog niet bereikt. Excelsior is niet de enige Eredivisieclub die belangstellend is voor de centrale middenvelder, maar de stadgenoot van Feyenoord wil haast maken met zijn komst.

Van den Belt kwam vooralsnog niet verder dan vijf optredens voor Feyenoord, waarin hij slechts tweeënzeventig officiële speelminuten maakte. Feyenoord staat er voor open om mee te werken aan een tijdelijke transfer, maar gaat niet direct akkoord met de eerste beste aanbieding.

De middenvelder werd medio 2023 door Feyenoord overgenomen van PEC Zwolle voor naar verluidt €850.000. Van den Belt staat in Rotterdam tot medio 2027 onder contract, maar kan nu dus ervaring op gaan doen bij Excelsior.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Bijna elke Eredivisieploeg heeft een of twee oefenwedstrijden geregeld maar Feyenoord heeft nog geen idee. Wat is dat toch? Hopelijk is voor de aanwezige ultieme supporters niet weer alles besloten.
Zou een fantastische oplossing zijn voor beide ploegen en hem
@FeyenoordTM denk je dat Feyenoord nog met babadi gaat praten? Mag officieel geloof ik nu?
Kans is nihil dat die gozer naar Feyenoord komt.

Op de Ajax fora zag ik ook al iedereen smeken om die speler, en dan nog zat andere clubs die dat buitenkansje ook willen hebben. Contract loopt af
, 18 jaar, dus beeld je maar in hoe veel clubs er op logen te aasgieren.
Praten kan altijd overigens. Maar ik zou als ik jou was er nieteens op hopen.
Vind het altijd leuk om te lezen hoe supporters van de concurrent reageren op transfers, club beslissingen e.d. gewoon leedvermaak.
In dit geval werd ik gelokt door zogenaamde interesse voor ja je gelooft het niet.. Rensch.

Iedereen reageert daar natuurlijk dat er een strik om kan.
Lijkt mij prima voor zijn ontwikkeling om hem te verhuren. Goed dat Feyenoord niet bij de 1e de beste aanbieding toehapt.
ze hebben Hartjes ook al lopen al is die zwaar geblesseerd , belangrijk voor vd belt is dat hij erg veel minuten gaat maken en basis wordt , welke club is dan om het even
@FTM voor welke posities wilt Slot en zijn staf versterkingen halen?
@FTM allereerst de besre wensen voor 2024 ga zo door met nieuws brengen!

Vraag wanneer verwscht je vuurwerk op de transfermarkt?
@FTM allereerst de besre wensen voor 2024 ga zo door met nieuws brengen!

Vraag wanneer verwscht je vuurwerk op de transfermarkt?
Zal wel dom zijn om hem te laten gaan wetende dat Zerrouki een maand weg is
Tenzij Feyenoord van plan in een nieuwe middenvelder te halen
Buitencontinentale topper op het oog, kost €3.5m (clausule). Halen.
Spannend. Welke leeftijdscategorie?
dat beperkt het tot ongeveer 80 procent van de actieve profvoetballers ;-)
Speelt hij op dit moment niet veel bij z'n club dat Feyenoord hem wil halen?
Als iemand die deze dagen wat tijd heeft, onderzoek kan doen van wie dit is hoor ik het graag ;)
Heeft ie wel de penaltybokaal en kan ie 3x hooghouden, anders wil de technische staf hem niet ;)
@FeyenoordTM hoe groot acht je de kans dat we die speler binnen halen?

Verder al wat interessante dingen gehoord?
Is dat dan qua nationaliteit, competitie waar die speelt of beiden?
Komt vast van de scouting die hebben echt pareltjes hoop dat feyenoord hem gaat halen klink veelbelovend.
Hoe concreet is het? Klinkt hoopgevend namelijk:)
Hoe concreet is dit? Zou natuurlijk fantastisch zijn
Komt deze speler van de scouting?
Je ken beter zechiel opstellen en hem verhuren geen haat
Prima lijkt me. Met zerrouki en vd belt afwezig ruimte voor linger en milambo/zechiel om het te laten zien
En dan op de bank houden net als Benita? Volgens mij hebben ze ook niet direct behoefte aan een middenvelder.
dacht dat ze voor de winterstop met 5 achterop speelde omdat ze blessures hadden op het middenveld maar kan er naast zitten. en is natuurlijk wel beter dan een naujoks bijv
El Yaakoubi speelt voortaan op middenveld. Naast een jeugdproudct Baas. En dan is er nog 1 plek. Fitz-Jim, talent van Ajax, is daar ook verhuurt maar speelt ook nauwelijks basis. Hoewel ik denk dat V/D Belt wel beter is, weet ik niet of dit strategisch de beste move is. Zou naar een club gaan waar er ECHT behoefte is aan versterking zoals hij.
En wat als Widell of Nieuwpoort geschorst of geblesseerd raakt en El Yaakoubi achterin nodig is of El Yaakoubi zelf geblesseerd raakt. Bij een of twee afwezigen is de spoeling al snel dun. Ik begrijp Dijkhuizen wel.

Zeker weten dat Van den Belt vaak aan spelen toekomt 1,5 km noordelijker. Hij is makkelijk te volgen vanuit de Kuip. Goed voor zijn ontwikkeling een half jaar Excelsior. Bovendien heeft Marinus Dijkhuizen op een aantal vlakken dezelfde filosofie als Arne Slot.
En als ze niet geblesseerd raken, blijft ie op de bank. Het werkt ook de andere kant op natuurlijk. Hij kan beter naar een team gaan waar ze dringend een middenvelder nodig hebben in plaats van breedteversterkingen. Bovendien vind ik helemaal niet dat Dijkhuizen veel overeenkomt met Slot qua visie. Ze zijn veel meer een counterploeg, wat ook niet gek is.
Als Van den Belt beter is dan de andere huurlingen Sandra en Fitz-Jim of beter dan Baas en El Yaakoubi die aflopende contracten heeft dan staat Van den Belt iedere week in de basis. Of denk je dat Van den Belt op voorhand die concurrentiestrijd gaat verliezen?

Ik kan mij wel voorstellen dat Julian Baas
Dat niet zozeer, maar ik vind dat je dat wel uit moet sluiten. Strategisch is het voor Excelsior namelijk geen voordeel om huurlingen op te stellen, tenzij ze echt beter zijn. Als V/D Belt onverhoopt toch iets minder is, is ie meteen aan de beurt, zoals Benita en dat geldt vaak voor huurlingen. Zeker halverwege het seizoen. Ik zou nu nog even aankijken hoe de window zich ontplooit en nu niet meteen de beslissing maken om hem daar naartoe te sturen.
Vitesse wil Van den Belt ook huren en heeft vijf middenvelders zelf onder contract staan. Kans op speeltijd is daar wellicht kleiner.

Excelsior heeft slechts twee eigen spelers op het middenveld en moet hij de strijd vooral aangaan met andere huurlingen. En El Yaakoubi is van nature verdediger.

Er zijn weinig andere clubs in de Eredivisie met zo weinig eigen spelers op het middenveld als Excelsior. Als hij ergens kans maakt op veel speeltijd, zal dat Excelsior zijn.
Nogmaals, El Yaakoubi is middenvelder geworden, moet je gewoon meetellen. Ze hebben met Baas al iemand naast hem. Dan blijft er 1 plek over met Sandra (Die veel speelt en een goede indruk achterlaat), Fitz-Jim, Naujoks en dan nog V/D Belt. Leuk de strijd aangaan enzo, maar je kan ook gewoon kijken naar een club die wel direct een middenvelder nodig heeft. Scheelt gewoon veel gedoe. Daarnaast zeg ik ook niet of Vitesse wel een goede optie is ofzo. Ik zou het nog even aankijken en nu niet direct ja zeggen.