finale-in-tirana

Nieuws

Extra CL-ticket door Europese wederopstanding van Feyenoord

Van de redactie

De Eredivisie mag vanaf het seizoen 2024/2025 twee clubs afvaardigen voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Wat al een tijdje eraan zat te komen werd afgelopen donderdag een feit. Op de UEFA coëfficiënten ranglijst valt Nederland niet meer te achterhalen door Portugal. De winst van Feyenoord op AS Roma en het verlies van Sporting Lissabon tegen Juventus betekende het laatste zetje.

De huidige top-4 van Nederland heeft ervoor gezorgd dat de Eredivisie de Portugese competitie heeft achterhaald op de UEFA coëfficiënten ranglijst. Die ranglijst gaat uit van de landenprestaties in de laatste vijf seizoen en vormt de basis van de ticketverdeling voor de verschillende Europese toernooien.

Grootste drijfveer van de vaderlandse sprong op de ranglijst is Feyenoord. De Rotterdamse club behaalde vorig seizoen de finale van de Conference League en staat dit seizoen in de kwartfinale van de Europa League. Feyenoord voegde daarmee tot dusver 45,5 punten toe aan het totaal, gevolgd door AZ met 35 punten.

Met een extra Champions League ticket profiteert Nederland van de Europese wederopstanding van Feyenoord. Voor de aanstelling van trainer Arne Slot was de Europese bijdrage van het Rotterdamse kamp mager en moest Nederland het vooral hebben van de prestaties van Ajax en PSV.

europa-data

Delen

Reacties

Wat is dat voor lijstje aan het einde?!
Op de UEFA coëfficiënten ranglijst hebben we als Nederland op dit moment 59,300 punten
Dit lijstje heeft hele andere getallen
Ja maar als je alles optelt kom je dus veel hoger uit...
Maar denk dat je gewoon alles door aantal clubs per jaar moet delen
en dan dus op die 59,300 uitkomt
Komt dit jaar steeds 0,2 punt per winst bij en we speelden met 5 teams...
Uiteraard. En 0,4 punt per winst.