dsc00325

Foto 1908.nl

Nieuws

Extra kaarten beschikbaar Feyenoord - Fortuna

Moreno

Feyenoord heeft voor het eerste competitieduel van het seizoen 2023/24 extra kaarten beschikbaar gesteld. Het duel tegen Fortuna Sittard begint zondag om 14:30 uur.

De extra tickets zijn plekken op vak FF, op de groene zijde. Dit maakte Feyenoord zojuist bekend via het Webcare-twitteraccount. Er zijn op moment van publicatie nog ruim 200 kaarten te verkrijgen. 

Delen

Reacties

Learning all the time en beetje offtopic.

Ik zit zojuist het hele verhaal te lezen over Mickey vd Ven in het AD. Daarin lees ik dat een toptransfer wel een half jaar duurt. Ik was me daar totaal niet van bewust. Wat een traject is dat dan.

Er zullen best wel mede kameraden zijn die weten hoe zo'n traject, van interesse tonen tot handtekening wel op hun netvlies hebben staan. Zouden die mij verder kunnen inwijden in deze materie? Ik lees voorwerk, dat zal de scouting zijn. Maar hoe gaat dit dan verder?

Misschien een leuke post voor @FTM? Een artikel hieraan wijden, zodat ook wij aardbewoners meer inzichten krijgen in dit spelletje.

De handtekening snap ik wel hoor.... ­čśÄ
Zo zou ik weleens een artikel willen zien over netto opbrengsten bij transfers.
Zoeken op google leert:

20% naar de belasting*
5 tot 10% naar de zaakwaarnemers
5% opleidingsvergoeding
?% voor de vorige club vanwege doorverkoop

*die belasting is die over het hele bedrag, of over de winst, verkoop minus aankoop?

Als een contract tussentijds is verlengd, dan denk ik dat er afspraken worden gemaakt, zo van alles boven een x bedrag dat delen we samen, of welke verhouding dan ook.

Bij Feyenoord gaat dan 20% van de nettowinst per window naar de VvF, maar daar kan van worden afgezien. DtK zegt: we willen de afspraken nakomen. Dan denk ik, dat er per verkoop 5% naar de VvF gaat. Zeker is dit niet.

*Bij aankopen, betaal je dan ook 20% belasting?
Tekengeld voor de aankoop zal ook wel rond de 5 tot 10% liggen.
5 tot 10% naar de zaakwaarnemer
Dan zit je ook al snel op een flink percentage.

Opgeteld kom je dan al aardig in de buurt van wat Feyenoord stelt, dat er 40% kan worden geherinvesteerd. Op zich niet erg, want er zijn bv Europese inkomsten, niet begroot, die voor transfers kunnen worden aangewend.
De vpb is over de winst in de jaarrekening. Uiteraard maakt resultaat op een transfer daar onderdeel vanuit. Dit is verkoop -/- boekwaarde -/- overige kosten zoals o.a. zaakwaarnemers, doorverkoop, opleidingsvergoeding, juridische kosten, etc
De aankoopprijs komt op de balans en over de boekwaarde wordt afgeschreven. De termijn is het aantal jaren van het contract. Wordt het contract verlengd dalen de jaarlijkse afschrijvingskosten omdat over een langere termijn wordt afgeschreven. Volgens mij mogen de makelaarskosten niet meer worden geactiveerd.
Leuk! ik heb daar vandaag ook over gezocht. De echte jaarrekening van Feyenoord was voor mij niet te lezen. Maar hier een leuk artikel erover. Jammer van de layout die het lastiger te lezen maakt. Kijk maar.

https://www.fr-fans.nl/nieuws/57689/feyenoord-maakt-cijfers-over-boekjaar-2021-2022-bekend
Die heb ik ook gevonden, maar dan wacht ik liever op de cijfers van dit jaar.
In de jaarrekening 2021-2022 staat dat er m.b.t. de verkopen eind van de zomer 2022 in de jaarrekening 2022-2023 een winst is gerealiseerd van 35 tot 40 miljoen.
Ik ken alle cijfers wel van de jaarrekeningen van de afgelopen 10 jaar. Vraag maar als jullie wat willen weten. Zo kan het zijn dat door verliezen uit het verleden over winsten in de toekomst geen vpb wordt betaald. Dat zie je ook in de jaarrekening 2021-2022 met de voorziening belastinglatentie van ongeveer 5 miljoen.
Dank je, ik ben weer een stuk wijzer!
Er gaat niks naar Vvf. Alleen zijn er afspraken over dividend gemaakt. Volgens mij 2%. Dat betekent bij 10 miljoen winst 2 ton.
Ik lees: Het FD schrijft dat Feyenoord contractueel gerechtigd is om 15% van de Europese gelden en 20% van de transferopbrengsten te gebruiken om aandelen terug te kopen.

https://1908.nl/artikelen/fd-feyenoord-kan-versneld-zijn-vrijheid-herwinnen
Ja dat klopt dat ze dat mogen. Hebben ze de afgelopen jaren echter weinig gedaan. Alleen bij vorige CL een deel.
Een beetje beter je club volgen dan weet je hoe de vork in de steel zit met versterkingen
Dat is niet aan Jeroen besteedt : hij blijft maar volharden met retorische vragen stellen. Het ontbeert hem gewoon aan geduld en begrijpend lezen.
Ik zeg iets geks: Til huren van PSV, want Tilman gaat op die plek spelen en wij missen zo'n speler als Til
We hebben een creatieve speler nodig op 10 dat is stil niet
Tilman zelf ophalen lijkt me beter
dat is inderdaad beetje gek ;)
niet meer aan beginnen
Niet te zwaar aan Tillen, die jongen weet zelf ook wel dat hij dom geweest is. Maar niet de speler die wij zoeken.
Je zegt inderdaad iets geks. We missen wat verfijning op het middenveld, kom jij met Til Mr schoenendoos