gerard-meijer

VK Sportphoto

De Feijenoorder

Oproep • Neem zondag je sjaal mee voor Gerard Meijer

Van de redactie

Clubambassadeur Gerard Meijer viert zaterdag zijn 88ste verjaardag. Om 'ome Gerard' in het zonnetje te zetten heeft de supportersvereniging een oproep gedaan met de vraag of iedereen aankomende zondag bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn sjaal mee kan nemen en deze in de 12e minuut rond te zwaaien zoals Gerard Meijer dat jarenlang deed als verzorger wanneer hij langs de tribunes liep.

Gerard Meijer diende vijftig jaar lang als verzorger bij Feyenoord. Zijn toewijding en passie voor de club maakten hem geliefd bij zowel spelers als supporters. Meijer was meer dan een verzorger; hij fungeerde als vertrouwenspersoon en motivator voor generaties spelers van het eerste elftal. 

Gerard Meijer ‘debuteerde’ voor Feyenoord op 11 augustus 1959, bij de met 6-3 gewonnen wedstrijd Feyenoord - NK Lokomotiva Zagreb. Bij zijn geliefde Feyenoord maakte hij vele hoogte- maar ook dieptepunten mee. Meijer, die bij Feyenoord een contract voor het leven heeft, kreeg de eretitel van clubambassadeur in zijn vijftigste – en laatste – dienstjaar als verzorger in 2009.

Delen

Reacties

Psv wordt nu wel heel erg overschat hoor, bosz en psv in t begin altijd leuk en daarna zakt het in
Als Coentje vroeger een schop kreeg, dan stond hij er al voordat ie de grond raakte.
Vraag aan supporters van 100 willekeurige clubs om de naam van een oud-verzorger van hun club op te noemen. Alleen de Feyenoord-supporters zullen in staat zijn om een antwoord te geven.

Gerard Meijer is waarschijnlijk wereldwijd de meest populaire verzorger aller tijden. Hij is een echte clubheld.
De man die meer wedstrijden heeft gezien dan welke supporter dan ook.
Top initiatief.
Sjaal ligt al klaar hier ✅️
Geweldig!

Feyenoord koestert zijn iconen. Gerard weet alle ins en outs van alle spelers en er is nooit iets naar biuten gekomen, klasse! Ik vind hem een geweldenaar! Helaas zit in zondag niet in de Kuip. Maar ik wens hem all the best. May the force be with you!

Ik heb hem wel zien rennen.
Totaal overbodig detail, ik werd 20 dagen daarna pas geboren........