as-hofplein-fontein-2

YouTube-kanaal Emile Van de Velde

Nieuws

Familie strooit opa uit in Hofpleinfontein tijdens kampioensfeest

StanV1908

Het is het Lourdes van de Feyenoord-supporter: de fontein op het Hofplein in Rotterdam. Na het kampioenschap en tijdens de huldiging van de selectie doken er weer duizenden feesten supporters in de fontein om hun liefde voor de club tot uiting te brengen. De familie van de 24-jarige Beau Buijs ging zelfs nog een stapje verder. Zij strooide de as van opa uit in het water van de inmiddels bijna 'heilige' fontein. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Beau over het initatief. "Het was een spontaan idee, dat ons zondag vlak na het fluitsignaal te binnenschoot. We zaten de wedstrijd bij onze oma te kijken en in onze euforie besloten we een deel van zijn as mee te nemen en in de fontein te strooien. Op het moment dat we het deden, stond ik er eigenlijk niet bij stil. Ik was meer bezig met mijn omgeving, want iedereen was aan het dansen en het feesten. Maar toen ik de video’s terugkeek een dag later, schoot ik toch vol. Dat geldt ook voor mijn oma. Zij was eerst niet blij met wat we deden, maar toen ze die filmpjes zag, vond ze het ook prachtig."

De opa in kwestie is Jan Evertse die als groot Feyenoord-supporter vele succesen van de club meemaakte. Hij overleed in 2019, twee jaar na het laatste kampioenschap van de Rotterdammers. Met een nieuwe landstitel in aantocht vond de familie dit een waardig eerbetoon aan hun 'opi', zo valt te lezen in De Havenloods. "Als opa het zou weten, zou hij het fantastisch hebben gevonden. Hij was van kleins af aan een diehard Feyenoordsupporter en is bij alle kampioenschappen geweest."

Zie hieronder een video waarin de familie de as van Jan Evertse uitstrooit in de Hofpleinfontein (tekst gaat verder onder de video): 

Het as van een overleden dierbare is niet het enige opmerkelijke wat na het kampioensfeest in de fontein te vinden was. In het AD valt te lezen dat werknemers van de gemeente de day after tijdens de schoonmaak op verrassende voorwerpen stuitten. Naast plastic bekers, flesjes bier en schoenen werden er onder andere huis- en autosleutels en een seizoenkaart van Feyenoord gevonden. Op de bodem van de fontein lag zelfs een, inmiddels kapotte, iPhone 10. 

Delen

Reacties

En een dag later wordt de fontein weer helemaal gereinigd. Had even tot volgende week gewacht.
Inderdaad. Nu hadden ze opa ook thuis door het riool kunnen spoelen. Dat was bovendien wel zo fatsoenlijk geweest voor de andere feestvierders.
In euforie as meenemen, ja sorry maar dat is toch wel behoorlijk idioot.
Maar ja het zal wel.
Lekker man, as uitstrooien terwijl er andere mensen in duiken, zwemmen, vallen etc.
Rare opa moet dat dan geweest zijn, dat-ie dit fantastisch gevonden zou hebben...
Sorry, maar je kan ook te ver gaan. Dit lijkt me niet gezond mentaal gedrag, ik zou die mensen willen adviseren eens met iemand hierover te praten.
Wel lekker dat ie de volgende dag is verdwenen
MatigeMarijn
MatigeMarijn
Niks mis mee, mooie manier om het allemaal te verwerken :)
Rotjeknor010
Rotjeknor010
Lekker man ff dobberen tussen de as van een dooie
Sommige mensen kunnen blijkbaar niet rationeel denken, 'wat zal een ander er van vinden'?
Nee dat komt niet in ze op..

Hebben helaas wel meer supporters van onze club daar last van.
Of je gunt die mensen ook hun moment. Stakker!