feyenoord-fc-groningen-1-0-jim-breeman-sports-photography-28

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

'FC Groningen in beroep tegen schorsing Määttä'

Twan

FC Groningen gaat in beroep tegen de schorsing van vleugelverdediger Isak Määttä. De Noor werd in de wedstrijd tegen Feyenoord van het veld gestuurd nadat hij een tweede gele kaart ontving wegens onsportief gedrag. Volgens Voetbal International zou de nummer 17 van de Eredivisie een schriftelijk protest aan hebben getekend bij de KNVB.

Määttä ontving in de blessuretijd van de eerste helft zijn eerste kaart voor tijdrekken. Slechts een aantal minuten na rust kreeg hij ook een tweede gele prent te zien van scheidsrechter Joey Kooij. De Noor schoot de bal in de buik van de op de grond liggende Alireza Jahanbakhsh. Hetgeen werd door de scheidsrechter beoordeeld als onsportief gedrag. Een beoordeling die tot meningsverschillen leidde in de media.

Een protest aantekenen tegen twee gele kaarten is in principe niet mogelijk. Toch doet FC Groningen bij deze dus een poging. Algemeen directeur Wouter Gudde vertelt dat FC Groningen in ieder geval van zich wil laten horen, omdat  ze het niet eens zijn met de bestempeling van onsportief gedrag. 

“In de regels omtrent onsportief gedrag staat niets over dat je de bal niet tegen een tegenstander aan mag schieten terwijl hij nog binnen de lijnen is en het spel niet onderbroken is door een fluitsignaal van de scheidsrechter." Gudde hoopt met toezegging op het beroep dat hij niet twee keer gedupeerd wordt door de ‘onjuiste’ beslissing: “De eerste keer omdat we tegen Feyenoord het duel moesten uitspelen met tien man, de tweede keer omdat we Isak zoals het nu staat niet mogen opstellen tegen AZ. Dat is in onze ogen compleet onredelijk."

Delen

Reacties

@FTM zitten er namen tussen de potentiële opvolgers van Slot waar we enthousiast van kunnen worden? Of valt Feyenoord weer terug op niveau Advocaat, Stam? Ik neem aan dat ze willen dat de speelwijze doorgezet wordt, komen buitenlandse trainers dan ook in aanmerking?
Ben ik één van de weinige Feyenoorders die het standpunt van Groningen wel kan begrijpen? Inderdaad zolang de bal in het spel is en er niet gefloten is, mag je volgens mij tegen iemand aanschieten wat je wilt, of dit nu bewust of onbewust is. Of zie ik dat verkeerd?
Als dit zijn eerste gele kaart van de wedstrijd was geweest had je niemand er over gehoord. Zelfde als met dat tijdrekken. Het kan gewoon voorkomen dat je een 2x geel = rood situatie krijgt bij twee lichte overtredingen waarbij je hem net wel/ net niet kunt geven.
Bewust zo hard tegen iemand aanschieten is onsportief. Er was totaal geen reden om dat te doen. Hij had makkelijk over Alireza heen kunnen schieten of zachter via zijn been een inworp kunnen veroveren.
...“In de regels omtrent onsportief gedrag staat niets over dat je de bal niet tegen een tegenstander aan mag schieten terwijl hij nog binnen de lijnen is en het spel niet onderbroken is door een fluitsignaal van de scheidsrechter."...

Als de intentie was om er zo een ingooi uit te halen dan doe je dat niet met zoveel kracht in het schot en schop je de bal ook gewoon tegen een been of zo en niet in de buikstreek...