Bevestigd
jim-breeman-sports-photography-feyenoord-fc-emmen-5-0-13

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Bericht over meereizende Business Club zorgt voor verbazing bij fans

Twan1908

Feyenoord plaatste vanmorgen een bericht op de LinkedIn pagina dat verontwaardiging opriep bij een aantal supporters. In het bericht deelt Feyenoord dat de Business Club vandaag vertrekt voor de uitwedstrijd in Polen op donderdagavond. Dat terwijl er geen uitsupporters welkom zijn, en Feyenoord de eigen fans opriep om niet te gaan. 

'Making memories in Warsaw' opent Feyenoord het bericht. Donderdagavond speelt Feyenoord in Polen de achtste finale tegen het Oekraïnse Shakhtar Donetsk. Feyenoord mag alleen geen uitsupporters meenemen als gevolg van verschillende sancties die de UEFA oplegde. 

Omdat Shakhtar haar wedstrijden vanwege de oorlog in Polen speelt, is het stadion vaak niet eens tot de helft gevuld. Een reden voor sommige Feyenoordsupporters om een kaartje op de thuistribune te kopen. Feyenoord wil geen verantwoordelijkheid hebben over deze supporters, en raadde daarom ook deze supporters af om mee te reizen.

Dat de Feyenoord Business Club dus wel afreist om de wedstrijd te bezoeken zorgt voor verbazing in een deel van de reacties:

"Heel bijzonder dat Feyenoord supporters oproept om niet te gaan terwijl de Businessclub wel gaat."

"Ik vind het vreemd. Blijkbaar vindt de UEFA dit wel prima."

"Ik zou ook wel willen. Maar dat mag niet. Hoe zit dit dan?"

 

schermafbeelding-2023-03-08-om-133231
Bron: Feyenoord Rotterdam LinkedIn pagina

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Het is ze gegund

Deze suppoerters gedragen zich normaal, en zijn qua inbreng bij Feyenoord hard nodig
Gaan we deze mensen nu vergelijken met dat tuig wat overal de boel in puin slaat en ook thuis er voor gezorgd heeft dat heel veel fanatieke supporters voor de 2e keer dit seizoen hun eigen plaats kwijt zijn?
Valt mij echt gewoon op dat niemand stelling neemt tegen deze gasten.
Blijf met je poten van andermans spullen af, steek je rotjes ergens anders af en support Feyenoord op de juiste manier, zodat iedereen trots is op het legioen.

Als je dat niet opkan brengen, ben je geen Feyenoorder maar uitschot
Oh wat een sensatie weer. Er gaan een paar mensen vanuit de bc mee. Wat een misgunning weer. Misschien als supporters eens in de spiegel kijken ipv naar andere kijken. Zal ook wel eens helpen.
Rot toch op met dat kinderachtige gezeik.
Die gasten brengen gekd in t laatje .
Die supporters wilen alles maar bepalen bij Feyenoord.
Ga je eerst maar normaal gedragen.
Ik word doodziek van dat eeuwige negatieve geouwehoer
Onze bamihap man gaat niet mee uit principe, helemaal top Jan👍
Communicatie vanuit Feyenoord blijft een dingetje hé. Overigens ook vreemd; business club misdraagt zich ook bijna elke wedstrijd, maar daar doet de UEFA een stuk minder moeilijk over. Zo gaat dat hé.
Wat een gelul. Noem één voorbeeld?
Top of the head; Marseille uit, vechtpartij, AS Roma uit, vechtpartij, openbaar dronkenschap in stadion regelmatig, uit hotels gegooid omdat ze hoeren mee nemen en zich misdragen. Is allemaal niet erg, maar het is wel zo; wie geld heeft kan alles maken zonder problemen.
Ik heb net wat gegoogeld en kan niks vinden. Betekent niet dat er niks gebeurt is, maar ik had er nog nooit van gehoord. En ja, als je geld hebt kom je met meer weg.
Lol, er staan minstens zoveel afkeurende reacties tov de goedkeurende en 'veel plezier' wensende reacties. Is de redacteur een beetje gefrustreerd?
Herken je een beetje van jezelf in de manier van schrijven?
Ja, dus ik zal ws gelijk hebben ;-)
Maak je niet druk, laat ze lekker mee gaan; hebben we tenminste nog supporters.
Dan roepen ze zeker "hup feyenoord " of "vooruit jongens er zit toch zeker geen **** aan de bal "
Ongelooflijk feyenoord zo werk je averechts de sympathie op
I.p.v. dat het mooi is dat hun tenminste kunnen wel gaan moet het weer persoonlijk gemaakt worden. Als ik niet mag, dan mag niemand. Een ander wat gunnen is wat lastiger.
Het verrotte pauper randje van het legioen.
Ik zou mezelf daar niet toe rekenen. Het voelt op z'n minst wel ongemakkelijk dat als je bovengemiddeld vermogend bent je probleemloos mee kunt, maar andere supporters niet. Ik gun iedereen toegang en ik gun het elftal maximaal support, maar er valt best wat voor te zeggen om één lijn te trekken.
We wonen op een liberaal deel van de wereld, waar je afgerekend wordt op je eigen daden. Dat is hier al niet aan de orde, omdat je gestraft wordt voor de daden van een ander. Maar nu is er dus onderscheid tot welke groep supporter je toe behoort.
Ik snap al deze zure reacties echt niet. Ten eerste betalen de mensen binnen de businessclub een stuk meer dan de gemiddelde seizoenkaarthouder, iets waar Feyenoord heel veel aan heeft. Ten tweede gaan de Businessclub leden niet mee als uitsupporters. Dat doen ze nooit. Ze zitten altijd in het thuisvak van de thuisspelende ploeg. Dus ze worden niet gezien als uitsupporters. Ten derde wil je toch dat je club ten aller tijde gesteund wordt door supporters? Dus waarom zouden deze mensen die meer betalen, in het thuisvak zitten (Dus van de UEFA meemogen), niet mee mogen op reis.

Ik vind dit echt zon onzin. Pure afgunst en jaloezie. Prima.
Dus als je in het thuisvak zit ben je geen uitsupporter. Ik denk dat er in Warsaw een heleboel Feyenoord supporters “wonen”.
@OVS1908, je hebt bij wijze van spreken 3 groepen uitsupporters:
- De businessclub
- De supporters in het uitvak
- De supporters op het thuisvak.

Ik zie nergerns op social media verwijten naar de supporters die kaartjes hebben voor op het thuisvak, dus die solidariteit is bullshit. Het is gewoon afgunst richting mensen met meer sociaal-maatschappelijk succes in het leven. Wat een typische verrote eigenschap van het Legioen is.

Het enige waar je Feyenoord op mag afrekenen is dat de FBC ook af en toe paupervolk en hooligans uitnodigen die zich ook misdragen.
TheDutchRuler
Wat je wel even vergeet is dat we niet welkom zijn vanwege die rellen in Denemarken. Laat nou precies die wedstrijd de business club ook hebben liggen rollebollen op het ereterras. Dus die straf is onder andere voor hun gedrag. Dan is het onlogisch om via een maas in de regelgeving toch die kant op te gaan, terwijl je medesupporters niet kunnen. Verder boeit het me geen reet, zit ik lekker in mijn hotel in Warschau en hoop een mooie pot op het thuisvak morgen.
Was het niet vanwege Sturm Graz?
Tsja, geld he