lukkien-slot

VK Sportphoto

Nieuws

FC Groningen keert terug in de Eredivisie

Van de redactie

Nadat vorige week bekend werd dat Willem II komend seizoen terugkeert op het hoogste niveau, keert ook FC Groningen terug in de Eredivisie. De Groningers wonnen vrijdagavond in de Euroborg met 2-0 het allesbeslissende duel van directe concurrent Roda JC. Zoals bekend degraderen Vitesse en FC Volendam naar de KKD.

Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegen na 37 duels twee en derde achter koploper Willem II. Roda JC op de tweede plaats met 75 punten en een doelsaldo van plus 37. Groningen stond derde met 72 punten en een positief doelsaldo van plus 39 en moest dus winnen om directe promotie te behalen.

Johan Hove opende na 39 minuten voetbal de score in de Euroborg en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Zes minuten na rust was het opnieuw raak voor FC Groningen en verdubbelde de voorsprong via Jorg Schreuders wat geniet bleek voor de drie punten. Door de overwinning op directe concurrent Roda JC is FC Groningen na een seizoen afwezigheid het komende seizoen weer terug in de Eredivisie. 

Delen

Reacties

Mooi, Groningen is een mooiere club dan Roda vind ik persoonlijk.
Lukkien zou een hele goede trainer voor Feyenoord zijn. Heeft het goed bij Emmen gedaan en weer bij Groningen.
Hoezo staat dit op deze site .....? Zijn er Feyenoord links dan? Boeit mij dat Groningen nou, niet dus. Komt mss ook wel omdat ik een onwijze pleurishekel heb aan hun oude TD, H. Nijland, die nooit enige respect toonde voor de Club Feyenoord en/of zijn spelers. Maar wel als een geil juffertje tegen beentjes in Eindhoven en Amsterdam stond op te rijen ...
Super mooi ook terecht.Fc groningen heeft goede en trouwe supporters. Ze horen sws qua alles in d eredivisie.Liever tegen fc groningen dan bv tegen een Almere of een rkc of een volendam.
Mooi. Niks mis met een echte volksclub, toch?
Toch wel mooi dat FC Grunn terugkeert. Hopelijk gaan ze daar betere tijden beleven en spelen ze het stadion vol.
Die hebben altijd het stadion wel vol hoor😂
Ik dacht dat het in de laatste seizoenen wel wat minder werd. Maar mooi dat ze terug zijn.
Als het bij ons wat minder gaat zie je dat ook wel wat terug hoor
Stadion is daar vrijwel altijd uitverkocht, maar bijna nooit vol
Dat is bij ons niet anders.Vaak staan ze achter op het gangpad achter de stoelen.
Laatste jaren veel lege plekken daar, nu het beter gaat zit het vol.