dennis-higler

VK Sportphoto

Nieuws

FC Twente mist spelmakers in aanloop naar duel tegen Feyenoord; centrale duo keert terug

Karst

Aanstaande zondag speelt Feyenoord in eigen Kuip tegen FC Twente. Na de overwinning in de beker op PSV wil Feyenoord de goede vorm doorzetten. Om 14:30 staat de ploeg van Slot aan de aftrap voor het negentiende competitieduel. Het gat naar FC Twente is nu vijf punten en kan bij winst worden vergroot naar acht punten.

Joseph Oosting, trainer van FC Twente, zit in aanloop naar het duel met de Rotterdammers figuurlijk met de handen in het haar. Achter de namen van Sem Steijn en Ricky van Wolfswinkel staan namelijk vraagtekens, zo meldt clubwatcher Tijmen van Wissing van RTV Oost

Ricky van Wolfswinkel is al voor langere tijd tweede spits, achter Manfred Ugalde. Echter meldde Fabrizio Romano eerder vandaag dat er een mondeling akkoord is bereikt tussen van FC Twente en Spartak Moskou over de transfer van Manfred Ugalde. Een definitieve gongslag moet nog klinken, maar dat lijkt een formaliteit. Ricky van Wolfswinkel is bij afwezigheid van Ugalde de beoogde eerste spits, maar kan naar alle waarschijnlijkheid niet spelen. FC Twente hoopt nog een opvolger voor Ugalde te halen, maar de kans dat die tegen Feyenoord in actie kan komen is zeer klein.

Ook achter de naam van Sem Steijn staan vraagtekens. De pas 22-jarige middenvelder is dit seizoen, met tien doelpunten en twee assists, de meest productieve spelers van de Tukkers. Voor FC Twente is er echter ook goed nieuws. Robin Pröpper, de man die al twee keer goed wegkwam tegen Feyenoord, is terug van een schorsing. Ook Mees Hilgers is na lange afwezigheid weer inzetbaar.

Delen

Reacties

Opvallend hoe er op de fansites van psv en twente zo gejankt wordt over het veronderstelde voordeel dat wij hebben door de kuip.
Eigenlijk zeggen ze zelf dat er geen sfeer in de eigen stadions is omdat er bij hun thuiswedstrijden nooit eens een scheidsrechter geintimideerd raakt zoals bij ons het geval is aldus die supporters.
Jankcalimero’s zijn het.