pedersen

'Feyenoord beheerst Ajax-kunstje'

Dennis

Tegen FC Groningen wist Feyenoord, niet voor het eerst dit seizoen, in de absolute slotfase de overwinning alsnog binnen te slepen. Eerder lukte dit de Rotterdammers tegen FC Utrecht en PSV (Alireza Jahanbakhsh), AZ (Marcus Pedersen), SC Heerenveen (Santiago Gimenez) en NEC (Orkun Kökcü en Igor Paixão).

De titelconcurrentie zal er inmiddels moedeloos van worden dat het de Rotterdamse formatie steeds weer lukt toe te slaan aan het einde van een wedstrijd. Arne Slot zegt in Algemeen Dagblad dat hij andere ploegen ook weleens op de valreep ziet winnen. “Ik zit zo ook met regelmaat op de bank als ik onze concurrenten zie spelen”. De trainer ziet de overwinning tegen FC Groningen als een nieuwe stap in de ontwikkeling van zijn elftal. “Wij hadden voor de wedstrijd tegen FC Groningen nog één ding niet bewezen en dat was dat wij bij echt slecht spelen toch een wedstrijd konden winnen. Dat hebben we nu ook laten zien. Voor het eerst dit seizoen.”

De vele late doelpunten zijn het resultaat van de vechtlust die Feyenoord elke wedstrijd op de mat legt. De ploeg blijft aanvallen en strijden voor een goed resultaat, waardoor het ook in de slotfase voor het doel van de tegenstander komt. Volgens Slot dwing je daarmee geluk af. “We hebben geen zekerheid dat het ons lukt. Maar als we niks weggeven en we vallen constant aan, dan kan het zo uitpakken.”

Om dat aan te tonen liet de trainer in de winterstop beelden zien van landskampioen Ajax. Slot liet zien dat de Amsterdammers vorig jaar zo vaak in de eindfase wist te scoren. “Dat je daar dus geloof in blijft houden. En dat doen wij nu ook vrij aardig”, aldus Slot.