yv2024124yv2024124a9c09658

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord bekert door na heerlijke overwinning op PSV

Moreno

Feyenoord heeft zich na een zenuwslopend duel tegen PSV geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Het werd in De Kuip 1-0 door een goal in de eerste helft van Quinten Timber. 

Het duel werd ingeluid met een ouderwetse pyro in De Kuip, en dat leek Feyenoord meteen vleugels te geven. Al na 21 seconden kreeg Santiago Gimenez de eerste kans van de wedstrijd, maar hij mikte recht op Drommel af. Nog geen minuut later werd ook PSV voor het eerst gevaarlijk, toen Bijlow wat klungelde in de opbouw, maar Bakayoko niet wist te profiteren.

Een minuut of twintig hadden de Rotterdammers weinig grip op het voetbal van PSV, en wist Feyenoord ook aan de bal de juiste oplossing niet te vinden. Het werd daardoor wat rommelig, tot Arne Slot besloot wat omzettingen te doen.

PSV-verdediger André Ramalho mocht de bal hebben, zo bleek de tactiek van Slot. Na de omzetting kwam Feyenoord steeds beter in de wedstrijd. Eerst was het Paixão die met een hard schot bijna doel trof, waarna het twee minuten later wel raak was. Na een mooie aanval over meerdere schijven werd Quinten Timber op rand zestien vrijgespeeld door Quilindschy Hartman. Timber draaide weg zoals we van hem kennen, en schoot heerlijk laag en strak in het hoekje: 1-0.

Toch was het PSV dat vlak voor rust nog een keer levensgevaarlijk werd. Guus Til werd in de diepte weggestuurd, liep Trauner eruit, maar Bijlow redde de één-op-één situatie geweldig. Zo ging de regerend landskampioen met een voorsprong de rust in.

De omzettingen van PSV in de rust - Bosz haalde onder meer Jerdy Schouten een linie terug - pakten in de eerste fase na rust goed uit. Een kleine tien minuten in de tweede helft werden de Eindhovenaren dan ook gevaarlijk. Na een lage voorzet van Lozano kwam de bal bij Bakayoko terecht, maar zijn inzet werd via Hancko’s achterwerk onschadelijk gemaakt. Ook de afvallende bal van invaller Mauro Junior trof ruimschoots geen doel.

Halverwege de tweede helft kwam Feyenoord erg goed weg. Invaller Noa Lang kwam door aan de linkerkant en leek op de voet geraakt te worden door Mats Wieffer. De scheids en VAR vonden het niets, waardoor PSV geen grote kans op de gelijkmaker kreeg, en Wieffer zijn mogelijke tweede gele kaart bespaard bleef.

In de 71e minuut kwam PSV dan wederom goed door. Balverlies van Geertruida, die verder een goede pot speelde, leidde een tegenaanval in. Til scoorde, maar daarvoor was al tweemaal buitenspel geconstateerd.

Een kwartier voor tijd kreeg Feyenoord een levensgrote kans op 2-0. Trauner kreeg de bal voor zijn voeten bij een goed genomen corner van Paixão, maar Drommel redde met de voet. Zo moet Trauner nog altijd wachten op zijn eerste Feyenoord-doelpunt, en blijft PSV vol in de wedstrijd zitten.

In een razendspannende eindfase van de wedstrijd was er nauwelijks meer sprake van hoogstaand voetbal, maar slaagde Feyenoord er prima in om PSV ver van het doel af te houden. Zo kwam de zege in de laatste tien minuten niet meer in gevaar, was het zelfs Feyenoord dat via Dilrosun nog de beste kans kreeg op een goal, en zo plaatsen de Rotterdammers zich voor de laatste acht.

In de kwartfinale is AZ in eigen stadion de tegenstander. De overige clubs die nog in het bekertoernooi zitten zijn N.E.C., ADO Den Haag, Vitesse, Cambuur, Hercules, FC Groningen en Fortuna Sittard. Zo ontpopt Feyenoord zich meteen tot gedoodverfde favoriet voor de bekerwinst. 

Delen

Reacties

Een mooie overwinning behaalt door vechtlust, organisatie, de tactische tovenarij van slot en een vleugje klasse. Probleem bij Feyenoord blijven de vleugels, wat ook de moeilijkst goed in te vullen posities zijn, zeker door de eisen waaraan vleugelaanvallers in het systeem van Slot moeten voldoen. Gezien de financiële (on)
mogelijkheden is het misschien verstandiger om een talentvolle buitenspeler te halen (als die nu haalbaar zijn) die rustig de tijd krijgt om beter te worden dan dat je een speler huurt die misschien meer directe impact heeft, maar volgend seizoen weer ergens anders speelt. Als je komend weekend van Twente wint dan sla je toch al een flinke kloof. Verder blijf ik hopen dat Ivanusec de komende maanden toch echt aanhaakt.
In het stadion gisteren was het moeilijk te zien of de bal op de stip moest, nu uit beelden is het duidelijk te zien dat niet geen sprake is van een penalty. Dit PSV de laatste minuten zo gaat spelen en makkelijk gaat liggen is niet netjes. Gewoon je verlies nemen en eerlijk blijven spelen. Felicitaties naar Feyenoord! Gewoon een niet uitgelokt doelpunt.
Zo het gejank op social media gaat vanmorgen door over de niet gegeven penalty gisteren. Ze janken nu over het feit dat de Var uit de buurt van Rotterdam kwam. Kijk als wij geen terechte penalties meekrijgen moeten we niet zo zeuren maar o als wij eens een beslissing mee hebben dan lijkt het of iedereen ineens zich ermee bemoeit. Het is 25 januari en ze mogen van mij lekker allemaal doorjanken. Noaaaatjeee klein voorop.
Als je ook ziet naar de goede kansen van beide teams is feyenoord de terechte winnaar dus laat ze maar lekker janken allemaal en laten wij als supporters maar juist genieten van deze overwinning
Heerlijk! Wat een sfeer ook in het stadion. Ook al was het voetbal bij tijd in wijle slordig, ik zag weer vuur in onze spelers wat ik soms heb gemist. Gestreden en gewonnen!
Uit de statistieken van ESPN blijkt de echte zwakte van PSV. Van hun 10 schoten waren er maar 2 op goal (20%) van de 12 schoten van Feyenoord waren er 8 op goal (67%). Dan kun je het niet alleen op een niet gegeven penalty afdraaien.
De schreeuw om versterkingen is zeker terecht, echter denk ik dat deze schreeuw wel wat kan afnemen wanneer Feyenoord erin slaagt om plek 2 z.s.m. veilig te stellen en in de winter enkel en alleen spelers te huren als breedte versterking. Op deze manier genereer je tijd om jezelf aan het begin van de zomer gericht te versterken.
In de praktijk moet dit natuurlijk allemaal nog blijken.
Plek 2 uiterst belangrijk. Daarom zeg ik (zie eerder artikel): Als je ziet dat het in de EL niet lukt; laat dan lopen. Lukt het wel: Prachtig!
Ik denk dat Higler ook weet wat er allemaal over hem geschreven is. Sterker, al die berichtgevingen over zijn duistere optredens bij Feyenoord zijn statistisch bewezen. Daarom durfde hij en de VAR het niet aan, want laten we eerlijk zijn, het was wel een elfmetertrap he en een 2e gele kaart voor Wieffer. Maar goed. We zijn blij met dit goedmakertje. Nu die Lindhout nog.
We kunnen heel lang over de actie van Wiefer op Lang praten, maar daarvoor was het buitenspel, was dus sowieso geen pingel.....
Volgens mij was dat die andere situatie. Waarbij Til net over de middenlijn buitenspel stond. Je kan gelijk hebben hoor, er gebeurde zoveel in die wedstrijd.
Hoppa!!!! Over 2 weken AZ over de knie leggen en dan fluitend die finale in om die beker binnen te halen!

Komaan Feyenoord
De wedstrijd daarvoor is ook AZ, dus als je toch bezig wilt zijn......
Gelijk gat maar slaan naar no. 3 en 4 en gat verkleinen met Pisver
Jeetje, ESPN heeft echt moeite om niet hun verdriet te tonen. Allemaal ex-Ajacieden die Feyenoord moeten nabespreken haha. En dan Mario Been neerzetten zodat het niet te gek overkomt. Alsof wij to-taal niet verdienden om te winnen, en dat wij nooit benadeeld zijn..
Bovendien, het was geen strafschop. Wieffer speelde eerst de bal >>> https://x.com/Flick1_/status/1750275746491154453?s=20
Klopt inderdaad , ik zag het gisteren meteen, je ziet die bal opstuiten omdat Wiefer hem van bovenop aantikt, en gelijk daarna raakt hij Noa lang , eigenlijk moet hij daar een medaille voor krijgen ,die Noa lang kun je niet hard genoeg raken Maar ik vond het dus ook inderdaad geen strafschop. die hele verontwaardiging in de Nederlandse pers. Zo heb ik ze niet tekeer horen gegaan toen wij tegen Twente benadeeld werden. Wat een huilie huilie mannen
Eigenlijk had Noa geel moeten krijgen voor schwalbe, werd nauwelijks geraakt😄
En geel voor protesteren, dus rood
Deze ging ook door mijn hoofd 🤨
Wat een goede verliezers daar in Eindhoven
Zat ook een behoorlijke schep sarcasme in
Wij zijn Feyenoord. Fantastisch en onmiskenbaar Legioen weer, helaas kon ik er niet bij zijn vanavond.
Opmaat naar meer en beter, let maar op. Het wordt een fantastische tweede seizoenshelft.
Lekker mannen!! En door naar zondag.

@ftm

Wordt er intern nog gesproken/gezocht naar een buitenspeler? En zo ja, lijkt het er op dat die deze transferwindow nog komt?
Slot moet niet zeiken en dlory of linge meer opstellen.
Lingr en Slorry staan er niet in de grote wedstrijden. Er moet kwaliteit bij
er moet juist eerst kwaliteit weg, beetje verversen die selectie.
Er is gisteren een nieuwe rechtsbuiten opgestaan.
bijlow held top avond maar waarom had nieuwkoop nummer 17? das toch ivanusec zn nummer
Samenvatting effe zitten kijken maar volgens mij droeg hij gewoon nummer 2
Op insta stond een foto dat ie 17 aanhad kan misschien ook voordat luka er was..?
Het hele verhaal dat de ploegen van Peter Bosz na de winterstop in elkaar storten, begint nu een beetje gezicht te krijgen , hopelijk trekken ze dit door , staan we misschien toch nog met twee prijzen op de coosingel
TOP gedaan! Nieuwkoop was goed als rechtsbuiten, heel direkt spelen en niet afwachten en ook meeverdedigen was goed. Ook goed dat ze, mede door PSV, niet 90 minuten naar voren zijn blijven gegaan. Verdedigend zag het er veel beter uit, dit is precies wat ze nodig hadden!
Noano is niet zo blij met het feestje 🤣🤣🤣
Is gewoon echt een super naar ventje en ze zijn daar echt triest in Eindhoven. Allemaal janken om een niet gegeven penalty door Feyenoord hater Higler
Stond eindelijk een keer aan onze kant
Compensatie 🥲 One down, maar hij moet er nu nog 8 goedmaken 😊
Die moet eens een keer een stoeptegel op zijn voorhoofd krijgen
Ho ho! Zoveel voorhoofd hieftie niet 😂
Klopt. Is gwn 'n platschedel en het komt ook niet meer goed met hem 😅
maar ff he die perez heeft ook echt absoluut niets goeds te zeggen als feyenoord maar dan ook iets presteerd alleen maar afzeiken echt ongelovelijk. maarja t blijft een smerige **** he...
Geen penalty.
Bal geraakt. Bal weg , dat je daarna een ajax enkel raakt maakt niet uit

Terecht gewonnen
Elke ajax enkel mag, liefst een beetje hard, geraakt worden wat mij betreft.
Wieffer tikt de bal iets aan bal over de achterlijn en Lang ging onderuit
Ja dat gebeurd er als je een goede voetballer bent. Dus geen penalty
Fijn weekend Legioen 2 de plaats veilig stellen en meer misschien
Lampen storten in elkaar. Wij pakken de Dubbel. Zoiets?? 🤣🤣
Heerlijke pot, geknokt voor elke meter en wat een spanning. Iedereen een ruime voldoende, maar Bijlow en Timber wel echt exceptioneel goed. Nieuwkoop ook totaal niet verkeerd.
Dit zijn wel de potjes waardoor er iets ontstaat in het team. Hard nodig na een flink aantal grote wedstrijden waarin het allemaal net de verkeerde kant uitviel.
Géén hoogstaande wedstrijd maar lekker boeiend we hebben m gewonnen!!
Gestreden als leeuwen.

Dank je wel Team Feyenoord en gefeliciteerd Het Legioen !!

T I M B E R 🙌🏼

♥️🤍
🖤🖤
Heerlijk gevecht met het resultaat terecht aan onze kant. Blij met resultaat. Boost voor tukkers thuis.
Mooi interview met Timber. Echte Feyenoorder! TROTS!!
Eindelijk zit het een keer mee. Gevochten als leeuwen en nu op naar de kwartfinale.
Als het goed gaat dan zeg ik het ook, deze gif teamwork passie miste ik de laatste tijd zo mooi dat we dat niet verleerd zijn. Dit kan echt een boost geven alleen iets meer scherper worden met overspelen. Al met al een prachtige overwinning proficiat.
Volgens mij heeft Slot toch een paar wedstrijden van Mourinho gekeken.
Leuke wedstrijd, opstootjes een beetje onnodig, ik schrok nog wel ff bij die tackle van Wieffer.
Zou leuk zijn als PSV toch ff een dipje pakt maar lijkt me onwaarschijnlijk.
Als Feyenoord PSV-uit wint en die Amsterdammers boven zichzelf uitstijgen zoals ze dat de eerste helft in Eindhoven deden, is het gat nog maar 4 puntjes ;)
Yes!!!! Super gedaan. Gewonnen op lef en inzet en de tactiek van Slot. Timber voor mij de uitblinker.
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
Gisterenmorgen was ik doodziek van de griep en de spanning. Gisteravond was het helemaal over kameraden. Hoe zou dat nou komen? Hahaha 🤣😂