team-4

Feyenoord bekert verder na overwinning op FC Utrecht

Feyenoord heeft woensdagavond in een sfeervolle Kuip FC Utrecht met 2-1 verslagen. Door de overwinning en tevens laatste wedstrijd van het jaar 2023, zijn de Rotterdammers door naar de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Donderdagavond tijdens de loting zal Feyenoord te horen krijgen welk team het treft in de achtste finales van het bekertoernooi.

Calvin Stengs zorgde al na acht minuten voor de openingstreffer voor Feyenoord. Ook bij de tweede goal van de Rotterdammers, gemaakt door Igor Paixão, was Stengs betrokken met een weergaloze pass op de Braziliaanse aanvaller. Taylor Booth zorgde aan de kant van de Domstedelingen voor de aansluitingstreffer door na 41 minuten de eerste beste kans van FC Utrecht achter Feyenoorddoelman Justin Bijlow te tikken.

In de slordige tweede helft kwam de voorsprong van de Rotterdammers nauwelijks meer in gevaar en was Ayase Ueda nog dichtbij een doelpunt, zijn schot belandde via een been van de tegenstander op de paal. Feyenoord mag zich in 2024 op gaan maken voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. De loting voor de achtste finales wordt donderdagavond na afloop van de wedstrijd tussen PSV en FC Twente uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN. De verwachting is dat de loting rond 23.30 uur begint.

Feyenoord - FC Utrecht 2-1