Primeur Bevestigd
tsoungui-web

Transfers

Feyenoord bereikt principeakkoord met Antef Tsoungui

Van de redactie

Antef Tsoungui komt op korte termijn over naar Nederland om zijn contract te ondertekenen. De 20-jarige Belg komt over van het Engelse Brighton & Hove Albion FC. Tsoungui is een 20-jarige centrale verdediger. Hij doorliep de jeugdopleiding van Chelsea, waarna hij in de coronazomer van 2020 een overstap naar Brighton maakte.

De Rotterdammers waren al even bekend met Tsoungui en andersom: Afgelopen oktober stond in Engeland het duel tussen Brighton & Hove Albion FC onder-21 en Feyenoord onder-21 op het programma. In Lancing eindigde het duel om de Premier League International Cup in een 2-0 winst voor de Engelsen. Tsoungui maakte de wedstrijd vol en hield samen met de rest van zijn verdediging het doel schoon. Feyenoord ging het duel in met onder meer Leo Sauer, Antoni Milambo en Mike Kleijn in de basis.

Afgelopen januari werd Tsoungui uitgeleend aan een club uit zijn vaderland. Lommel SK wist de Belg te huren. Lang duurde die verhuurperiode echter niet: De samenwerking werd na anderhalve maand beëindigd. De nummer zeven van de Challenger Pro League kwam met de officiële lezing: "Na 5 optredens in de Challenger Pro League voor Lommel SK, zijn we met Antef Tsoungui overeengekomen dat hij andere opties zal onderzoeken om zijn professionele voetbalcarrière voort te zetten. We willen Antef bedanken voor zijn inspanningen en prestaties tijdens zijn periode bij de club en we wensen hem veel succes in de toekomst."

Die toekomst ligt bij Feyenoord, wat zijn kans schoon heeft gezien om toe te slaan op de transfervrije markt. Tsoungui wordt op termijn uitgeleend aan FC Dordrecht, waardoor hij zijn carrière een nieuw leven in kan blazen. Ingewijden stellen dat Tsoungui zich kan eenvoudig kan meten met de beste verdedigers uit de Keuken Kampioen Divisie.

Tsoungui nam voor het weekend al afscheid via Instagram

Afscheid Antef Tsoungui via Instagram

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hopelijk een risicoloos contractje. 2 jaar met optie tot nog een jaar..

Begrijp eerlijk gezegd niet wat we met nog een kasanwirjo moeten maargoed. Hij is transfervrij.
Altijd positief dit. Risico op verlies is minimaal met zo’n speler. Wordt het niks voor Feyenoord maar is hij wel goed genoeg voor de subtop maak je hier altijd winst op!
Ik moet nog maar zien of dit op termijn wat gaat opleveren. Op zijn 20e bij een ploeg uit het rechterrijtje van de KKD spelen is ook niet alles
klopt maar wie weet hebben wij er eentje met een krasje binnengehaald die na een seizoen de selectie versterkt of de bank lapt
Hij 'doorstond' de jeugdopleiding, was het zo zwaar dan? Zal wel 'doorliep' moeten zijn, hoop ik voor hem tenminste.
Vermoedelijk bedoel je dat BlankeSabel een zeurpiet is, of dat er in diens post gezeurd wordt. Wat mij betreft is het niet zo heel erg dat even wordt opgemerkt dat ‘doorliep’ beter is dan ‘doorstond’. Ik neem aan dat het niet bedoeld was als een verwijt, maar als tip voor een toekomstig bericht. Samen sterk.
Boergoense heeft de keutel bij het het schone eind.🤣
Transfervrij prima, maar zijn 'loopbaan' tot nu toe doet menig alarmbel rinkelen ...
Ben benieuwd of deze jongen het gewenste niveau kan halen, maar het is in ieder geval een gok die je makkelijk kan nemen.

PS: Je kan je nestelen tussen of je meten met. Kleinigheidje. ;)
Ik betwijfel of Dordrecht hier blij van wordt…

Voor de winterstop is die weer teruggestuurd naar Feyenoord denk ik
Mag hopen als je bij brigthon en chelsea heb gezeten dat kkd niet een moeilijk verhaal mag gaan worden?
Als je in de jeugdteams bij die clubs, en die jeugdteams stellen niets voor, geen enkele indruk maakt heb je in de KKD al helemaal niets te zoeken
Puur gekocht voor de handel. Jonge gozer opkalefateren en doorverkopen. Dat is indruk die ik hiervan krijg, maar wie weet