Bevestigd
hancko-verlenging-feyenoord-nl

Feyenoord.nl

Transfers

Feyenoord bevestigt contractverlenging Hancko

FeyenoordTM

Dávid Hancko gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen. De club en de 25-jarige verdediger, die in de zomer van 2022 overkwam van Sparta Praag, hebben een akkoord bereikt om de lopende overeenkomst open te breken en met twee jaar te verlengen tot medio 2028. Hancko zet binnenkort zijn handtekening onder het nieuwe contract.

‘Ik ben er elke keer weer trots op dat ik het shirt van Feyenoord draag en in een kolkende Kuip mag spelen voor een uitzinnig publiek, dus langer bijtekenen was een makkelijke beslissing,’ vertelt Hancko. ‘Mijn eerste jaar bij Feyenoord was met het landskampioenschap al heel bijzonder, ik ben hier op mijn plek in Rotterdam en ik kijk uit naar wat de toekomst brengt. Ik ben ervan overtuigd dat er nog genoeg moois in het verschiet ligt. Daar wil ik natuurlijk onderdeel van uit blijven maken.’

Hancko maakte na zijn komst naar Rotterdam gelijk een onuitwisbare indruk. Als stabiele kracht in de as van de verdediging was hij een belangrijke pion in het kampioenselftal van Feyenoord van afgelopen seizoen, en oogstte hij unaniem lof bij de buitenwereld voor zijn gedegen spel en werd hij geprezen als een van de revelaties van de eredivisie.

De geboren Slowaak, die inmiddels al 66 wedstrijden op zijn naam heeft voor Feyenoord 1 waarin hij goed was voor vijf doelpunten en zes assists, is ook dit seizoen een van de vaste waarden van het team van Arne Slot. Met de nationale ploeg van Slowakije wist 35-voudig international Hancko zich eind november bovendien te plaatsen voor het EK voetbal van 2024 in Duitsland.

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Serieus goed nieuws. Vaste waarde, bijna altijd foutloos achterin en ook aanvallend nog eens vaak van toegevoegde waarde met zijn crosspasses, opstoomacties en kopkracht. Zou alleen wel gaan uitkijken naar iemand die hem kan vervangen als hij ooit geblesseerd of geschorst wordt. We hebben simpelweg geen andere linksbenige centrale verdediger.
Wow, 2 jaar? Lijkt dus de stabiliteit achterin voor komende jaren. Geert gaat weg, Trainer te oud. Goed om er 1 aan te houden. Of 100 miljoen:p
Zeer goed nieuws! Feyenoord is goed bezig met de toekomst!
Luts kun je vergeten. Die gaat komende zomer, misschien zelfs al deze winter weg denk ik.
De beste .
Top speler en toekomstige aanvoerder en boegbeeld van Feyenoord
Meest constante speler van de selectie. Altijd een 7🫡💪🏻
Zo en tot 2028 ook gelijk. Lekker bezig te kloese, held.
@FeyenoordTM goed nieuws! Nu 3 gescoute opties van 8 miljoen en we gaan weer de goede kant op. Samba voor op de flanken en een RCV of RB.